Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně to nezapadá do konceptu a sestavy Černého zrcadla, ale už bylo pár dílů krapet jiných. Toto bylo ovšem dost jiné. Vizuál fajn, relativně i napínavé, ale velký problém je, že nic nebylo vysvětleno, člověk si musel domýšlet, co se vlastně stalo a proč a to ho rušilo pi sledování. Nebylo v tom nějaké "poselství" jako v jiných epizodách. Takže na jednu stranu zajímavé a místy napínavé, na druhou stranu tomu chyběl koncept a nějaká vyšší myšlenka. Howgh! ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zcela postrádající jakýkoliv alespoň trochu zajímavý námět, myšlenku i pointu. Obsahově jde o přímočarou post-apokalyptickou naháněčku stylově mísící Terminátora a Cestu. To je vše. Naštěstí akce, vizuál i režie jsou velmi dobré, bez nich by Metalhead nestál vůbec za nic. P.S. Škoda Octavia koukám přežije i apokalypsu :) ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší epizoda Black Mirror, jakou jsem dosud viděl (kterou musím popsat včetně děje až do závěru, tak pozor na SPOILER). Její obrazové zpracování není špatné, ale obsah jako by snad ani do tohoto (jinak geniálního) seriálu nezapadal. Apokalyptická vize byla natočena vcelku napínavě a uvěřitelně, ale námět nebyl nijak originální. Je to, už by se dalo říct, klasická hrozba robotické technologie, která se vymkne lidstvu z rukou a dostane ho na pokraj vyhynutí. Ale to by nebylo to nejhorší, i tak by to určitě mohlo být natočeno zajímavě. Bohužel byl ale tento díl založen hlavně na nechutných záběrech rozstřílených hlav, kterým se dosud díkybohu tento seriál úspěšně vyhýbal. Navíc snad poprvé u Black Mirror se mi stalo, že mé hodnocení snížila pointa celého příběhu (tak bacha na ten spoiler, byla by škoda, kdyby toho byl někdo ušetřen :-D )... sice chápu, že chtěli autoři poukázat na určitou mechaničnost technologií, která útočí na lidi bez většího důvodu, ale už si asi neuvědomili tu neskutečnou absurditu jejich nápadu... lidé se zřejmě někde skrývají, nejspíš budou mít problémy se zásobami, aby vůbec přežili, když v tom se chrabrá trojice vydá na sebevražednou misi do opuštěného skladu... ne aby doplnili životně důležité suroviny, léky nebo jiný materiál, ale aby přivezli dítěti náhradního plyšového medvídka... ach jo :-D ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkal jsem si, proč je tato epizoda v modrých číslech. Teď už naprosto chápu. Není tu nic zvlášť zajímavého. Hrdinka akorát neustále zdrhá před plechovým zmetkem, který je z nevysvětlitelných důvodů proti lidstvu. Vlastně nic zde není vysvětleno - věci se zkrátka dějí. Že by post-apokalypsa? Ale proč zrovna takováto? Závěrečná pointa je sice vhodná k rolovární spodního rtu, ale jinak tam není nic. Taková černá ovce Černého zrcadla, možná i nejslabší epizoda vůbec. 45% ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento krát je to pre mňa od tvorcov BM sklamanie. Myslel som si, že epizóda ma nebude baviť už len kvôli čiernobielemu filtru ale koniec koncov to bol pre mňa ten úplne najmenší problém. Dej síce nebol zlý no chýbalo mu to poučenie, vysvetlenie(aj keď nie vždy tak úplne priame) a ten nádych Black Mirror. Nemáte vlastne ani poňatie o čo tu ide. Predpokladám, že koniec mal byť smutný no ani to v mojom prípade nezabralo a k vyššiemu zisku hviezdičiek to nepomohlo. Nevadilo by mi ak by bol tento seriál o týchto 40 minút kratší. Bohužiaľ zatiaľ najslabšia epizóda spomedzi všetkých sérií. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda má najnižší počet živých ľudských postáv zo všetkých epizód seriálu. (Arsenal83)
  • Rozsypaná krabice bílých plyšových medvědů ve skladu odkazuje na epizodu Lovná zvěř (2013), kde podobnou hračku vlastnila Jemima (Imani Jackman). (hansel97)

Reklama

Reklama