Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro studenty elitní školy Spenser Academy jsou členové spolku Synové Ipswiche ti nejzkaženější studenti na škole. Ale to není jediné, co mají společného. Tito čtyři přátelé spolu sdílejí ještě jedno 300 let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou totiž čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Takže když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomují, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

necisty 

všechny recenze uživatele

Mě se to moc líbí. Zase je to další film, který se strefuje do mé oblíbené stránky - temná magie a kniha zatracených - má to dost dobrý námět. Na to, že jsem o těchto velmi charismatických hercích dřív neslyšel, tak podávají parádní výkony. Například seznamování a první chvilky Kaleba a Sarah vypadají velmi skutečně. Také se zde nachází pár vydařených efektů a strašidelných scének, které mi opravdu naháněli husí kůži:) Jen to do sebe příliš nezapadalo, proč tam ty scény vlastně byly. A to je právě kámen úrazu, tenhle film má hodně nesouvislý a průhledný děj a vcelku rychlý závěr, kde se nestane nic převratného. Když to hodně shrnu, tak na začátku je to hezký teen romanťák prolnutý pár hukačkama a za druhou půlkou, kdy konečně začíná pár věcí do sebe zapadat to nabere rychlý spád, kde už se nestihne vše vysvětlit. Hodina a půl je na tohle vše prostě málo, ale pravděpodobně by to při větší délce začalo nudit. ‘‘Harry Potter je pěknej sráč!‘‘ …no ono to sice není pravda, ale hláška je to v tu chvíli dobrá:). Myslím, že byli uspokojeni jak muži(sprcha) tak i ženy. Ještě přidám plus za dobrý OST a to je asi tak vše. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je zatraceně cool. Kombinuje příjemně ponurou atmosféru s nadpřirozenými schopnostmi atraktivní čtveřice (no, spíš trojice, protože Toby Hemingway zrovna moc kouzlující není) a vypadá velmi nedějně. Zázrak se však nekoná a druhá polovina připomíná časovanou bombu. Atmosféra je pryč, vizuální stránka ztrácí kouzlo, děj začíná znatelně váznout a zamotávat se sám v sobě, takže nejednou přemýšlíte, proč to ten "záporák" vlastně všechno dělá... Ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nebavila. Dobrých scén se dá najít dost (úvodní titulky, noční honička s policií, soubojík v uličce za barem, autonehoda, iluze v dívčině pokoji...) herci jsou sympatičtí, ro(c)ková hudba má grády a před efekty upřímně smekám, neboť filmy tohoto typu na tom bývají - co se triků týče - obvykle hóóóódně špatně.;-) ()

Reklama

LibertyX 

všechny recenze uživatele

Žádné raketové inženýrství to není, takový klasický teen prefabrikát kterému by slušela nálepka MTV. Kluci v hlavních rolích nejsou zase tak příšerní a všudypřítomná temnota jejich mimiku kdyžtak dostatečně ukrývá, scénář si asi ani nekladl žádné ambice, ale po hlavě to nemlátí, navíc mu jde k dobru přičíst pěkné vylhaní se z herců dost neodpovídajích věku postav. Zkrátka docela příjemná a nenáročná záležitost. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že v očích mladších náctiletých diváků se tento film může jevit jako zajímavý, ale z mého pohledu to byla hodina a půl plná prázdných keců, digitálních efektů v nezdravém množství a dřevěných herců, kteří jakoby prošli konkurzem v modelingové agentuře, ale za kameru rozhodně nepatří. Jako horor je to absolutně sterilní, pokud ale patříte mezi fanoušky nízké fantasy, možná nebudete úplně zklamaní. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá záležitosť. Že to bude béčko so slabými efektmi a hereckými výkonmi bolo jasné od začiatku ale človek sa na to teší hlavne kôli takým scénkam ako zrážka auta s kamiónom z traileru. Začiatok ešte vyzeral sľubne, scénka auto vs. kamión sa odohrala asi v 10 minúte. Telekinetické schopnosti nie sú nijak vysvetlené, negraduje to, hlavný zlý predstaviteľ je bez akejkoľvek charizmy, logika dostáva cez hubu a finále je úplne trápne. Ešte som nemal možnosť zhliadnuť Harlinovho Exorcistu, ale toto je jeho určite najbiednejší film, ktorý natočil ako keby bez záujmu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • Filmové kopie, které mířily do kin, byly označeny pod krycím názvem "Full Power". (formelin)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 42. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama