Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film jsem hltal od začátku a dost si užíval herecké výkony. Skvělá A. Bening, nádherná E. R. Wood a výborní B. Cox, J. Cross, J. Fennes i A. Baldwin. Škoda, že neměla G. Paltrow ještě více prostoru, přesto mile překvapila. Celej film se jeví, jako magořina, která už hraničí s tím, jestli to pořád jako brát vážně, ale vážnost si to udrželo... Na konec člověk zjistí, že je to podle knihy hlavního hrdiny. Takže založeno na skutečné události. To je drsné.... Moc moc spokojený. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Ak Augusten svoj príbeh neokorenil tak sa dá jeho detstvo/dospievanie zhodnotiť ako jeden velký absurdistán. Od útleho detstva mal Augusten obrátené všetko hore nohami,v rozporuplnom veku sa dostal do zlej spoločnosti no možno bolo pre neho záchranou práve to že klesol tak hlboko až si sám uvedomil že sa s toho musí vysekať, prakticky bez spriaznenej duše prežil pár rokov v absolútnej deštruktívnom prostredí, holt nikdy nebolo tak zle aby nemohlo byť ešte horšie. Postava Dr.Fincha hrala dôležitú rolu. Dr.Finch bol manipulátor ktorý zničil prakticky všetkých svojich "blízkych" svojim prístupom, vykorisťoval ich,šikanoval a zneužíval. Hlava nehlava považujem za 116 minútovú plejádu ludských trosiek na scéne,smutný, prežívajúci ludia ktorý dávno stratili svoju tvár, navyše výborná ironická atmosféra. Hlava nehlava je výstup na kopec ktorého výprava zapichla vlajku len kúsok od najvyššieho bodu. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tahleta magorárna, protože jinak se to fakt nazvat nedá, je fakt mimořádnej úlet. Annette Bening opět jako v Božské Julii dokazuje své skvělé herectví. Ale nejen ona. Film je místy naprosto šílený a děj nemá valného smyslu, ale pak přijdou situace, ze kterých jsem si sedl na prdel. Celý ten svět kolem hlavních hrdinů je kruh, z něhož nemohou ven, jelikož si myslí, že Dr. Finch je jejich dobrodiním. Je však zároveň i jejich prokletím. Cesta, kterou musí člověk urazit, aby z kruhu vyšel, je holt pro každého jinak dlouhá. Tato tragikomedie to dokonale vystihuje. Netradiční způsob vyprávění a hlavně naprosto neuchopitelné postavy. Parádní výkony, výborná herecká příležitost. A dost depka. 85% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Koukám, nějak lidi nemaj pochopení pro odchylky nebo co, přitom je to jenom film, nemusí se s tim člověk přece nutně identifikovat a nebo si na tom chladit žáhu. V skrytu duše jsem čekala, že to bude když nic tak zajímavý a ono to bylo navrch ještě dobrý. Kromě toho tam byla moc pěkná hudba a mít někde poblíž knihkupectví a nebejt hafo hodin, tak skočim hned pro předložku. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Explozivní výtrysk nenormálnosti, ujetosti a psychotismu, napasovaný na životopisný příběh. A ... nebo je to opačně? Hlavní hrdina této psycho-freak show útrpně trpí nejen literární jménem Augusten, ale rovněž s věčně-valiem-zfetovanou a syndromem zvaným "chorobná touha po slávě" matinkou, která se ho rozhodne dát ho k osvojení rodině svého psychiatra, ve zralém věku -více než- 13 let. Zní to zvláště? Není to zvláštní, je to nenormálně originální. A nebýt občasných odelhčeně-hudebních scének, bylo by to hutné psycho-drama. Takhle je to možná samoúčelně vtipný kult, nebo třeba geniální propojení bolestné reality s fikcí, s patřičnou dávkou nadhledu. Vyberte si. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)
  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)

Reklama

Reklama