Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Scénář:

Charlie Brooker

Hrají:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Séria si dokázala udržať kvalitu (aj keď kvalitá ,často padá a znovu narastá) ,ale ako som predpokladal nedokázala prekonať 3. sériu. Hodnotenie: (1) - 94% ,výborné vysokorozpočtové akčné sci-fi. Pokiaľ milujete Star Trek ,alebo akýkoľvek iný retro sci-fi seriál prídete si na svoje. (2) - 79% ,podobná téma tu už raz bola ,ale je o niečo premakanejšia ,vďaka čomu je finále desivo reálne a šokujúce. (3) - 83% ,zaujímavá zápletka ,ktorá sa ztrhne do niečoho ,čo pripomína detektívku ,triler a masaker. (4) - 80% ,chytí vás to ak máte radi romanťáky ,sci-fi prelom zaručený. (5) - 65% pekný vizuál ,ale slabé prevedenie. Efekty divné ,zápletka a dej predvídateľné. Zabaví ,no oproti tomu ,čo tu bolo predtým ,len slabý odvar. (6) - 96% ,perfektný príbeh ,ktorý sa zdá jednoduchý a predvídateľný ,ale verte tomu ,že nie je. Ževraj je to podľa knihy. Tak už viem ,čo si prečítam. Verdikt: 4. Sezóna sa predviedla v plnej kráse a dokázala ,že stále ma seriál ,čo ponúknuť. Bohužiaľ sa mu nepodarilo poraziť predošlú sériu. Za splnenú snahu a za naplnené očakávania dávam tejto sezóne zaslúžených 82% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS CALLISTER. Chápu obecné nadšení, ale za mě byl první díl trochu úkrokem stranou. Bizarní kus á la Star Trek, který má fajn námět i atraktivní zpracování. O zvrácených lidských stránkách se tentokrát dozvíme prostřednictvím kapitána a jeho odvážné posádky, ovšem záhy pochopíme, že cosi shnilého je v téhle vesmírné lodi. Nebyl to můj šálek kávy, za mě bez emocí (65 %). ARKANGEL. Jsou aplikace rodičovské ochrany, které mají potlačit největší hrozby internetového obsahu. Jde s nimi mnohé. Svobodná a hodně úzkostlivá matka Rosemarie DeWitt jde ovšem ještě dál a sleduje očima dcerky vše, co dělá. A s přibývajícím věkem i to, co si strká do nosu nebo nechává strkat tak nějak tam dolů. Režijně nevýrazné, k postavám jsem se moc nedostal. Závěr (reakcí dcery) přepálený (70 %). KROKODÝL. Každý máme nějaké to tajemství. Někdo byl nevěrný, jiný vzal kolegovi stovku z peněženky. Úspěšná architektka Andrea Riseborough se snažila vytěsnit to své. Závažnější. Dlouhé roky se jí to dařilo, ovšem součást tehdejšího nešťastného konání začalo hlodat svědomí. Sběr vzpomínek svědků bude mít pro několik postav fatální důsledky. Celé je to zabalené do chladného severského noiru, zápletka je fajn, vyústění šokující, ale krapet nevěrohodné (70 %). DJ NA ODSTŘEL. Asi nejlepší díl čtvrté série. Kolik jim systém vyměřil? Kdy se ohlásí doba zániku? Budou to tři roky nebo jen pár hodin? Času dostali pramálo, ale oba cítili, že to tam prostě je. Brzy tak začali pochybovat o logice celého systému. Veskrze obyčejné, ale stejně jako epizoda předchozí série San Junipero milé a intenzivní, stejně jako pouto, které mezi ústřední dvojicí vzniklo. Pouto, které chtě nechtě omezují okolní zákony (85 %). ČERNÉ MUZEUM. Každé muzeum má nějaký svůj tahák. Tohle kdesi v poušti vystavuje vzácné kriminální artefakty, ale mezi nimi je něco speciálního. Námět je načrtnutý ve stylu White Christmas, tedy víc příběhů, které spojuje nejen skličující atmosféra. Některé z těchhle tří by rozhodně utáhly vlastní epizodu, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Nakonec místy až groteskní díl s mnoha žánrovými úskoky, celkově palec nahoru (80 %). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa môjho vkusu týka, asi kvalitatívne najvyrovnanejšia séria. Chápem, ak je už niekto s relatívne podobných námetov už unavený, ja však ani náhodou a pevne dúfam aj v sériu č.27, napríklad. Osobne by som kľudne privítal aj nejaké tie adaptácie krátkych či dlhších poviedok od Asimova alebo Dicka, aj tak by zrejme nadpolovičná väčšina divákov pôvodné príbehy nepoznala a tí, čo áno, by sa určite takémuto kroku potešili. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recyklovanie je užitočné, ak ide o odpad. V iných prípadoch sa pripúšťa, ak sa k nemu pridá niečo, čo to recyklovanie pozitívnym spôsobom vylepší. No žmýkanie rovnakých námetov (1. a 2. epizóda 4. série) ako v predošlých sériách je recyklovanie negatívne a parazitovanie na niekdajšej sláve. Síce poteší aj iný variant použitia námetu, ale už nestačí s dychom s tým pôvodným. A preto zistiť, že v tak originálnom seriáli už v cieľoch tvorcov originalitu nahradil zisk, je zásadná vec. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přiznaně ne tak originální série, která možná recykluje nějaká dříve viděná témata, ale stále umí ve většině dílů šokovat či diváka alespoň celou dobu mrazit. Brooker se tu více pouští k žánrovým experimentům od detektivky přes romantiku, což se nevydařilo pouze v epizodě Metalhead. Každopádně stále vysoce nadprůměrný komentář na naši společnost ovládanou technologií se slušnými hereckými výkony. (nejlepší epizoda - Hang the DJ) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (58)

  • Nish (Letitia Wright) odkazuje na epizódu Hated in the Nation (2016) svojim citátom: „(...) práve sa posunuli k ďalšiemu vírusovému justičnému omylu, na ktorý môžu zavesiť hashtag.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama