Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka Marie se strachuje o bezpečnost své dcery, a tak se rozhodne vyzkoušet supermoderní zařízení, které bude sledovat, kde právě je – a spoustu dalších věcí. (Netflix)

Recenze (88)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker tady pracuje s jedním z těch aktuálnějších témat čtvrté řady a tepe do přehnaně starostlivých a kontrolujících rodičů. Zápletku samozřejmě protáhne těmi nejhoršími možnými variantami, zároveň to ale díky několika scenáristickým kličkám nepřehání ve vyloženě groteskní dystopii, např. program s čipem není běžně rozšířený, ale je pouze ve fázi testování, takže v okolí ústřední dvojice matky a dcery jej nikdo další nevyužívá. O režii se tady postarala Jodie Foster a rozhodně se nemá za co stydět ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Overprotecting parents dostáva nový zmysel. Technológia, ktorá by mala svoje plusy ale obrovské mínusy. Reálne si viem predstaviť referendum kde by sa hlasovalo o prijatí tohto zariadenia. Bohužiaľ tvorcovia sa nezamýšľali vo väčšom, a tak tu mám minimalistický pohľad na problematiku, ktorý je jasný ako bude plynúť. Je to fajn, ale... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, čo zistíme, s akou novou technológiou máme dočinenia, som si povedal, že BM v podstate iba mierne recykluje už videné, ale...sú tu ale. Proste tento nápad mi aj tak prišiel geniálny a dokonca aj priebeh celej epizódy relatívne nepredvídateľný, ono sa to mohlo vyvinúť akýmkoľvek smerom a som rád, že sme zostali v civilizme a uveriteľnosti. Pri máloktorej epizóde si ale poviete, že takto blízko súčasnosti seriál ešte nebol. Nemám na mysli sci-fi technológiu samú o sebe, len že na podobné stalkovanie nepotrebujeme zrovna vidieť POV sledovanej osoby, aby sme narúšali jej súkromie. Zaujímalo by ma ako by k takejto technológii pristúpila EU, vlastne tam mi je jasné, že by to bruselskí hlavouni schválili behom minúty. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu přehnané a silně předvídatelné, ale jako varování to funguje dobře. Vždyť už teď to celkem začíná s různými hlídacími službami, zjišťování polohy telefonu dítěte a tak dále. Člověk si říká jak se mohlo lidstvo vůbec vyvinout bez všech těch pičovin a technologických pomocníčků. Úplně normálně, zdravě a silně. Ne jako dnešní mamánci, mileniálové a další, kteří si bez techniky ani neutřou prdel. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvnímu dílu, který byl místy trošku odlehčenější, je tohle to správné Zrcadlo. Začíná dost nevinně, ale končí velmi brutálně. Tento díl bych doporučil každému rodiči. Co mě trošičku mrzí je to, že je to de facto recyklované "The Entire History of You" (S01E03). Je to lepší, ale je to recyklované. Po celou dobu jsem si říkal, že jsem tohle už viděl. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Když Marie (Rosemarie DeWitt) v čase 36:52 vchází do obchodu, má v pravé ruce tašku. V dalším záběru v obchodě ji už nemá. (DJMaroko)
  • Sekvencia na pláži v 26. minúte je priamou poctou úvodnej scéne filmu Čeľuste (1975). (Arsenal83)

Reklama

Reklama