Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (438)

genetique 

všechny recenze uživatele

Originalita prostredia a nápadu so surfami sa zaprieť nedá. Ale to, že má film takmer totožnú šablónu kostry príbehu ako Cars som si začal uvedomovať až keď Cody našiel Big Z-eta, o ktorom si každý myslel, že je dávno mŕtvy (Lightning McQueen-Doc Hudson). To mi však nezabránilo užívať si túto letnú, milú zábavičku s (ako vždy a snáď ešte viac) premakanou grafikou. Chýbalo mi však trošku viac grádov pred finálnym súbojom, humoru tiež nebolo na rozdávanie, ale všetko to zachraňovala krátka minutáž a malí tučniačikovia boli tiež k zožraniu. 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Divoké vlny jsou výjimečný animovaný kousek. není to kvůli obrovské kvalitě ani hereckým osobnostem, který propůjčili svůj hlas, ale kvůli technice. Tento snímek přináší do animovaných filmů revoluční (opravdu revoluční) využití kamery, které je naprosto úchvatné. Celý snímek je laděn jako dokument, což ve filmu pro mladší moc nefunguje, ale tento postup si vyžádal naprosto odlišné pohyby kamery než jsme ze statických pohledů zvyklí. Přichází tedy kamera dynamická, pohybující se všemi směry, třesoucí se a všechno možné i nemožné, co si divák představí. Což dodává snímku jiný rozměr. Vedle jednoduchého příběhu s několika klasickými klišé, průměrnou animací, která vystrkuje růžky jen výjimečně a to u precizního zpracování mořských vln, jde o slušnou podívanou, která není pro ty úplně nejmenší,ale své publikum si rozhodně najde. A ta kamera za to opravdu stojí. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Reality show ze surfařských závodů? Zvířátka (tučňáci, kuřata, atd.) místo lidí? Pohodová hudba? Ano je to efektivní, ano je to zábavné. Ale je to tak nějak prázdné. Animák, který není moc pro děti jako spíš pro teenagery a dospívající, což je OK. Má zajímavou narativní formu, kameru i režii, tyto dva aspekty velmi poctivě evokují onu real-time show. Téma je velmi aktuální, řekla bych, pružně reagující na dobu. Surfs up je film s velkým komerčním potenciálem, já ho vnímám jako jednohubku na nezáživný večer. Jednou a víc ne. 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $58,867,694Tržby Celosvetovo $149,044,513Tržby za predaj DVD v USA $51,096,913 //počet predaných kusov 3,143,695║ Rozprávka kde je mix dobrých nápadov, čo sa týka napríklad dokumentárneho snímania obrazu, zrnitosti pri starších dokrútkach... ale tak trošku chyba nastala v tom že sa vsadilo opäť na tučniakov a to k krátkom časovom slede po úspešnom Oscarovom dokumente Putovanie tučniakov a rovnako tak Oscarovom počítačovo animovanom Happy Feet, suma sumárum, nebola to až taká najlepšia voľba. Nuž samotný základ by nebol až tak zlý(aj keď otravnosť z tučniakmi sa nezaprela), keby v tejto rozprávke neabsentovala aj skutočná vtipnosť scén. Podaktoré postavičky ako že majú byť moc vtipné(bobor, kohúť, malí tučniačkovia) ale je vidieť že ide skôr len o nejaké tvorcovské trápenie, než o niečo blahodárne zábavné alebo príbehovo silné ako je zvykom u mocného nezdolateľného Pixaru. Takže v príbehovej a humornej veci to ostáva len niekde na pol ceste a tak aspoň, že ta slušná úroveň animácie poteší oko. /videl v kine: 60%/ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Můj komentář z blogu z roku 2008: "Animovaný film o tučnácích se dostal do kin současně s Ratatouille, což byl, řekněme si to upřímně, v roce 2007 docela handicap. Zuzka ho viděla v kině, porovnala s Ratatouille a prohlásila Ratatouille za lepší. Jenže, když jsem přinesl po čase domů DVD, pouštěli jsme si ho znova a znova a ona prohlásila, že se jí "kupodivu" začal líbit. Divoké vlny jsou totiž značně atypický film. Film vyžadující alespoň špetku inteligence a smyslu pro ironii (televizní přenos, otázka na surfera-profesionála: "Odhadněte nebezpečí na stupnici od jedna do deset." "Dvacet."). Film točený jako "dokument ze života tučňáků milujících surfing". Film, který má reálný a velmi pravděpodobně vypadající příběh. Film doplňovaný zpětně rozhovory, "dobovými" (a patřičně černobílými) filmovými ukázkami, "fotografiemi", "pohlednicemi". Hlavní důvod, proč Divoké vlny doporučuji, je, že z filmu "čiší" láska ze surfingu, celý film je evidentně dělaný s láskou a některé surfovací scény oplývají takovou lehkostí, až se zatají dech." ■ Po dvou letech se jedná o film, který máme stále rádi a stále si doma pouštíme. Naposledy dnes (dívají se už i naše dvouapůlletá "prťata". ■ Kromě Divokých vln jsem tehdy doporučoval další dva filmy. Celý blog zde: http://scobak.blog.sme.sk/c/175950/Tip-na-vanocni-darek-ze-tri-DVD-byste-si-jedno-meli-vybrat.html ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Animátor Peter Nash pracujíci na postavičce Codyho si doma nahrával sám sebe na kameru, když četl scénář, aby vyzkoušel různou mimiku obličeje při jednotlivých replikách. (zigot7)
  • Herci byli při dabování podněcováni k improvizaci, pokud tomu příslušná scéna nahrávala. (HellFire)
  • Filmaři sháněli kvůli jistému druhu záběru kameru Sony DXC-M3A. Ta se ale přestala vyrábět v roce 1989. Nakonec ji vydražili na eBay. (zigot7)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama