Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro studenty elitní školy Spenser Academy jsou členové spolku Synové Ipswiche ti nejzkaženější studenti na škole. Ale to není jediné, co mají společného. Tito čtyři přátelé spolu sdílejí ještě jedno 300 let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou totiž čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Takže když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomují, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Sakra, nemůžete takto rozestavět figurky a potom to neudělat tak, že nevinně vypadající křehká blondýnka, co nově přichází do školy, není ve skutečnosti tajná vyděděná čarodějnice, která přišla všechny ze msty vyvraždit! Má mezi lopatkami vytetovaný kříž a na kostrči slunce, to už snad jasnější čarodějnice nemohla být! Béčková hovadina, co nemá béčkové zvraty, no kdo to kdy slyšel. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nad Bradavicemi se začíná smrákat a nastává Stmívání. Aneb Harry Potter meets Twilight. Čtveřice metrosexuálních, "napomádovaných frajerů", z nichž dva jsou se vzhledem Jacoba Blacka a Draca Malfoye, a Taylor Kitsch nehrál náhodou ve Stmívání? To byl asi někdo jiný, že... tak nic:) Chace Crawford byl sympaťák, škoda, že nedostal moc prostoru. Tihle frajeři mají super čarodějnické schopnosti, které dokáží poměrně rozumně využívat. Stojí totiž na straně dobra. Proti nim stojí Bucky Barnes, který tu sice ještě není takový "outstanding bad-ass character," jak se světu představil o mnoho let později, ale disponuje stejnou silou, jako hoši. S tím rozdílem, že on jí chce vládnout ještě více. Samotný příběh a scénář přesně odpovídá cílové skupině, pro niž jsou Síly temna určeny. Teenagerské publikum. Sexy plakátoví MTV hošánci. Steven Strait je fakt fešák a vypadá trochu jako nějaká pre-Tvajlajtovská verze Taylora Lautnera. Ovšem mnohem snesitelnější. Jeho jméno je taktéž až podivně podobné Caleb - Jacob. A šťastný to každý muž, který dostal pusu od Sebastiana Stana:) Obdobně hezká, ale docela nezajímavá dvojka holek. Jednoduché zpracování, jalové postavy, u nichž se o nějakém propracovaném charakteru nedá ani mluvit, povedený vizuál. Atmosféra prvoplánově vysoce ponurá, zamlžená a propršená. Jasné, kde spolu bojují temné síly, dobro a zlo, musí stále pršet, že:) Do tohoto prostředí je zasazena gotická budova akademie a jejích studentských kolejí, jejichž interiéry rozhodně nevypadají útulně, prosvíceně a hemžící se davy studentů, jak byste čekali. Dle filmu to vypadá tak, že v této kolosální, strašidelné budově je obývaný jen pokoj, ve němž přebývají Laura Ramsey a Jessica Lucas. Pokud se jde jedna z nich osprchovat (sama samozřejmě), vezme si s sebou jen ručník, a když se jí ve sprše zdá, že něco zaslechla, obalí si jej kolem mokrého těla a bosky začne zkoumat okolí. Takto oděna jde i po tmavé chodbě, šak proč by si měla obouvat trepky, že:) Poté se s úlekem otočí, když se za ní objeví jeden ze "Synů Ipswiche," který ji poté ochotně doprovodí zpět do koupelny, kde jí sdělí, že tam nikdo není. Snímek obsahuje slušné množství efektních scén (telekinetické vyhrnutí sukénky dívky u baru, rvačka za barem, pavoučci, či závěrečný "klučičí" čarodějnický souboj, jako boj dětí o hračku na písečku:). Nejslabší pro mě byl infantilní taneček v baru, stejně jako plytké pasáže, kde se mluví o tom, kdo koho sbalí a kdo je jak hezký. Pro puberťáky budou Síly temna možná ideální, pro ostatní průměr, ale k oddechovému zhlédnutí a pro pobavení vhodný film, pokud se dokážete povznést nad všechna ta americká klišé a scénář. Síly temna nejsou nijak extra chytrý film, ale není ani úplně hloupý. Rozhodně lepší, než Twilight:) I co se týče mužského osazenstva. Viděno ještě v době, kdy jsem nemohla ani tušit, že o několik let později budu do SebaStana zblázněná. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jo kde je nadpřirozeno a třeba i schopnost to mojí pozornost upoutá a když ještě máme zajímavé a přesvědčivé herce jste spokojení. Děj filmu mi přišel akorát nedomyšlený, nevím proč ale celkem sem postrádal něco víc, i když film mi nabídne fakt hodně i mírně mrazení v zádech přesto k uspokojenosti jsem trochu postrádal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ukrutně nudná klučičí verze ČARODĚJEK s rozměry a feelingem napumpovaného (M)TV pilotu. Plytký scénář, rezignující Harlin, zaměnitelní osvalení BRAVO hezounci v bourácích a pár pěkných scének (tirák, pavouci a užil jsem si i debilní finální souboj), to vše provázeno neodbytným pocitem, že to mělo na víc. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a jeho banda nám dospeli do veku, kedy si už konečne začali vnímať aj prírodou obdarené samičky rovnakého druhu. Po úvodných dvoreniach a romantických odbočkách prichádza do popredia realita. Prítomnosť rovnako plodných a vekovo rovnocenných samčekov však zo sebou prináša teritoriálne súboje. Pri netalentovaných jedincoch je boj o dominanciu vcelku jednoduchý. S prispením pravdepodobne voperovanej čarovnej paličky do ruky z toho robí priam hračku. Problém však nastáva, keď sa na scéne objaví konkurent s rovnakou výbavou. Samčeky sa utiahnu do úzadia od kamier mobilných telefónov a youtubu, aby nastal súboj testosterónov, samozrejme v prítomnosti trofeje....Tak ako nám dospievajú potterovský šialenci, filmári sa snažia zarobiť aspoň na dozvukoch ich ošiaľu z "mládí". Časť ich samozrejme konvertovala na twilightových emákov, ale ortodoxným čáry-máryfilom treba ponúknuť vekovo korektných hrdinov. Covenant je toho jasný pokus. Bohužiaľ celým filmom sa nesie podpis toho, že tuctový šablónový scenár bol zbúchaný narýchlo. Herci ani efekty nemali dokonca ani priestor, aby nejak extra vynikli. Preto z toho vznikla len nudná zlátanina maximálne tak pre mladé teenky, keďže kde-tu sa objavý nejaký ten stiahnutý zadok či fešný blonďák hore bez. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 42. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Filmové kopie, které mířily do kin, byly označeny pod krycím názvem "Full Power". (formelin)

Reklama

Reklama