Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (216)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Filmarsky rozhodne vyborne zvladnute. Par hluchych momentu, ale uzasne prolinani satyry s akcni strankou. Parodicky prvek je opravdu k nezaplaceni, zvlaste pro to jak se film vyporadava s popularnimy zanry soucasne korejske kinematografie. Du-na Bae a Kang-ho Song (oba take v Sympathy for Mr. Vengeance) jsou skveli i jako komici. Je to blbost, ale fakt jsem se bavil. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Čo mi dokáže monster movie (potažmo katastrofický film) pokaziť je po a) superhrdina bez nadsádzky, ktorý všetko dokáže (najlepšie prezident), alebo po b) megapackal "luďkosobotovského" typu, ktorý všetko pre zmenu posere. Žiaľ možnosť "bé" je tu naklonovaná hneď do štyroch kúskov, ktoré zvádzajú "humorný" boj s obludou od rieky. Tak ako naša família, aj film od začiatku padá na hubu (logika, odťažitosť, gradácia, finále) čo vo výsledku tvorí lacného klona oveľa zábavnejšiej Godzilly. Kto čakal liberálny úlet typu Save the Green Planet, bude z tohoto nekórejsky korektného mainstreamu nemilo rozčarovaný. Sklamanie a to že veľké. 50% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prvních 25 minut filmu je fámozní ! Epická podívaná! Ale ohlasy typu: Excelentní Monster Flick, Nějděsivější Horor s příšerou vůbec.. Tak tohle se nekonalo.. Je to spíše o Rodině, kteří hledají unesenou dceru,čiže na příšeru se nedostalo příliš prostoru, ikdyž mně osobně se fakt Líbila.. Ta Creatura měla Srdce ! Celkem se divím, že všude jinde tenhle film vychvalují do Nebes .. Na Rotten Tomatoe to schystalo 92/100, na IMDB se film drží na 7,0 z 40 000 lidí,což je parádní úspěch ! Mně se Korejská Godzilla líbila přibližně na 60%, dalo se na to koukat bez útrap.. Gore 0/5 Nudity 0/5 Effects 4/5 Story 3/5 Comedy 1/5. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak... čert ví co chtěl Bong Joon-ho svým filmem naznačit, ale při úzkostlivém uhýbání klasickým hollywoodským klišé (stejně do nich nakonec spadne) a šíleném mixování žánrů si budete každých pět minut připadat jako kdybyste změnili kinosál. Chvíli se smějete, chvíli brečíte, ale většinou nevíte co si máte myslet a naivně doufáte, že se to dá samo od sebe do latě. Nedá... věci se samy od sebe neudělají, musí jim někdo pomoct. A Bong Joon-ho ani jeho štáb evidentně zapomněli záchranné vesty. Takže radši plavte pryč, nebo se v tomhle koktejlu pomalu, ale jistě utopíte. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto má rád Ázijskú filmovú kuchyňu nech tento koment radšej ani nečíta.Už som si zvykol že pri Ázijských filmoch sú trápne dialógy a neskutočne idiotské scény ale vždy ma to prekvapí.Keď sa objavilo to monštrum pod mostom to bol pekný pohlaď.Potom začalo to monštrum riadiť a zas to spadlo do roviny debilnosti.To monštrum bolo ako tak zaujímavé ale nezaujímavý boli lúdia,lebo keď to monštrum nebolo pri nich tak zastali a pozerali sa a potom že ich to monštrum dostalo nevadí.Celkovo je tento film zábavný,má v sebe dávku čierneho humoru.Ale tvorcovia sú veľmi veselí ľudia,lebo dať do kopí takú divnú partiu ktorá pozostáva zo štvorčlennej rodiny,to sa nevidí každý deň.Len škoda že tento film sa viac zameriava na kokotiny a nie na monštrum a všetko s ním súvisiace.Neskutočné nedomyslený film,ktorému by pomohlo kratšie prevedenie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou filmu byla skutečná událost z roku 2000, kdy americký vojenský zaměstnanec vypustil přibližně 470 lahví formaldehydu do řeky Han. Jednalo se o tzv. „McFarland Incident“. (lioncel)
  • Režisér filmu a tvorca príšery nazvali monštrum Steve Buscemi, kvôli jeho hereckému prejavu vo filme Fargo. (Abiosis)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama