Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Nehorázná ubohost. Kdo vymyslel panebože takhle dementní příběh a kde sebrali tu partu debílků s nulovými hereckými schopnostmi, se kterými si v bažině na honěnou hraje nesmrtelný a neúprosný drtič kostí Victor. Nechutnosti kdysi fungovaly Peteru Jacksonovi v jeho Braindeadu, jenže to byla záležitost s neuvěřitelným nadhledem a atmosférou. V případě Hatchetu se bohužel jakýkoliv pocit pobavení, znechucení nebo sebemenšího náznaku vystrašení nekoná. Zdařilý hudební nadkres tu působí bohužel až komicky protože přehrává asi o 500% události na plátně. 20% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Vypatlaný zmutovaný buran likviduje návštěvníky lesa. Bohužel maska nic moc teda a chování a myšlení postav je opravdu vyjímečně trapné. Zábava to rozhodně je, ale nesmí se brát moc vážně, jelikož tam nedává smysl nic. Pokud to budu hodnotit jako nefalšovaný slasher bez smyslu, tak je to docela koukatelné. Nuda neexistuje a gore docela povedené. 55% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S příběhem a zápletkou si nikdo moc práci nedával, ale naštěstí je to okořeněno několika povedenými kousky – buď humornými, nebo krvavými. Hatchet je hodně lehká oddechovka, u které se pravděpodobně nejvíce nasmějete, ale jde vidět, že to asi byl účel. Musel být, protože jednoduššího, odfláklejšího, poměrně nezajímavého a nudného záporáka jsem již nějaký čas neviděl. Jako kdyby se zbláznil Toxie a přešel na temnou stranu. Vyděsilo by mě to snad jen v případě, že by mi bylo zase 11 let. Chuť natočit si nějakou krvavou prdel zde byla evidentně mnohem větší, než schopnost a chuť dát té prdeli nějaký hlubší obsah. Ale možná jste tolik koziček v jednom horroru už dlouho neviděli. Jen jestli jich tam pro jistotu nemělo radši být ještě více. Bylo to fajn, ale něco tomu prostě chybělo. Asi už jsem těma jednoduchýma, bezobsažnýma, rychlokvaškovýma horrorama přesycenej. Možná bych rád zase zjistil, že když roztrhnu ten barevný obal, tak uvnitř něco bude. K dobru filmu je však třeba podotknout, že se nijak nesnažil tvářit se jinak, než jakým byl. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Už předtitulková scéna s Robertem "Freddy Kruegerem" Englundem a titulková sekvence v podobě songu Marilyna Mansona "This Is The New Shit!" napoví, komu je HATCHET primárně určen - fajnšmejkrům. Totálně zhovadilý humor zkombinovaný s dějem ala FRIDAY THE 13TH, dokonce i hlavní postavu hraje sám několikanásobný představitel "Jasona Vorheese" Kane Hodder. K tomu se tu mihne Tony Todd, který tu má podobný opodstatnění jako jeho postava ve FINAL DESTINATION. Nepostradatelný čubky jsou samozřejmostí, míra splatteru je maximální, míra debility smrtelná, míra tromáckýho gore nehorázná. Není to tak vychytaný a zábavný jako HOBO WITH A SHOTGUN, ale jako pocta subžánru je to uspokojující. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda solidní úkaz :D. Hned od začátku jsem si říkal, jak je možné, že se tvůrcům filmu z roku 2006 podařilo navodit tak autentickou 80' atmosféru, ale vysvětlení jsem dostal ještě dřív, než jsem stihnul myšlenku dokončit. Autor bez zkušeností, ambicí a zřejmě i peněz vzal pár neherců (ano, výkony jsou tak otřesné, že nevíte, jestli je někdo takové nemehlo nebo takový génius, aby to tak špatně dokázal zahrát :D), mizerného kameramana a bez pořádného scénaře se vydal do bažin točit něco, o čem dopředu nevěděl, jestli to má být horor nebo parodie na něj. Dejte si na jednu hromadu všechny ty old horové provary, které jste kdy viděli a druhou hromadu opravdu uvěřitelnou starodávnou atmosféru, kterou jste mohli zažívat leda tak v době, kdy bohatej strejček přivezl do vesnice Betu a celá rodina sledovala v té době zapovězené filmy. Tyhle dvě hromady pak smíchejte a propíchněte vidlema a výsledkem je tenhle (rád bych řekl studentský :D) snímek. Nicméně, co musím pochválit a smeknout v plné parádě, je neobyčejný smysl pro gore scény - nic podobného jsem už pěkně dlouho neviděl - rozsekané hlavy, utrhané končetiny, obličej zarovnaný bruskou a to vše ve své plné a detailní parádě!!! Dát filmu trochu úroveň, serióznost a alespoň nějakou produkci, moh by z toho být celkem kultivovaný horor... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Pracovný názov filmu bol Love Rodeo. (ShortyIC)
  • Režisér filmu Adam Green ve filmu ztvárnil malou roli jedno z mladíků na začátku filmu. (LION-MR.T)
  • Pri pohľade na náhrobky na cintoríne je možné vidieť mená Sarah Elbert a Cory Neal (producenti filmu) a Adam Green (scenárista a režisér). (beso74)

Reklama

Reklama