Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z doby rokoka a osvícenství. Vypraví o zchudlém šlechtickém mládenci, který přichází do panství příbuzné hraběnky poznat život výše postavených vrstev. Filosofie místní šlechty jsou veselice, radovánky a milování. V zahradě začíná bohatá slavnost, která se odívá do obrazů lásky. (tahit)

Recenze (15)

fragre 

všechny recenze uživatele

Rokoková letní idylka s kapkou jedu. Velice pikantně francouzské. Láska jako společenská hra, sice poněkud povrchní, ale zase neprodukující žádné Werthery. Chudák Benjamin je loven tolika ctitelkami, že tyto navzájem si ničí svá tenata, do nichž jej chtějí lapit, takže jeho toužení vychází nazmar, ač lapen by opravdu chtěl být. Michel Piccoli svou roli galantního šlechtice, který pobaveně odbývá i dobývá rozmarnou krásku (Catherine Deneuve) až se zaplete trochu více než je jeho zvykem, hraje přesvědčivě. A všem těm dámám a slečnám ty rokokové čepečky, krinolíny, stužky a krajky náramně sluší. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Krásný film.No zkuste se vžít do kůže mladíka, který do 17 let neviděl ženskou, jen strýce a stádo ovcí.Poté se dostane do rokokové nádhery a začne poznávat život.A nejen ty příjemné stránky.Maně si vzpomínám, kdy jsem poprvé objal ženskou nebo políbil.Bylo to o hodně dříve.Ale také vím, jak intenzivní bylo být s ženskou v 17letech kdy byly taneční atp....Rád bych to ještě někdy viděl.Hodnotím vysoko,vysoko. ()

Reklama

Bobinov 

všechny recenze uživatele

Tento film, jsem viděla když mi bylo asi 19 let a byl to tehdy pro mě velmi romantický film. V těch časech u nás, to byl erotický film, na který proudily davy. Jemný, romantický filmeček s krásnou Catherine Deneuve. Chtěla bych se na tento snímek ještě někdy podívat, přestože by v dnešní době asi neuspěl. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Desítky let jsem tento zapomenutý skvost neviděl. Nyní se mi naskytla tolik očekávaná možnost po těch letech tento úsměvný romantický snímek s nepatrným lechtivým nádechem milostných hrátek opět vidět. Vznikl v roce 1968, do kin v socialistickém Československu dorazil s velkým zdržením (z důvodu odborné cenzury nějakým zasloužilým soudruhem) a já, žádoucí a chtivý obsahu deníčku panice vyrazil do kina. Jo, ... měl jsem tehdy přibližně osmnáct let a každá nová informace na toto téma byla pro mě nanejvýš vítána. Dnes, coby světem otřelý na tento snímek nahlížím už jen nostalgicky a s úsměvem. Pravda, film neztratil půvab francouzské kinematografie ani po těch neuvěřitelných 44 letech a současný mladý divák prožije pravděpodobně stejný filmový zážitek jako já tehdy poprvé v kině. Tento roztomilý snímek, který je vlastně o ničem, ... jen o flirtu, koketnosti a rozmaru francouzské šlechty a jejich služebných moc doporučuji coby něžnou oddychovku v běžném pracovním týdnu současného štvance. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednotvárne, všetko sa tu krútilo len okolo sexu, sexuchtivých žien a neskúseného mladíka, ktorý mi svojou naivitou veľmi rýchlo začal liezť na nervy. Vzhľadom k tomu, že sa film točil prevažne okolo neho, to bolo veľké negatívum. Ani dialógy ma nebavili - také sexy plkotanie o ničom. Ale herecké obsadenie bolo skvostné. 40/100 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama