Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které asi budu ještě chvíli rozdýchávat. Miluji, když mě film takhle dostane a já ho pak musím ukazovat všem kolem mě. Tohle bude jeden z těch, na který se semnou každý z mého okolí bude muset kouknout. Na filmu se mi líbí několik nečekaných zvratů a nekončící intriky. Na konci mi ještě chybělo nějaké setkání Claytona se zrádci. Jessica Alba hraje dobře, Hayden Christensen překvapivě ještě líp. Pěkný thriller. 4,6* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezký námět totálně pohřbený tuctovým režijním přístupem a nevychtralým scénářem, který každý zvrat překládá až chvíli poté, co už jej lze předjímat. Svým promrhaným potenciálem mě to až štvalo. Ani jeden z herců navíc - řekněme si to upřímně - není zrovna extratřída, takže jsem celou dobu viděl pouze postavičky na šachovnici, s nimiž si scenárista šoupe podle předem jasně daného plánu (který navíc, jak už jsem zmínil výše, není úplně obtížné prokouknout), nikoli životné postavy. Ve výsledku je tak Awake sterilním moderním thrillerem bez špetky atmosféry, z něhož jen občas vykukuje vysoký potenciál. Tvůrčí kreativita holt začala i skončila v jednom bodě - při vymýšlení výchozího námětu. Natahovat to na delší stopáž, klesl bych v hodnocení až na dvě hvězdy. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Kto je Joby Harold... pretože pokiaľ je Awake študentským filmom, hračičkou na jedno použitie, tak potom tu cítim obrovský talent. Ak to mysleli vážne a mali pocit že komponujú strhujúcu mysterióznu drámu na 15 Oscarov, potom pánboh zavaruj... Tak alebo inak, som rád že som nevyštudoval medicínu, asi by ma pri sledovaní porazilo :-D ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, už zezačátku jsem tušil nějakej zvrat a když k němu došlo, tak mě příjemně překvapil svou neotřelostí a zpracováním, není to brutálně a nesmyslně překombinované, ale tak akorát, herecké výkony jsou v pořádku a poměrně rychle to odsejpá. Není to příběh, který vás totálně vezme, neni 100%, ale je kvalitně a řekl bych inteligentně udělaný. Víc takovýhle filmů! Slušné 4****. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělej thriller. Ze začátku se to sice tváří jako drama a pointa filmu je výborně zamaskovaná, což je jen ku prospěchu věci. Ovšem v dalším průběhu filmu se rozehraje super napínavej a originální thriller s několika fakt nečekanými zvraty. Krom toho Jessica Alba i Hayden Christiansem jsou skvělý (i když pravda, Alba je tu a tam mírně nepřesvědčivá) a díky velice krátký stopáži si to dokáže udržet hodně slušný tempo po celou dobu. Btw. Jillene, Jessice Alba neni hnusná, je krásná, nevim na koho si čuměl ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)

Reklama

Reklama