Reklama

Reklama

Match Point - Hra osudu

  • Česko Hra osudu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muž, který řekl 'Raději bych byl šťastný než dobrý', viděl hluboko do podstaty života. Lidé se bojí čelit faktu, jak ohromná část života závisí na štěstí. Je děsivé vědět, kolik toho je mimo naši kontrolu. V tenisu jsou momenty, kdy míček udeří do okraje sítě a na setinu vteřiny se může překulit dopředu nebo zpátky. S trochou štěstí spadne dopředu a vy vyhrajete. Nebo možná ne a vy prohrajete.

Match Point – Hra osudu je drama o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti. Hlavní hrdina se nedokáže rozhodnout mezi dvěma ženami a nenachází cestu ven. Uchýlí se tedy k extrémnímu řešení. Děj filmu zasadil režisér Woody Allen do anglické vyšší společnosti. Scarlett Johanssonová zde hraje krásnou americkou dívku, která vstoupí mezi Jonathana Rhys Meyerse a jeho ženu Emily Mortimerovou. Matthew Goode je Emilyn bohatý bratr, který tuto zápletku odstartuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (902)

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidé si bojí připustit, kolik toho v životě záleží na štěstí....... Pomali se před námi rozehrává hra mezi čtyřmi mladými lidmi, která posléze dospěje k trojúhelníku. Mileneckému (taky). Avšak pravidla osudu jsou jasná, buď Nola a nebo Chloe. A rozhodování to není jednoduché....... . Když Allen, tak vztahy. Bohužel mě to tempo nudilo. Veškerá zápletka by se dala shrnout v krátké dynamické povídce, která by jistě uchvátila. I mě. Promiň Woody, asi nebudeš můj typ. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Match point mi přišel nemastný neslaný. Scénář rozpracovává tak neoriginální zápletku o milostném trojúhelníku, že jsem neustále vyhlížel tu chvíli, kdy už se ukáže nějaký nový, neotřelý prvek. Když pominu okolím dosti kritizovaný závěr, nic takového jsem tam nenašel. Pokud ale závěr vezmu v úvahu, musím přiznat, že právě několik posledních minut ostře vystupuje z předešlého průměru a nechybí jim napětí, zvrat, překvapení, kdy je divák tahán jedním směrem a vzápětí se situace vyvíjí zcela opačně. Pravda, je to vykonstruované, ale oproti zbytku se alespoň děje něco zajímavého a slouží to pointě. Woody Allen je opět silně moralizující, ovšem bez svého typického humoru a tím vlastně neukázal nic originálního. Je dobře, že v obsazení vynechal sebe, mezi těmi mladými by působil dosti rušivě. Apropo herci, Scarlett Johansson se do role neskutečně hodí, její sexy aura a vyzývavost přímo dráždí a Jonathan Rhys-Meyers si nezaslouží nějaké výrazné negativa. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Woody Allen poprvé tak trochu jinak, ale rozhodně ne hůř. Spíše bych řekl, že mu tato změna prospěla a celý film režíruje s pevnou rukou. Má to dobrý příběh, výborné obsazení, skvěle zvolenou hudbu a to zasazení do Londýna tomu taky hodně přidalo. To zakončení mi možná ze začátku přišlo trochu divné, ale nakonec mi sedlo. Prostě spokojenost. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně netradiční Woody. Dokonce bych ani neřekl, že tohle dílo režíroval on! Příběh z vyšší společnost o propletenosti vztahů a lásce vypovídá především o životním štěstím, které nám může ve chvilce změnit život. Woody to pojal opravdu netradičním způsobem, ale konec musí dostat každého a myslím, že život je opravdu hodně o štestí! Vemte si třeba maturitu, naučíte se jednu otázku z třiceti a vytahnete si jí, tomu já říkám mít sakra štěstí. Nebo se naučíte 29 ze třiceti a vytahnete si tu jedinou, kterou neumíte, to už je zase pekelná smůla:). Scarlett to velmi sluší a hraje opět excelentně. Kdo mě mile překvapil je pro mě nepříliš známý Jonathan Rhys Meyers, který hrál přesvědčivě a svým výkonem mě potěšil. Nevím jestli bych se na to podíval podruhé, ale Woody mě nejdříve šokoval, aby mě po skončení filmu mile překvapil. Určitě doporučuji...... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Woody Allen se odhodlal k radikální změně prostředí (milovaný New York vyměnil za Londýn), netahá z rukávu vtipné dialogy a natočil tak strhující temný příběh mravů. Všechna jeho poznávací znamení jsou ta tam, jeho obrat o stoosmdesát stupňů je neuvěřitelný. Postupně nás nutí milovat jednu a nenávidět jinou postavu, aby to bylo za několik desítek minut zcela naopak. Zdvořilý a skromný tenisový trenér Chris najde možnou perspektivní budoucnost v přátelství s bohatým Tomem. Ten ho vzápětí seznámí se svojí prachatou rodinou a zejména jeho sestra Chloe je jím uchvácena. Jenže všechno zkomplikuje seznámení s Tomovou snoubenkou Nolou, americkou herečkou s podivnou minulostí. Postupně tak nahlédneme do jejich sobeckého života, jehož vrcholem je monumentální výhled na krásy Londýna z prostorného bytu, který korunoval Chrisovu svatbu (hlavu s city si zrovna nelámal) s Chloe, jejíž štěstí pečlivě střeží bohatý tatínek. Chris je ideální zeť, skromný a poslušný, ale jeho sexuální posedlost k Nole žene jeho vypilované postavení do záhuby. Typově dokonalému obsazení této amorální romance (doprovázené různými operními áriemi) vévodí dvojice Rhys-Meyers a Scarlett Johansson, jejíž chraptivý hlas je dokonalý, stejně jako její proměna ze sexuálního objektu k oběti Chrisovi nerozhodnosti. Allen bravurně balancuje na hranici thrilleru, a sice je jiný a silně pesimistický, ale i to dle mého dokazuje rozmáchlost jeho režijních i scénáristických možností!! Navíc vše v závěru korunuje pointou se zásnubním prstenem.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Tento snímek je vůbec první v Allenově filmografii, který byl natočen v Anglii a také od dob snímku Láska a smrt (1975) jeho první natočený kompletně mimo Spojené státy. (Elisebah)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama