Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Italská tajná policie má ve svých řadách netradiční agenty - malé, lehce přiupravené holčičky. Nebezpečné stroje na zabíjení na jedné straně, a citlivá stvoření na straně druhé. Přes den jsou posílány do akce, a když skončí se svojí prací, popíjejí společně čaj a čtou si knížky. Velmi zajímavý a spíše psychologický 13ti dílný anime seriál, který by rozhodně neměl chybět ve sbírce každého správného Otaku. (Skejpr)

(více)

Recenze (39)

Ender66 

všechny recenze uživatele

Nápad s agentúrou používajúcou cybor-girls na boj so zlom je síce pekný, ale za celý seriál sa spraví jedna normálna akcia, čo stojí za to a nepochopil som celkom v čom spočívala ultimatívnosť dievčatiek ospravedlňujúca existenciu celého experimentu (musia pobehovať furt s handlerom, majú obmedzený lifespan- v jednom diele po x mesiacoch tréningu dokonca Giuse-san hovorí Henriette, že ešte stále strieľa lepšie ako ona). Kam sa hrabú na Kiriku z Noir... V okamihu keď sa ale seriál zameria na vykreslenie gitai, ukáže svoju pravú silu. Každé dievča má svoju “pohnutú” minulosť, ktorá ich do sekcie dostala, túžby, záľuby ale najmä “afection“ v rôznej forme pre ich handlerov. A práve tu spočíva pravá sila seriálu. Každé dievča sa snaží získať si náklonnosť svojho fratella. Ich vzťah ku gitai prechádza škálou od opätovanej lásky? Giuse-sana k Henriette až po chladný postoj Lauro-sana vidiaci v Else iba nástroj na plnenie rozkazov. Práve vykreslenie citov mechanických zabijačiek, ktoré ale vo svojom vnútri naďalej ostávajú iba malými dievčaťami túžiacimi po láske a priateľstve, spolu so skvostným soundtrackom (ako už viaceí napísali, konečne zasa raz nedementný opening) robí z GG aj napriek absencii príbehu a vývinu postáv nadpriemernu záležitosť. 8/10 P.S: Nápad s vymýšľanim rozprávky o cestovinovom kráľovstve je jednoducho skvostný:-) a musím dodať, že ako človek znalý Talianska sa mi páči ako verne sa tvorcom podarili túto krajinu aj s jemnými nuansami zobraziť. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Promo foto 5 lolitek se zbraněmi těžkého kalibru? To by mohlo nalákat lecjakého nekňubu co ví kulový o kvalitě pohyblivých obrázků. Což je docela problém, jelikož ten dotyčný na to pak nadává jak je to špatný. Ale to je i záležitost zařazení do škatulky. Akční? Ale kdeže, tady se nehraje tolik na efektní střílení a parádičky a finesy (mimochodem i když jich je jak šafránu, jsou vykresleny s úžasnou zručností) nýbrž jde o zobrazení psychologie postav, ať už jsou to dospívající děvčátka co se různě vyrovnávají s údělem trénovaných zabijáků nebo jejich "Handlerů", kteří na ně dohlíží a po svém k jednotlivým svěřeňkyním přistupují. A nesmím opomenout ani lahůdkový konec, který nedojme jen naprostého cynika (já jsem obyčejný cynik :D ) ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to poprvé koukal, tak jsem čekal celkem jen vyvražďovačku bez větší myšlenky... Huba mi spadla už po prvním díle, druhý to podtrhnul a ostatní podpořili... Ten děj je krásný... Veselý a smutný... Akční, klidný až dramatický zároveň... Příběh krásně propracovaný až dalo by se říci do detailu, hlavní i ostatní postavy perfektní, hudba nádherná! Velice mě toto nadchlo... ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím si pozrieť aj druhú sériu.Teraz k hodnoteniu.Dievčatá sú ako smrtiace stroje s kovovou kostrou(alebo aký materiál to je je jedno) ale napriek tomu majú svoje city k svojim bratom(poručníkom alebo mužom ktorý ich majú na starosti).Tieto city im ich veľký bratia opätujú rôzne či už chladne alebo vrúcne.Tieto dievčatá sú nasadzované na smrtiace misie kde plnia úlohu assasina (zabijáka,killera).Príbeh je celkovo zaujímavý a koniec je v podstate najkrajším čo v tomto anime je(v prvej sérii). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mám teď strach z každého rozkošného děvčátka s futrálem na housle... Co říct k seriálu? Všechno tu už vypsal uživatel gr8 escape, nezbývá než souhlasit. Měl jsem depresi před sledováním seriálu, nyní ji mám ještě větší a i za těch 13 dílů jsem se s těmi děvčátky prostě sžil a je mi jich líto. Nejen jich... ale i instruktorů... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama