Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zářný případ toho jak se dá skvělý nápad pohřbít nezkušeností tvůrců. Filmu se nedá upřít zajímavá atmosféra a slušné zvraty ale celkově vypadá jako obyčejný televizní snímek na sobotu večer. Co se týká herců tak Christensen není špatný ale Jessica Alba se v druhé polovině tak začne snažit hrát až vypadá neuvěřitelně směšně. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poslabší romantický úvod výborne posilnila stredná časť filmu, kde sa láme príbeh. Scéna transplantácie srdca a následné preradenie do soft-hororového, duchárskeho žánru , nemá problém udržať diváka v pozornosti a tak to už ostane až do konca. Scény matka-syn, dávajú za pravdu starému známemu – mama ti chce len dobre a urobí pre to všetko. J. Alba je prirodzená a uveriteľná v romantickej polohe, ale po zvrate v príbehu už herecky nestíha. T. Howard a jeho výčitky svedomia možno mohli dostať viac priestoru, ale to by už film asi nemal taký spád. 80%. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Divím se tomu, poměrně vysokému, hodnocení tady. Na ty tvářičky se sice kouká dobře (mám na mysli samozřejmě Christensena a Albu), jediný opravdu hrající je tu však Terrence Howard. Scénář je na první pohled promyšlený, ale jakmile se člověk jen trochu zamyslí, jedná se o tak uměle vykonstruovanou záležitost, že běda. Představit Jessicu Albu jako milující přítelkyni, a pak z ní lusknutím prstu udělat mrchu není žádný majstrštyk, ale scénáristova neoriginalita. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

o tomto filme som nevedel, naďabil som na neho náhodou a nemal som žiadne očakávania ani tušenia - o to silnejšie na mňa zaúčinkoval, natrafiť na originálny thriller v dnešných časoch v hollywoode je naozaj ťažké, je to pritom pomerne komorné, v podstate jednoduché, no o to účinnejšie - atmosféra v niektorých pasážach je naozaj hustá a film je až "nepríjemné" sledovať... a potom tie zvraty! veľmi fajn nenáročné no priamočiare žánrové prekvapenie; ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý počin. Ústřední dvojice Alba-Christensen sice nepatří zrovna do kategorie mých oblíbených, ale tady mi kupodivu nevadili. Téma samo o sobě patří k jedné z mých nočních můr - představa operace "naživo" mě plní děsem víc, než cokoliv jiného, takže když do Christensena poprvé řízli a on podvědomě zařval, tak jsem se chtě nechtě otřásl. Nicméně byl jsem zvědav, jak to bude pokračovat dál a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamán. Krimi zápletku, která byla velmi povedená a vyjasněná kazil snad právě jen ten proces jejího osvětlování - tu duchařskou (či jakou?) vložku si mohli tvůrci odpustit a dojít k vysvětlení jinou cestou, ačkoliv přiznávám, že mě žádná nenapadá. Nicméně proto nejspíš netočím filmy.:D Každopádně příjemné překvapení. 80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)

Reklama

Reklama