Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (336)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak to je objev! Zvoleno halabala od oka, jen abych se podíval na něco z počáteční tvorby dnešní blockbusterový špičky Gunna, ale takovej dokonalej béčkovej nářez jsem teda nečekal. Autor má prostě tromáckou krev. Překvapila maskérská profesionalita, nechybí hodně humorů a svět je tu kompletně v pořádku (nejen proto, že Rooker je samozřejmě za fuckera, jen trochu jinak, než jsme zvyklí). ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Fuuuj! Tak to byl hnus. Tenhle film si myslim každý může nechat s klidem ujít. Triky nebyly nejhorší (ale tak jsme taky v roce 2006 že), příběh ostřílený klišé (na zem dopadne meteorit se slimáčím kokonem nedaleko malého amerického městečka a přes noc se všechno obrátí vzůru nohama, no dyť tohle tady bylo už ve 30tých letech) a ani těch pár vtípků to nezachránilo. Takže pro mě 20% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Má to božského Michaela Rookera jako tragického drsňáka, má to fenomenálního fuckujícího starostu Gregga Henryho, má to působivé odkazy na jiné filmy (Toxic Avenger v televizi), jenže to rozhodně nemá ten drajv, na který by si s klidem mohl odchovanec tromácké stáje James Gunn troufnout. Celých jednadevadesát minut jsem pouze sledoval náznaky toho, kam by se celá tahle šaráda mohla posunout, kdyby režisér opravdu mohutně přitlačil na pilu. Chci pokračování, kde nezůstane jenom u napadení malých holčiček, nadávek do posraných republikánů a slizkých šliců na každém kroku. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Film Slimák v podstatě už od začátku rezignoval na jakoukoliv hororovost. Je mixem celkem povedených gore scen a komedie. Používá většinu typických klišé pro spřízněně laděné monster horory. Ale celkově se řadí určitě na špici pomyslného žebříčku podobných filmů. Výborný casting herců a dokonc ei komparsistů. Slušná dávka akce a nechutností. Proč by ne. Obávám se že o moc lépe než ve Slitherovi to už v tomto subžánru nejde. A malý slimáčči, zombie jelen a nenažrané "matky slimáčice" jsou opravdu prima. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Městečko Wheelsy je taková pěkná, malá… díra. Zdejší každodenní problémy jsou (pokud jsou) malicherné. Až do jednoho obyčejného dne, kdy z kosmu přiletí něco velice, velice neobyčejného. Něco žravého a hladového. A pak už jenom osamělá dvojice v lese… a znáte to, nákaza se šíří. Námět Slimáka je tak trapně neoriginální, že mi občas bylo tvůrců líto, protože oni to jistě nemysleli špatně, jenom nejspíš zaspali pár desítek let, netuše, že požadavky na starou dobrou blbou hororovou komedii trošičku stouply. Na film, který se vyplazil kdoví odkud, má Slimák parádní triky (přiznávám, nejsem na ně odborník). Oslizlé potvory a rozervané vačice u mne dokonce vyvolávaly větší zhnusení, než jsem u komedie zvyknutý akceptovat. Ačkoliv mám vřelý vztah k morbidnímu humoru, spousta scén mi nepřipadala ani děsivá, ani vtipná, pouze nechutná. Nepochybně jsou i lidé, kteří to dokáži ocenit a pohled na (slovy jedné postavy) „něco, co mi za války upadlo z ptáka“ si s gurmánským nadhledem vychutnají. James Gunn umí „vycítit“, co podobně postižené rozesměje, takže si dovolil přitlačit na pilu a vzdálit se mainstreamu. Výsledkem bylo finanční fiasko a nadšené ohlasy kritiků– například neskutečných 84% na RottenTomatoes, které mě nutí myslet si, že mi něco podstatného uniklo. Možná, ale i tak jsem se bavil dost, přiměřeně dlouho a zcela upřímně. -Je to zatracenej Marťan. -Marťani jsou z Marsu, Jacku. -Marťan je obecnej pojem pro sráče z vemíru. 65% Zajímavé komentáře: RAiken, kitano, Sobis87 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení filmu trvalo 47 dní. (Stocki)
  • Film obshuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Jako první byl do filmu obsazen Haig Sutherland (Trevor), jako druhá Elizabeth Banks (Starla) a jako úplně poslední získal roli Nathan Fillion (Bill). (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno