Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem čekal o dost více než jsem dostal, značně laciná a nezajímavá akční "pohádka". Zoufale slabá úvodní zápletka, o celém příběhu se dá prohlásit to samé, pokud lze vůbec o příběhu mluvit - vlastně je to celé jen o nepříliš zajímavých soubojích a troše romantiky mezi vůdci dvou znepřátelených táborů. Aniž bych věděl kdo produkoval hudbu, poznat to nebyla potíž, ačkoli Iwashiro Tarô umí rozhodně i lepší kousky. Nakama Yukie mne vlastně ke snímku přivedla a tak trochu toho lituji - ač jsou její půvaby nesporné, průběh filmu ani herecké výkony již krok s její krásou zdaleka nedrží. 60% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videoherne notoricky známy pôdorys konfrontačného deathmatch-u v pozadí s rovnako veľakrát spracovanou témou večnej a zakázanej lásky s epickým nádychom jednoduchého príbehu. O niekoľko zárezov katany na poli dynamiky a úrovne choreografie akčných súbojov slabšia odnož Kitamurovej Azumi, avšak s podobnou komiksovou nadsázkou a japonským citom pre obrazovú estetiku (okorenenú moderne dravým strihom a dynamickou kamerou). Takto nejak si predstavujem mainstreamový "postmoderný japonský Hollywood", ktorý sa v samotnom závere pre mňa nečakane vypäl k vyjadreniu jednej zo základných čŕt ľudskej povahy (strach zo všetkého neznámeho) ako aj pre japoncov typickému zdôrazneniu dôležitosti súznenia človeka s prírodou. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Slušné triky, zajímavé charaktery a nevyužitý potenciál. Bohužel, zklamání z tohoto mixu mnoha bojových filmů je větší, než jsem čekal. Slibný začátek a především "představovačka" hlavních hrdinů, slibovali mnohem více. Dalším slabším článkem je příběh, který nepřináší mnoho nového a pouto mezi "Romeem a Julií" mi taky nepřišlo nejsilnější. Jak již bylo zmíněno, to co drží Shinobi nad vodou, jsou bojovníci a jejich "skilly". 60% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Japonci to s poetičností a délkou záběru mají tendenci přehánět a nejinak tomu je i u Shinobi. Bohužel filmu výrazně chybí i tempo a rovněž zamrzí i absence nějakého strhujícího prvku nebo momentu překvapení, protože všechno (jak nakonec většina diváků zjistí) stejně dospěje do očekáváného duelu hlavních postav, který je - stejně jako většina ostatních soubojů - velkým zklamáním. Navíc použití počítačových triků v některých scénách doslova bije do očí. Asi už i na japonské filmaře dolehl syndrom "nedostatku originality a invence". 50% ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Já to ještě nehodnotil? :-) No tak to musím napravit. Ano líbí se mi japonská tvorba a fantasy, takže by tento film mohla být trefa do černého... Převedení japonských historek o legendárních shinobi je skvělý nápad, přeci jen pro lidi ve své době museli být shinobi démoni různých schopností, kterým se normální člověk nemohl rovnat. A když to vemete doslova, je z toho zajímavý námět pro film... každopádně nevím co, ale něco mě na tom mrzí, a nesmrtelný námět Romeo a Julie to není, přeci jen mohlo to být lepší. Ale na skvělé 4* to dosahuje :-), protože lepší film o shinobi (resp. špatný a všemi známí výraz "o ninjích"), jsem asi neviděl. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama