Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Kronn odpad!

všechny recenze uživatele

Objímající se přeživší, když se jim podaří otočit knoflíkem a změnit kurz, milimetry na spoušti dělící letadlo od sestřelení, hlášky dispečerů z kontrolní věže jako "Dělej, vyrovnej to", či "Je moc vysoko", stejně jako tryskající pára a sršící jiskry v kokpitu během přistání, potlesk v kontrolní věži po zastavení letadla i komentář ve zprávách "Nakonec však letadlo dokázalo bezpečně přistát", přičemž je záběr na letadlo bez předních koleček a příď rozmlácenou o ranvej, dostatečně charakterizují celý film... Ovšem jako parodie to místy skutečně ujde - ale to zase nemá na Turbulenci 4, která jednoznačně kraluje. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu pochopit to, že každý film o katastrofě letadla je scénářem naprosto na chlup stejný a každý je stejně blbý. Letadlo je poškozeno, pilotování se ujme pilot amatér a letuška, protože piloti jsou mrtví. Zákadlana je chce nechat zabít, ale najide se i někdo, kdo se letadlo snaží zachránit. Nakonec přistanou, zachrání se a pilot a letuška se do sebe většinou zamilují. Ne o moc jiný byl i tento film. Už to prosím netočte, vyhazujete prachy do vzduchu. ()

Reklama

lukasd 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování je na tomhle filmu hodně znát, ale hodnocení 26% je dost přísné. Navíc někteří hodnotící píší zjevné nesmysly - film v žádném případě není vykrádačkou ostatních filmů o letadle v ohrožení. Film je zpracováním románu Mayday od T.Blocka. Tento román byl napsán v roce 1979, tedy dřív než vznikla většina katastrofických filmů s podobnou tématikou. Oproti knize je film nudnější a méně napínavý, na druhou stranu kniha je ještě více sci-fi (padouši jsou mnohem rafinovanější, cestující nesedí v klidu na svých místech, ale jako zombie bloudí letadlem a Berry při přístání v San Franciscu nebojuje jen s řízením Stratonu, které mu oproti filmu docela jde, ale také s prvním důstojníkem...) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +občas až mrazivá atmosféra, někteří známější herci, pozadí děje, na béčko relativně věrnější zpracování –no rozhodně to pořád zůstane béčko, podobný námět tu byl už mnohokrát/// Možná to zapříčinila atmosféra nebo nálada se kterou jsem se na film díval, ale za hodnocením si stojím. Možná i proto, že to byl po dlouhé době film u kterého jsem si obrazně okusoval nehty a hltal nervy drásající atmosféru. V žádném případě bych tedy film neházel do škatulky odpad, protože tento nad ostatními, stejně zaměřenými snímky vyniká. Navíc je zde i slušný český dabing, tak proč ne!/// Celkem 62%/// ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Jakmile by došlo k protržení trupu letounu, došlo by k rychlé až explosivní dekompresi a vnitřní tlak a teplota vzduchu by se do pár sekund snížily na hodnoty, které panují venku. Už z toho vyplývá, že hlavní hrdinové a ani nikdo další neměl šanci na přežití. (Cheeker)
  • Raketa odpálená z letounu F-18 Hornet je AIM-9 Sidewinder. Sidewinder je tepelně naváděná raketa s krátkým doletem a neměla by dostatek paliva, aby doletěla 480 mil ke vzdušnému cíli. Operační radius této střely je zhruba 11 mil. Tepelně naváděná střela nemůže spoléhat na navádění radarem, jako je uvedeno ve filmu. (Cheeker)
  • Stíhací letouny nejsou schopny zaznamenávat rychlost klesání zasaženého cíle, jak je uvedeno ve filmu. Toto by bylo možné pouze prostřednictvím letounu AWACS, který by předával příslušná data pilotovi stíhačky. (Cheeker)

Reklama

Reklama