Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

bubun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě vyloženě iritoval, pro mne nejhorší epizoda z celého cyklu Black Mirror. Mimo to, že rekvizity, včetně přileb, vypadají příšerně plastově a papundeklově, mne Men against Fire štval přehnanou délkou, nablblým dějem a předvídatelností. Jo, a jak výstižně rozepsal DaViD'82, taky ta doslovnost a zbytečné vysvětlování na konci epizody tomu moc nepřidalo, všechno totiž bylo úplně jasné. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vmývání mozků v armádě se děje celkem úspěšně i bez technologií, ale ani by mě nepřekvapilo, kdyby třeba Rusko už něco podobnýho chystalo. V každém případě silný díl, i když trochu průhledný, podobné věci už v pár filmech byly, ale Michael Kelly je jako vždy výborný a pro tyhle role slušne vystupujících hajzlů snad není možný lepší obsazení. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabšia časť, aj keď technológia použitá na vymytie mozgov vojakov zaujala spolu s morálnou dilemou hlavného protagonistu potom, ako odhali kým mutanti vlastne sú. Tak ale takéto vymývanie prebieha nielen v armáde ale aj prostredníctvom médií, aj keď nespĺňa predstavy ľudí tak, ako by si želali. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší diel s dobrým námetom, ale strašne naťahovanou časťou, kým sa odhalia karty, ktoré divák aj tak do veľkej miery tuší. No a v závere sa narýchlo a strašne doslovne všetko vysvetľuje. K odhaleniu malo prísť hneď na začiatku, aby bol prerod hlavnej postavy oveľa prepracovanejší a intenzívnejší. V tomto prevedení je to príliš skratkovité. Dvakrát ma nepotešilo ani to jak to moja obľúbenkyňa Sarah Snook schytala. 6/10. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, že pro normální lidi se zabíjejí monstra jednodušeji než zase jiní lidi, to tak bylo ve všech válkách, proto tolik propagandy na plakátek a podobně. Jestli je pravda vše co říkal psycholog (či co byl zač) tak se jedná o něco na způsob epigeneticky což vím, že u nás úplně nefungovalo, ale s jejich technologií by jít mohlo a pak by se s tím dalo operovat, ale že bych je hned vyvražďoval, to nevím jestli je rozumné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Termín „šváby“ použitý v epizóde možno považovať za odkaz na rwandskú genocídu v roku 1994 – počas zverstiev vysielacie stanice vedené Hutumi často používali slovo „šváb“ (inkotanyi) ako eufemizmus pre Tutsiov, aby sa vyhli prípadným obvineniam z nenávistných prejavov. (Arsenal83)
  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)

Reklama

Reklama