Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (405)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tradičný príbeh o "pýche predchádzajúcej pádu" a prerod namysleného alkáča v duchu ideologií WuShu, odohrávajúci sa v exotickom období náboženskej koloniazácie na prelomu 20-teho storočia v Číne. Alebo ináč, Jet vo forme a pod taktovkou Yu-a konečne poriadna mláťička evokujúca vrcholné kúsky Pekingského bitkára. Nebiť hluchého stredu, ktorý aby sa emocionálne dostal do hĺbky bol prikrátky, bolo by to kryštálových 5*. Ale keďže existuje Unrated verzia, ktorá sľubuje vychytanie spomínanej mušky + nejaký ten bonus, tak si nechám si rezervu. Pre fanúšikov kung-fu povinnosť. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ako pysny bojovnik Jet Li k rozumu prisiel a pochopil, ze pomsta prinasa len pomstu a ze bojove umenie WuShu nie je len o tom byt najlepsim z najlepsich. Choreografia bojoveho umenia je perfektna, zboznujem aj spomalene zabery. Ak ale niekto ocakava, ze sa tu nonstop cely film len bojuje, tak je na velkom omyle. Asi takmer celu druhu tretinu tam nie je ziadny boj, co ale nepovazujem za minus. Avsak je tu dost subojov a kazdy milovnik takychto filmov si moze vybrat nejaky svoj oblubeny, ktory si pozrie s radostou viackrat. Mne sa pacil suboj s Herkulesom, ale aj v restauracii. Som rad, ze Jet Li si nevybera len skvele bojove ulohy, ale aj charakterove, ako napriklad UTRZENY ZE RETEZU (2005)... 29.09.2008 _____ Jet Li - (Huo Yuanjia) +++ Shido Nakamura - (Anno Tanaka) +++ Betty Sun - (Moon) +++ Nathan Jones - (Hercules O´Brien) +++ Hudba: Shigeru Umebayashi +++ Produkcia: Ronny Yu, Jet Li +++ ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Neupírám filmu jakés takés kvality, ale jelikož se spíš při podobných filmech, kde se žlutí pánové řežou po tradičním způsobu a vyluzují zvuky jako kojoti při grupáči, usmívám, nemůžu hodnotit jinak. Nemůžu brát tyhle filmy vážně, ačkoli tady má i příběh velmi silné postavení. Je to film o filozofii, která je mi na hony vzdálená, o bojovém umění, které mě nebaví. Bud Spencer by ty žluťáky postavil do latě :-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je radost vidět výborně natočené soubojové scény, zejména v příběhu, který by byl silný i bez nich. Stejně jako každý kdo dospíval v 36 komnatách Schaolinu a mezi jeho oblíbence patřili Bruce Lee a Jackie Chan, užil jsem si každou vteřinu každého souboje a každého z jejich tradičních prvků. Přesto byly všechny nakonec jen doplňkem, možná líbivě podaného, přesto silného příběhu o aroganci a pýše, o bolesti tak veliké, že zcela vyprázdní duši, o prosté moudrosti a pokoře, které ji pomohou naplnit novým obsahem. Ve zdánlivě tradiční dějové lince je ukryto nejen několik netradičních momentů, kdy je například obvyklý hrdinův trénink bojových umění nahrazen jeho duchovní proměnou, ale také několik krásných miniatur, jako je třeba rozhovor o čaji. Příběh nemá žádnou revoluční myšlenku, jen znovu opakuje dávnou moudrost (ne, nemám na mysli ony vlastnenecké a politické proklamace), a tomu, kdo hledá, třeba něco dá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem zvyšování sebevědomí čínského národa a mé wu-shu by rovněž potřebalo trošičku vypilovat, ale jsem fanda zásadních životních rozhodnutí. Já jsem se v útlém věku rozhodl, že nebudu kouřit, což považuji za o něco snažší závazek, než když se Huo Yuan Jia rozhodl, že nabančí každému, kdo si o to řekne. A jelikož se nevyhýbal žádné konfrontaci chodidel s čelistmi, tak to snad ani nemohlo být nudné. I když z nikoli časově nevýznamné metodiky sázení rýže jsem zase tak na větvi nebyl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Hercules O´Brien byl ve skutečnosti Brit, ve filmu z něj scénáristé udělali Američana. (Dinsberg)
  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)
  • Mnohokrát se spekulovalo o tom, zda Huo s O´Brienem opravdu zápasil. K zápasu skutečně došlo a Huo O´Briena porazil. Pravost této informace byla však okupujícími mocnostmi popírána z obavy ztrátu vlivu na čínský lid. (Dinsberg)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama