Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architektka Mia se před světem s nasazením všech sil snaží ukrýt své ošklivé tajemství. Zástupkyně pojišťovny Shazia mezitím sbírá vzpomínky svědků na nedalekou nehodu. (Netflix)

Recenze (98)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá krátká detektivka, které škodí snad jenom DOST lineární děj. Není tu absolutně žádná snaha o nějaký dramatický zvrat nebo překvapení. Zkrátka všechno dopadlo tak, jak mělo. Ale ten samotnej závěr mě pobavil. Crododile asi není epizodou, kterou bych si měl nějak zvlášť pamatovat, ale už pro tu sympatickou atmosféru si ji rád pustím znova. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Párty, nehoda, ďalší incident a následné správanie sa tej postavy sú scény, na ktoré sa nezabúda, aj keď v rukách niekoho s väčším perfekcionizmom by boli samozrejme kultovejšie. Ale následné nudné vyšetrovanie, ktoré nemá postavu, s ktorou by Vás vyšetrovanie bavilo, je defektom príbehu, lebo viete, ku čomu dôjde a tá predvídateľnosť už nie je ničím napravená ani ozvláštnená, len znižuje hodnotu zážitku. Krvi až-až, čo nevadí, len depresia v rámci technologického posunu nebola využitá ako spúšťač depresie alebo úchylky postavy, ani správania sa postavy. Tentoraz by nová technológia (tu prezentovaná len pozitívne ako pomocník ľudí na odhaľovanie pravdy) pokojne mohla byť z príbehu vynechaná a nahradená niečím iným, napr. normálnym svedectvom a v príbehu by ste rozdiel nepoznali. Ale silných 60%. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl pro mě výjimečnej paradoxně tim, že má na poměry BM vlastně docela slabej nápad; náladou a námětem mi to připomínalo třeba 21 gramů, ve kterejch se ale obdobná tématika řešila mnohem komplexnějc, a který na mě taky dopadly mnohem silnějc. Největší slabinou Crocodilu totiž je, že (podobně jako předchozí díl) to dopadne přesně tak, jak muselo a kam to celou dobu směřovalo; bez toho, aniž by to přineslo nějakej novej nápad. Je sice celkem zajímavá ta myšlenka, že by si takhle někdo na počkání moh přehrávat myšlenky někoho jinýho, ale já nevim - pro mě to způlky hned ztrácí na efektu třeba v tom, že myšlenky fungujou jakkoliv jinak, jen ne jako film - a představa, že by si je někdo takhle jednoduše přehrával jako sprostý lineární video, a ještě na takový úrovni, kdy je z toho schopnej vyvozovat ňáký trestně právní závěry, ‎ta je prostě pro mě trestuhodně zjednodušená. Takže tomu, co bych jinde možná hodnotil na 4* (protože třeba herci byli skvělí a řemeslně se tomu moc vytknout nedá), tomu v rámci BM dám prostě jen 3 - ne proto, že by to bylo snadno porovnatelný s jinejma 3* filmama, ale proto, že v cyklu BM jsou jednoznačně zajímavější nápady, jsou zajímavějc rozvinutý nebo ‎zajímavějc zakončený. Hrozně se mi ale líbila hudba, která k tomu skvěle padla, a i celý to drsný severský prostředí s úžasnejma přírodně-industriálníma scenériema; skvělá taky byla ta hlavní herečka (i typově), a celkově ten díl měl skvělou atmosféru. A nakonec jen osobní povzdech - když už se s hlavní "hrdinkou" hodinu crcám po jejích životních peripetiích, rád bych to viděl celý - až do hořkýho konce, takže včetně toho jejího dopadení, případný obhajoby nebo trestu; to by MNĚ přišlo zajímavý.‎ WTF moments: To morče.. to morče..! Co to kurva bylo to s tim morčetem?! Ona celá ta scéna "Ha, je tady dítě, co s nim asi já, zlá pani, udělám!" je trochu přitažená za vlasy, ale že nám někdo začne vážně vyprávět, že morče se vlastně stalo korunním svědkem - to asi děkuju, nechci. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl trošku drsnější díl. Spíše to připomínalo nějaké severské krimi. Asi nereflektoval nějaké celospolečenské téma či problém, ale spíše otázku, kam až je schopen a ochoten člověk zajít. Byly do toho samozřejmě jako vždy zataženy pokročilé technologie, na které Černé zrcadlo povětšinou cílí, ale zde to byl sekundární jev. Konec byl celkem síla. Howgh! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně drsné a emocionální drama, s perfektní, skoro až groteskní pointou. Ale to je vše, co Crocodile je. Nemá to nádech Zrcadla. Jako detektivní drama to funguje, při sledování jsem si vzpomněl na legendární scénu z Blade Runnera se zvětšováním a otáčením fotografie, ale chyběl tomu ten opravdu temný podtext. Bylo to hnusné, bylo to drsné, ale ne tím způsobem, jakým bych to očekával. Je těžké to slovně vyjádřit, ale nemá to ten správný vibe. Pro mě zklamání. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Nákladné auto na pizzu v tejto epizóde bolo vidieť aj pri rozvoze pizze v epizóde USS Callister (2017). (Arsenal83)
  • Táto epizóda sa odohrávala na Islande. Až do roku 1968 jazdili Islanďania na ľavej strane cesty ako Briti a Íri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama