Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (405)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tradičný príbeh o "pýche predchádzajúcej pádu" a prerod namysleného alkáča v duchu ideologií WuShu, odohrávajúci sa v exotickom období náboženskej koloniazácie na prelomu 20-teho storočia v Číne. Alebo ináč, Jet vo forme a pod taktovkou Yu-a konečne poriadna mláťička evokujúca vrcholné kúsky Pekingského bitkára. Nebiť hluchého stredu, ktorý aby sa emocionálne dostal do hĺbky bol prikrátky, bolo by to kryštálových 5*. Ale keďže existuje Unrated verzia, ktorá sľubuje vychytanie spomínanej mušky + nejaký ten bonus, tak si nechám si rezervu. Pre fanúšikov kung-fu povinnosť. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V tak vážným kontextu byl pro mě příběh poněkud naivní a milionkrát viděnej. Na druhou stranu tu jsou snad nejlepší scény soubojů, co jsem v posledních pár letech viděla a je to neskutečnej balzám odpočinout si od zběsilejch střihů a scén střídajících se rychlostí světla. Skvělá choreografie, ozvučení a Jet Li(ův) výkon, kdy se pokusil o herectví a pozitivně překvapil. Neříkám, že je to Laurence Olivier Číny, ale zahrál to slušně, navíc už deset let vypadá na třicet a to je mu skoro padesát. Jinak ale film moc nepřekvapí, je to o cestě za poznáním a uvědoměním si hodnot, což se jako obvykle odehrává kdesi v opuštěný vesničce obydlený moudrýma vesničanama a slepou kráskou. Pak následuje tradiční návrat a závěrečnej boj. Nakolik se tomu dá věřit z historickýho hlediska nevím, ale podle mě to bylo moc jednoduchý. Ale pro starou čínskou kulturu mám slabost a souboj s Nathanem Jonesem byl fajn. 70% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně nudná východní báchorka s charaktery plochými jak Holadnsko. Souboje jsou strhující, hutné a až nezvykle dobře vypadající - tzn. uvěřitelné. Srážení mečů zní ostře, opravdově, všechny údery stejně tak. Jet Li má kvalitní fyzickou kondici a je obdivuhodné kolik síly dokáže při jeho vzrůstu vyprudukovat. Jako přehlídka východních bojových stylů relativně záživný a rychle ubíhající film. Jako plnohodnotný příběh v podstatě nulové. Nicméně nad některými akčními kousky nelze nekroutit hlavou. Pokud byl tohle hlavní záměr tvůrců, pak je vše v pořádku. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tečka ve velkém stylu, která dokazuje, že Jet si pořád drží formu a nebojí se vydat ani na tenký let seriózního herectví. Fearless rozhodně není bez chyb, ale lepší návrat v čase, do dob, kdy hongkongské filmy vládly světu, vám asi v současnosti nikdo nenabídne. Tohle není snímek z rodu Tygra a Draka nebo Hrdiny, Fearless nabízí místo superhrdinů v bambusových pralesech výraznou charakterovou studii velmistra kung-fu. Scénář a především divoce poskakující tempo přesto zřejmě nejvýrazněji snímku ubírají. Ronny Yu naštěstí režíruje jako o život a Yuen Woo-Ping znovu dokazuje, že má v rukávu notných pár es. Povinnost pro každého fanouška filmů s tématikou bojových umění. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech vás neodradí ďalší "čínsky príbeh" bojovníka. Ronnymu Yu som po neslávnej versusovke moc neveril a bál som sa, že Jetovi pribije klinec do rakvy. No opak je pravdou a ak by mal Jet Li zavŕšiť svoju akčnú hviezdnu cestu práve týmto dychvyrážajúcim filmovým príbehom so skvelými bojovými scénami, bolo by to naozaj dôstojné. Všetko stojí na dokonalej choreografii, výbornej práci kamery, hudbe a krásnych farbách s tradičným poetickým nádychom. 90%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones je tak vysoký (meria 211 cm), že v hoteli kde bol ubytovaný, museli spojiť dokopy tri postele, aby sa mohol pokojne vyspať. (m.a.t.o.)
  • Postavu Huo Yuan Jia filmaři náhodou zmínili ve filmu Pěst plná hněvu (1972). Bylo to v okamžiku, kdy se mladý Bruce Lee vrací do města a zjistí, že jeho mistr byl otráven. (chaometic)
  • Hercules O´Brien byl ve skutečnosti Brit, ve filmu z něj scénáristé udělali Američana. (Dinsberg)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno