Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (438)

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě se jedná o jeden z těch lepších animáků a jeden z nějlepších z poslední doby, ale přece jenom mi úplně nesed styl, kterým je to vyprávěný a taky mi přišlo, že by to mohlo být daleko vtipnější, zásluhou fakt krutýho serfujícího kuřete. Ale zase na druhou stranu, napínává a "dramatická" část děje je výborně zvládnutá a hlavně animátoři tohohle filmu sou největší borci co sem kdy viděl, animace vody je fakt takřka dokonalá a to je prostě težká přednost tohohle filmu,ale dějově sem už viděl lepší ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé, dlouhé době animák, který mě nadchl svou formou. Svěží sprška vodní tříště, kterou Sony Pictures ostatním ukázali, že nemusíte být roztomilý tučňáček s Veselými Nožkami, abyste mohli vyprávět Nemo(c) vtipný Příběh skutečného Žraloka, a kterou jsem ke své smůle viděl čtyři roky po jejím vzniku. Ale jelikož jsem doteď zamilovaný do prvního Deus Exe, Falloutu, Icewind Dale i stařičkého X-Comu, nic mi nebrání uznale pokyvovat nad dost povedenou animací i v roce 2011;) Sportovní drama točené z ruky, byť opět prezentuje příběh zelenáče a outsidera proti nechutnému macho šampiónovi, a opět nás učí, co že je v životě skutečně důležité, a že se nemáme nikdy vzdávat, nějakým zázrakem působí i mezi počítačově animovanými tučňáky přirozeně a - jak jsem už v úvodu říkal - svěže. A to je tu spousta záběrů na mluvící hlavy. Můžete hádat, jestli mluví smysluplněji a hrají lépe než živé mluvící hlavy v podvečerní novácké (teď už rovnou na dvou kanálech) megashow Volejte Onurovi:) Minimálně k tomu hraje lepší hudba než elektronické citery nebo co to proalláha je. Spokojenost po všech stránkách, i když pořád nevím, kdo je to ten Cowabunga, co o něm pořád všichni mluví:) 80% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Don Rhymer, Ash Brannon, Chris Buck, Christopher Jenkins, Christian Darren .. Jednoduchá pohodovka. Až příliš. Rovina děje je milionkrát ohraný příběh o cestě za snem s morálním prozřením a nějaká větší invence by se rozhodně hodila. Další slabinou je bolestný nedostatek humoru! Už když jsem viděl v kině trailer nečekal jsem od tohoto projektu prakticky nic - byl totiž vrcholně dětinský a průhledný. A samotný film už vlastně nic, co by zvrátilo tohle mé očekávání, nepřinese. Ani tolik chválené použití pseudo-dokumentárního vyprávění nenese ovoce, protože postrádá logiku a je to spíš takový samoúčelný nástroj pro pár nuzných srandiček, kdy něco/někdo leze do záběru nebo tam naopak být nechce atp. Známku výbornou si zaslouží jedině animace moře, některé písně a perfektní (originální) dabing - Shia i Jeff jsou prostě bezvadní. 55%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný příběh zpracovaný z poloviny dokumentární formou je zalit špičkovou animací obřích vln a zásoben nesčetnými vtípky tučňáka Codyho a jeho kamarádů. Škoda, že dějově se film veze ve vyjetých kolejích pixarovských Aut: energický Cody si nejdříve spálí (spíše zchladí) zobák, poté přijme několik nenahraditelných rad mentorovského BigZ, aby v závěru ukázal dobré srdce. Pohyby tučňákovských surfařů jsou neuvěřitelně reálné, jako kdyby na prknech stáli opravdoví surfaři a právě tohle dodává snímku jistou originalitu. Přičtěte spoustu zpomalovaček, výborných připomínek třech maličkých tučňáků, dynamický soundtrack, divokou kameru a skvělý český dabing a výsledkem budiž dobrodružná komedie, která Vás příjemně osvěží v jednom z horkých letních dnů. P.S.: Vlny byly nejen divoké, ale i obrovské a to mi trochu tuhnul úsměv na rtech. Vln já se bojííííííím... 100 miliónů dolarů(rozpočet)/71,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Chvályhodná snaha priblížiť sa aspoň trochu Pixaru ale Surf's Up ostal len na polceste. Dokumentárne poňatie je síce originálne ale nemyslím, že ho deti príliš ocenia a v tomto type filmu zaváňa skôr samoúčelnosťou. Neoslní ani schéma až príliš podobná Pixarovským Autám (ktoré zase vykradli Doktora Hollywooda) Kvalitnejšie ako Happy Feet, na viac ako lepšie 3* to nestačí. Inak obstojný filmík, ale snáď si už niekto konečne uvedomí, že tučniaci nevládnu animovanému svetu. PS: Aj vám sa zdá, že Shiu v poslednej dobe pchajú do každého filmu? Nieže by som proti nemu niečo mal... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Biz G alias „The Geek“ je odkazem na dnes již legendární postavu Duda z filmu Big Lebowski. (HellFire)
  • Herci byli při dabování podněcováni k improvizaci, pokud tomu příslušná scéna nahrávala. (HellFire)
  • Zooey Deschanel, která dabuje v originále Lani, musela během nahrávání fyzicky náročných scén nosit pytle s pískem po studiu, aby zněla opravdu zadýchaně. (zigot7)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama