Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

predators 

všechny recenze uživatele

Slušné triky, zajímavé charaktery a nevyužitý potenciál. Bohužel, zklamání z tohoto mixu mnoha bojových filmů je větší, než jsem čekal. Slibný začátek a především "představovačka" hlavních hrdinů, slibovali mnohem více. Dalším slabším článkem je příběh, který nepřináší mnoho nového a pouto mezi "Romeem a Julií" mi taky nepřišlo nejsilnější. Jak již bylo zmíněno, to co drží Shinobi nad vodou, jsou bojovníci a jejich "skilly". 60% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Shinobi je zvlastny film. Nie je donkonaly, ale je mozne ho rovnako vychvalit ako aj pohanit, zavysi od toho, co je pre koho dolezitejsie. Shinobi je jeden z cca desiatich japonskych velkofilmov minuleho roka (2005) a, bohuzial, aj ako vsetky ostatne jap. velkofilmy, ani shinobi nezbural rekordy. napriek klise a velkofilmovym hlupostiam, napriek niektorym logickym kotrmelcom, napriek obcasnym historickym nepresnostiam, napriek vsetkym, pravdepodobne, produkcnym zmenam proti zdravemu rozumu, ma vela do seba. na prvy pohlad vyzera ako azumi klonovana tigrom a drakom. na druhy pohlad je viac, nez svojim sposobom jednoduchy akcak azumi. je dokonalou ukazkou japonskosti, hlavne ak sa porovna s cinskymi (taiwanskymi) velko wuxia filmami sucasnosti. pribeh je jednoduchy, no posun dejom casto kvoli mnohym zamlcanym detailom komplikovanejsi, nez v bckovom narychlo zbuchanom HK filme. to b y bolo dobre, ak by neslo o mix niekolkych zanrov, ak ny nemalo ist aj o rychly akcny film. farby su prilis tienove, malo jasne, neziarive, utlmene smutkom melancholie, priznacnej japonskemu umeniu. melancholia, to je to spravne slovo. to je to, co japoncom ide dobre, bez ohladu na rozpocet a ci ne/logickost obsahu. mono no aware. cit k veciam ako takym. smutok ako reflexia zivota, prirody a vesmiru vobec. efekty su kde tu kde tam zato sikovne. nie pastva pre oci, skor malo uhladene cgi, ale o to filmu ani tak nejde. ninjovia inac, ninjovia cez prizmu cistej lasky, zanru, ktory ide japoncom najlepsie. ()

Reklama

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Preboha, na toto mám len jedno slovo: ODPAD! Už ani nepamätám kedy som naposledy videl takú sračku ako bolo toto "veľdielo". Parta japonských bojovníkov s nadpozemskými schopnosťami sa stretne v lese, kde bojujú na život a na smrť. A tak človek sleduje hodinu a trištvrte scén ako bojovníci poskakujú po stromoch, cez rieky, až po nebesia, a navzájom predvádzajú svoje "kúzla" a navzájom sa zabíjajú! No a čím viac rástol počet mŕtvych hrdinov, tým viac som sa tešil - lebo som vedel, že koniec filmu sa blíži... Neviem, pre mňa zabité 2 hodiny života. Najbližšie sa radšej budem lepšie brániť japonským akčným filmom - tento mi bohato stačil. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Bezbřehá slátanina. Odpad jsem nedal jenom kvůli... já nevím proč. Takže ho dám. Hned na začátku ukázali, že to asi bude blbost a to se taky potvrdilo. Nechápu, proč mezi žánrem filmu není taky uvedeno sci-fi nebo fantasy, protože tam neexistuje snad jedinej člověk, co by neuměl lítat. Když si do toho ještě připočítáte tragický digitální efekty, zpracování a děj, tak z toho fakt vypadne hrozná tekutá sračka... ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tento film připomínal spíše filmy žánru wuxia. Japonci se tohoto žánru chytili s nadšením a výsledkem je dílo, ve kterém je klišé pomálu, akce dostatek a dech vyražejících scenérií přehršel. Naprosté mínus je však podobně jako u Mo Gik (The Promise) povrchní přiběh, jenž definitivně sráží mé hodnoceni. Do děje jsem se prostě nevžil a dramatickým scénám tedy chybí síla. Filmu by prospěla větší délka, třeba o 15 minut, aby věnovali více pozadí jednotlivých postav. Triky jsou však skvělé a ze snímku nečiší umělost jako z výše jmenovaneho. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama