Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £3,000,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $6,580,887║ Režisér John Fawcett nám neservíruje skoro nič nové ale zas zvláda všetky prvky načrtnutého horroru veľmi zručne a okrem nadobudnutia sklúčujúcej temnoty, či vizuálneho poňatia, ktoré má svoju príjemnú úroveň, nám ponúka taký príbehový mix horrorov ako Kruh so Silent Hill, čo by sa mu dalo vyčítať ale zas v posledných rokoch je už taký štandart kopírovania overených scénok, či dejových osnov na dennom poriadku. Takže nekoná sa žiadne prekvapenie ale ani žiadna pohroma. Maria Bello jednoznačne kraľuje svojím prejavom filmu, Sean Bean ostal len pre druhé husle, tak ako v Silent Hill. /55%/ ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Chjoo, co todle má znamenat. Zase jeden z těch mystic a psycho béčkových "strašidelných" horůrků jakých je spousta. Celej film se tam jenom honí za přízraky nebo pořád naříkají, brečí a nevím co všechno. Nakonec pak dají "jakoby" překvapivej závěr a dílo zkázy je hotovo. Mimochodem ty ovce vzali nejspíš z "Black Sheep"(2006):-) Jedna * za herecké obsazení. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu správně pochopili, že k vyvolání hrůzy nestačí nastrkat americké herce do remaků japonských hororů ( i když někdy ano, byť ne tak, jak by si režisér představoval), a obrátili svou pozornost k "welšským legendám". Zvláště ve druhé polovině to sice příliš smysl nedává, ale mrazivá ruka mi během projekce párkrát na zátylek sáhla. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať že na tento film som sa veľmi tešil, pretože John Fawcett urobil na mňa vynikajúci dojem svojím nízkorozpočtovým hororom Ginger Snaps (2000), kde dokázal že budovať atmosféru rozhodne vie. O to väčšie bolo moje sklamanie, pretože tento film ako horor absolútne nefunguje, a pritom má známych (ale nie dobrých) hercov, dobrú atmosféru a peknú (ale nevyužitú) lokáciu. Bohužiaľ herci sú priemerný a dej sa odohráva iba na jednom útese a dome pri ňom. Najväčší kameň úrazu je v scenári, ktorý sa tým najzložitejším možným spôsobom dostáva k už niekoľkokrát videným pointám a pôsobí ako nezmyselný blábol. Naviac sa nehorázne podobá na oveľa lepšie horory súčasnosti ako je The Ring (2), The Skeleton Key ale aj neskorší Silent Hill. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Další variace na tajemnou holčičku (i když tentokrát blond). Za vzor si film očividně bere asijské horory poslední doby, balí to ovšem do trochu bližších evropských reálií. Dobře rozjeté napětí, ale v několika věcech mi to přišlo trochu přetažené (hromadný seskok, kam se v tom Annwwnu vlastně všichni poděli). Docela povedený konec, i když si tak docela nejsem jistý, jestli to byl záměr, nebo spíš "nevíme co s tim, ukončíme to třeba takhle...:))". Přesné hodnocení by bylo 3,6, ale 4 nakonec nedám. Popravdě nechápu, proč "Tma," tmy si tam zas tak moc neužijeme. Lumíci by možná sedělo víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama