Reklama

Reklama

Afričan

Trailer

Obsahy(1)

Podaří se Victorovi, žijícímu léta ve střední Africe, vymluvit krásné manželce nápad vybudovat na území přírodní rezervace středisko pro majetné klienty, kvůli němuž přiletěla z Paříže? Expařížan Victor žije ve vesnici u středoafrického Vilémova jezera. Je nejen pilotem správce přírodní rezervace, ale i ochráncem přírody. S domorodci vychází přátelsky, ale tvrdé boje svádí s pytláky v čele s Poulakisem. Do této atmosféry nečekaně přilétá z Paříže jeho manželka Charlotte s asistentem Planchetem. Chce si prohlédnout lokalitu, kde má vzniknout rekreační středisko. Victor naoko souhlasí, že je oba dopraví na požadované místo. Ve skutečnosti je vysadí hluboko ve vnitrozemí. Planchet ale ve vesnici objeví staré auto a dvojice se vydá zpět. Připletou se do cesty Poulakisovi, vraždícímu slony, i Victorovi, který na pytláky shazuje výbušninu. Pytláci unesou Plancheta. Charlottu, které se podařilo uniknout, najde a zachrání Victor. Po strastiplném putování dorazí k Pygmejům, kteří je ochrání před Poulakisovými muži. Charlotta se vrací do Paříže s odhodláním znovu se věnovat etnografii a také čekat na návrat Victora. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

Caine 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale to nádherné prostředí, skvělí herci a příběh - to je něco nepopsatelného, romantické a srandovní jak sfiňa. Už ten poprask na letišti v savaně, který způsobí hned zezačátku Philippe Noiret, je scéna u které umírám pokaždé smíchy. Tenhle film byla láska na první pohled (a to jsem tenkrát ještě ani pořádně nevěděl, co je to láska! :-)))) ). ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Africká královna", "Bohové musejí být šílení" a "Muž z Ria" v jednom. Zase jsem se utvrdil v tom, že tyhle Francouzské komedie nestárnou. "Afričan" je navíc bezvadný romanticko - dobrodružný film, který stále působí svěže. Philippe Noiret je naprosto vynikající, role je mu psaná přímo na tělo (i když se zvažovalo i o Belmondovi). Catherine Deneuve je naprosto k sežrání. Mezi oběma to neuvěřitelně jiskří a je na nich znát, že je i natáčení bavilo. Když to ještě zabalíte do krásné Africké přírody, dostanete jeden z nejlepších filmů Philippa de Brocy. "Afričan" je film, natočený z radosti a aby dělal radost. Dělal ji v době svého vzniku, dělá ji pořád a ještě dlouho dělat bude. 100%. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film ,,Afričan" ponúka dobrú zábavu. Philippe Noiret je vo svojej úlohe nevrlého a starnúceho dobrodruha, ktorý miluje slobodu je veľmi presvedčivý. Catherine Deneuve bola podľa mňa menej dobré obsadená, ale celkovo dvojica obstála. Zábery africkej savany a jej stád slonov natočené zo vzduchu sú úplne ohromujúce. Film je zároveň obžalobou za ochranu životného prostredia a zvierat v čase, keď táto téma nebola taká mainstreamová ako dnes. Je to dobrý film, ktorý si zaslúžite vidieť v zreštaurovanej verzii. 6/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Afričan je zářným příkladem toho, že i některé filmy mohou stárnout. Je to celkem škoda. Film je sice sympatický, pobaví, potěší, ale už ne tak jako před lety, kdy jsem jej viděl poprvé. Ten humor není nadčasový, ale stárne. Ale najde se i něco co nestárne. Catherine Denevau a Philipe Noiret. Věčné popichování této dvojice v tomto filmu je tím nejzábavnějším a uznávám, že některé dialogy budou sledovatelné ještě i za několik let. Taky nestárne jejich herectví. Oba hrají naprosto dokonale. Charlotta je sice "jenom" krásná ženská, která se často dostává do problémů a Victor pravý chlap na pravém místě, ale stále je na co koukat. Sympatické, uvidím jaké to bude zase za pár let. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Muž z Afriky. Spíš lehká a hodně oddychová, než originální a  stoprocentně dotažená Brocova osmdesátková hříčka z exotického prostředí na léto, viděna v chladném večeru po pěkné stráveném dnu  v předvečer svátku sv. Václava na ČT 2. Třeba by to na mě právě uprostřed nějakého horkého dne působilo víc.  Romantická zápletka (ona a on) ničím nepřekvapí, ale bavily mě Noirety cholerické výstupy a slovní  přestelky s Catherine Deneuve, na které pravda nějak extra neujíždím. A možná více než slavná Catherine mě tedy bavíl plachý asistent Jean-François Balmera, který mi utkvěl v paměti ve Hrozbě a tady se  na to hodil. Hudba hezká.  Alternativní verze s Belmondem by jistě byla taky zajímavá. Ten měl přeci jen s dobrodruhy  a Brocou bohatou zkušenost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v Senegalu Noireta poštípalo hejno komárů a přestože byl očkován, dostal záchvat malárie a s touto nemocí se potom potýkal ještě deset let. (Locksley)
  • Natáčelo se také v Keni a Zairu (nyní Demokratická republika Kongo). (Martrix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno