Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská Kolumbie. Lesnická společnost zasahuje do genetické skladby stromů, aby měla co největší těžební výsledky. Jejich ilegální pokusy vedou k mimo-řádně hrůzným následkům. Místo stromů se počínají měnit v hladové zombie zaměstnanci a ekologičtí aktivisté, kteří les brání. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale film mě vůbec nezaujal. Asi to bude tím, že v důležitých záběrech nebylo díky špatné kameře nic vidět a zombíci taky nějak nestáli za nic. Taky je pravda že jsem se začínal nudit a film jsem zhlédl celý až na podruhé. To není dobrá známka pro tento žánr. 45% ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

V rámci svého subžánru lehce nadprůměrná "zombíárna". Klady: solidní gore-efekty, povedený vizuál a kamera (balanující na hraně filmu a dokumentu - přesto nevyvolávajíce v divákovi epileptické záchvaty:-), což dodává snímku jednak solidní atmosféru a zároveň naturalistickou syrovost. Zápory: herci, evidentní mega-nízký rozpočet a přílišná "inspirace" 28 dní poté (zejména v druhé půli filmu). ()

Reklama

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je otřesné asi všechno (vyjma vzhledu hlavní hrdinky, ale ten to vůbec nezachrání) - zápletka, děj, scénář, kamera, herci, zombíci, masky, triky a i samotný konec. Film si vypůjčuje z kde čeho (namátkou např. 28 dní poté). Naprostá ztráta času. Na filmu mě potěšila jen jedna věc - jeho shlédnutí mě nestálo ani korunu. Naštěstí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ultranízkoropčtovosť snímku bije po celý čas do očí a veľmi k tomu nepomáha ani kameraman s triaškou. Brutalita snímku je až zarážajúca. Postavy dosraté strachom sa priam vyžívajú v tom ako zombíkom môžu donekonečna rozmlátiť hlavu ktovie na akú kašu. Táto brutalita sa vždy odohráva mimo záber, takže všetko čo vidieť, je iba krv špliechajúca navôkol. Zombíci sú v masových scénach doslova nerozoznateľný od iných ľudí. Proste majú na tvári nakreslené žili a to je všetko. Postavy sú charakterizované asi takto: syn šéfa drevorubárskej spoločnosti, drevorúbači a ekológovia. Toť vsjo. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý zombi film (o horroru bych raději nehovořil). Je tedy pravda, že strachu ani gore si v něm moc neužijete, ale to pro mně osobně není zas tak rozhodující. Masky nemrtvých jsou dobré, ale co mě hlavně příjemně překvapilo, byly slušné herecké výkony a dialogy dávající smysl. Film navíc s lehkostí a nenuceně vystřihl něco, o co se Romero opakovaně, ale ne moc přesvědčivě a úspěšně pokouší - totiž studii člověka v mezní situaci, kdy se z něj často stane horší stvůra, než jsou jeho nepřátelé. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film vyhrál "Platinum Award" z kategorie "Fantasy/Horror" pro rok 2008 na nezávislém filmovém festivalu WorldFest Houston. (ČSFD)
  • Během proslovu, který má Ramon (Zak Santiago) na plošině na stromě, mu něco projede za hlavou. (Duoscop)
  • Když se Tyler (Paul Campbell) v čase 01:11:00 vzbudí, tak nemá ruku pod přikrývkou. V následujícím střihu už ji ale pod ní má. (Duoscop)

Reklama

Reklama