Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (131)

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tragedia. Boze to bolo take melodramaticke.. Najhorsia cast asi. Niekto tu spominal, ze je to vyslovene pre radost vytvorene a nema to byt prilis hlupe a dal tomu 5*. Co?? Praveze to JE hlupe a este ako. ** SPOILERY ** Postapo je fajn, ale zrazu nikde nikoho a parta prezivsich si ide len tak bez arzenalu pustinou a chcu ist do skladu, kde mohli najst vselico uzitocne. A vobec im nevadi, ze vsade mozu byt obavane roboticke psy. Iba jeden z nich ide v duchu Dr. Freemana z Half-Life. A co sa nestane. Narazia na osamoteneho vlka. Taketo studenstke cvicne projekty do serialu nepatria. Co je vyraznejsie na tejto epizode, je hudba. Ciernobiele zobrazenie ma svoje caro, ale nedava ziadny zmysel pre tento pribeh, jedine preto, aby nemuseli kvoli robotovi tolko renderovat sceny. Ale pre pohlad robota ako on vidi priestor je to fajn. Hon na rebelku by skoncil ihned ako sa robot vybil, namiesto toho, aby ho poskodila a odtrhla mu tie jeho nozicky, tak uteka od neho prec. On sa za malu chvilu dokaze dobit a to aj bez toho, aby riadne svietilo slnko. To uz nebude asi solarny robot a teda hon pokracuje. Zaujimava je srapnelova obrana robota, namiesto otravy svojho ciela, srapnely maju v sebe lokator. Co je ucinejsie? A zaver? Typicky ako pri starych akcnych filmoch, zrazu dojde cela delegacia policajtov a zachranarov, ked je uz po vsetkom a hrdina objima svoju milu s obviazanou rukou. Len tu pridu dalsi roboticki kamarati. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohlednice z postapo světa, na které však žádný vzkaz ani přání, napsané nebyly. Takže sledujeme působivé černobílé nahanění robočokla s nějakou paní a to je vše. Po vypointovaných předchozích epizodách, to působí dost nedovyprávěně. Navíc si Slade postapo svět dost maluje. V něm voda z kohoutků nepoteče a elektřina v domech, asi taky na pocestný čekat nebude. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé je to ještě působivější a ten postapo svět depresivnější a roboti vypadají i děsivěji. Má to dobré okamžiky, ale prostě jsem musel přemýšlet, proč je najednou svět zaplaven vraždícími robotickými psy, kde je armáda, proč lidi nemají zbraně, kterýma by se mohli lépe bránit atd., což mi snižovalo zážitek. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej že to nemá pointu a nápad. Tolik lidí to tady jeden po druhým papouškuje. :) Námět je super, a zpracovanej je dobře. Autonomní zbraně jsou čim dál aktuálnější téma. Robot byl možná trochu OP co se výdrže baterky a rychlosti dobíjení týká, ale v mnoha jiných ohledech zas tak daleko od reality nebyl. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky (třeba šlapat na plyn ve snaze utýct před někým, kdo je ve stejným autě, asi nemá uplně smysl), ale kdo z nás je schopen si v okamžicích smrtelnýho ohrožení zachovat chladnou hlavu? Závěrečná pointa je možná ponurá, ale bohužel opět realistická. Dovedu si dost dobře představit, že radši než muset zbytek života žít jako štvaná zvěř, spousta lidí by radši zvolila snadnější cestu ven. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uniknout vyspělé inteligentní technologii nelze. Útočí na nás ve výlohách, v reklamách, v našich přáních, všude. A jednou se možné vytrhne ze řetězu. Není pes jako pes, i když každý se chová tak, jak jsme si ho vychovali. I mně přišla tahle povídka svou přímočarostí trochu slabší. Ale myšlenku a nosné téma měla. Fujtajbl. Doma už nechci mít ani jezevčíka. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda má najnižší počet živých ľudských postáv zo všetkých epizód seriálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama