Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (336)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film mám doma už hodně dlouho, ale pořád jsem jej odkládal (vlastně ani nevím proč). Jelikož jsem si o něm moc informací dopředu nepřečetl, očekával jsem další „slimáčí attack“. Proto jsem nestačil zírat, jak jsem se šeredně pletl. Slither je svým způsobem dobrý scifi horror říznutý černou komedií, ale našel jsem tu i několik rušivých elementů, které mi na něm trochu vadili. Začátek se nese v trošku nudnějším tempu a popravdě mi tu moc postav sympatických nebylo (starosta byl samozřejmě nejlepší), ale postupem času a především s příchodem „nechutných“ efektů se to začalo zlepšovat. Atmosféra gradovala, mord scény se nesly v humorném duchu a „invaze malých slizkých tvorů“ konečně nastartovala i napětí. Asi nejvíc mě uchvátilo ono „buranské“ podání v jakém se nám presentovala valná většina děje i samotné hlášky „Chtěli mi vlézt do huby…“ - Gregg Henry exceloval na plné čáře a doslova jsem si jeho postavu zamiloval. Jen jsem po celou dobu očekával, že to pořádně rozjede i Elizabeth Banks, leč marně. Ta se po úvodu stáhla lehce do pozadí, což byla škoda. Tvůrcům však přičítám k dobru onen pokus o vysvětlení (proč se tohle všechno vlastně začalo dít) – flashback byl dobrý a ona spižírna ve sklepě mi taky tak trochu zahoupala žaludkem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Cronenberg, Romero a Jackson sa rozhodli, ze zfilmuju nejaky riadny beckovy scenar a zaspominaju si na stare casy. Ale vazne. Zabavny a miestami naozaj stavnaty hororik, ktory vsak koli onomu mixu (mutacie, zombie, slimaky, a nadsadeny humor k tomu) akosi nema vlastnu formu, koli ktorej by som mohol neskor povedat "...aaa...tento film mi pripomina Slither...". Nic take, prave naopak. To Slither mi pripomina kadeco co som uz videl pred tym. Na druhu stranu treba pochvalit, ze niekto, s ocividnou chutou a nadsenim taketo cistokrvne hororove becko natocil. Bavil som sa slusne a okrem spominaneho mi vobec nic nevadilo (hadam este akasi prilisna umelost vsetkych masiek efektov a trikov). Avsak ak si raz s kamosmi naplanujeme pozriet nejaky ten stavnaty horor, siahnem radsej po jednej s osvedcenych klasik. (6.5/10) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jednoduchá jako facka. Nic složitého snad ani očekávat nelze. Originalitou film také zrovna nehýří, protože vymyslet něco převratného v hororovém žánru je strašně složité. Takže, se tvůrci musí snažit divákovi něco nabídnout, co by ho dokázalo zaujmout a neodradit ho od sledování. Proto režisér natočil film, který se nebere zase tak vážně, koupe se v krvi doplněné černým humorem. Krví a nejrůznějšími vnitřnostmi nebo částmi lidských těl se nešetřilo. Pustit si film při večeři nedoporučuju, může se stát, že vás zradí žaludek. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slither je B-éčkoví a miestami možno aj C-éčko film. Všetko je na štýl zombie filmov 80. rokov i keď zombie nevzniknú žiadnou návozov vírusom, ale o niečo komplikovanejšie. Dej filmu je ľahký a priamočiary bez akejkoľvek odbočky. Plný scén, ktoré môžu slabším žalúdkom spraviť nevoľno. Milióny malý červíčkov či resp. lariev doprevádzaných kopov slizu, ktorý sa napchajú do vašich úst, dostanú sa až do mozgu a tým vás premenia na krvilačné nerozmýšľajúcu zombie beštiu. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že jesť pri tomto filme sa asi nedá a kto to dokáže má u mňa naozaj veľký obdiv. Znesiem dosť a dokážem jesť pri starých zombie filmoch kde sa krvou nešetrilo a vnútornosti tam vidíte častejšie než nejaký rozhovor aspoň dvoch osôb. Ale keď minimálne 1 tonová osôbka, ktorá musí stále jesť a jesť praskne a z jej tela sa okrem vnútorností vyhrnie spomínaných milión lariev, tak mám problém čo i len zavrieť úst od údivu a udržať svoj žalúdok v klude. Celá recenzia: TU ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Komediální horor o invazi šmejda z vesmíru, Inspirovaný Vetřelcem, Romerovými zombíky, Hvězdnou pěchotou a TROMA úchylárnami, u kterých James Gunn začínal? Já se neuvěřitelně bavil. ● Z Vetřelce si Gunn půjčil spoustu slizu, klubající se „vajíčko“ prvního stupně vývojového řetězce (jehož obsah vydává zvuk jako Predátor) a tak vůbec hutnou atmosféru. Před setkáním třetího druhu ale ještě na Vetřelce odkazuje způsob snímání cesty lesem. ● Oproti jeho animalitě jsou scény inspirované Romerovými filmy syrové a kameraman opět mění styl. A hlavně je tu odkaz na slavnou scénu z Noci oživlých mrtvol, při které tuhne krev v žilách. Kamera je opravdu skvělá a ten kdo má nakoukáno ji určitě náležitě ocení. ● O Hvězdné pěchotě se rozepisovat nebudu, protože bych musel spoilovat, ale i když tu žádní broučci nejsou, tak pár inspirací je očividných. Jen s tím granátem to trošku nevyšlo :-D Tenhle film prostě dokáže v nejnapínavějších hororových scénách zničeho nic málem protrhnou mojí bránici a já u toho chrochtám blahem. Nebo naopak v béčkové poloze neočekávaně přijde s něčím brutálním a naturalistickým, co méně otrlé diváky skamarádí se sáčkem na zvracení. ● Gunn samozřejmě jako odchovanec Tromy razí heslo TROMA pro celou rodinu, a tak nepřekvapí, že se v jedné scéně mladá mamča s nemluvnětem kouká na Toxického mstitele. ● Nejdokonalejší na Slimákovi každopádně je to, že inspirační zdroje nevykrádá, ale velmi kreativně montuje různé jejich prvky na stokrát ohrané, ale velmi originálně pojaté, schéma invaze Marťanů (obecnej pojem pro sráče z vemíru) a staví scény do úplně jiných souvislostí. Film má místy hodně děsivou atmosféru a bál jsem se pak jít potmě na záchod, ale především to je skvělá béčková zábava, která skvěle střídá polohy mezi děsem, béčkovou zábavností, fylozofickými úvahami o manželství a koncentrovaným humorem nejhrubšího zrna. No a nakonec ta perlička po titulcích… Slimák je prostě zvrhlá lahůdka pro neméně zvrhlé znalce. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Když přichází Grant navštívit Brendu Jamesovou do jejího domu, Brenda sleduje v televizi film Toxický mstitel. (Stocki)
  • Starla telefonuje Dr. Karlovi aby se dozvěděla něco o Grantově stavu, hlas doktorovi propůjčil režisér Rob Zombie. (Stocki)
  • Knihy, které čtou dvojčata Jenna a Emily jsou dvě populární knihy od Goosebumps. První s názvem“ "You Can't Scare Me" (vydáno leden 1994) a druhá "The Girl Who Cried Monster" (vydáno květen 1993). Goosebumps je dětská literatura fiktivních románů s hororovou tématikou vytvořená a napsaná kanadsko-americkým spisovatelem Robertem Lawrencem Stinem. (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama