Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (726)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,193,167Tržby Celosvetovo $77,566,815Tržby za predaj DVD v USA $27,483,008 //počet predaných kusov 1,481,586║ Thriller s dobrým námetom, keď čísla prenasledujú bytie človeka a odrazu všetko navôkol začína byť temné a užierajúce, režisér Joel Schumacher až moc prekombinoval príbeh, s ktorého sa postupom času stáva otravná záležitosť, je smutné že nevyužil potenciál témy, mohol to byť neobvyklí pohľad na čísla ktoré sprevádzajú svet z hustou atmosférou, nenapodobnil ani zďaleka svoje thrillerove skvosty ako 8MM a Telefónna búdka. Jim Carrey s dlhými vlasami sa do úlohy psychicky zdeptaného človeka hodí ale rozkúskovaní príbeh mu viac nedovolí predviesť svoje herecké umenie tak aby bola jeho úloha viac než prehrávajúca v mišmašovom deji. /videl v kine: 40%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zvláštní, hrozně zvláštní. Ze začátku jsem si totiž říkal, že vypadá dost zajímavě. Pak jsem se začal utvrzovat v tom, že číslo 23 je strašná sračka a ještě jsem neviděl zfilmovanou horší konspirační teorii o nějakým pitomým čísle, ale ve výsledku to zase až tak blbě nevyznělo. Divný. Do toho i Jim Carrey byl herec, který se do filmu vůbec nehodil, ale nakonec mně tam taky ani moc nevadil. Moc divnej film na to, aby si zasloužil lepší, i horší hodnocení. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplná blbosť, hovadina . . . jima carreyho mám veľmi rád a chápem, že sa snaží čoraz viac vzdialiť od povesti, ktorú v začiatkoch svojej kariéry nadobudol - resp. nie vzdialiť (pretože to nie je žiadna zlá povesť a podľa mňa je to naozaj skvelý komik) ale ukázať aj vážny a seriózny rozmer svojho herectva a mnohé filmy predošlých rokov dokazujú, že naozaj má čo ponúknuť . . . lenže v tomto prípade by urobil ooooveľa lepšie, keby mieto tejto nemastnej, neslanej a nesmierne trápnej zlátaniny natočil hocakú bláznivú srandičku s farrelyovcami alebo niekym iným . . . vizuál je asi jediná celkom dobrá vec, ktorá si tú horkoťažko zarobenú hviezdičku zaslúži, kameramansko výtvarná stránka má istú úroveň, jej pôsobivosť však vyznieva naprázdno v prirovnaní k tak tupému a diletantskému obsahu - pretože The Number 23 je scenáristicky jeden z najhorších hollywoodskych počinov poslednej doby. Nezmyselný motív čisiel, stokrát obohratá neprekvapivá pointa, pre lacný efekt robené "zvraty", no skrátka hrôza . . . keď film režírovaný joelom schumacherom s jimom carreym v hlavnej úlohe je "nechcene smiešny" a nápadne trápny, treba sa zamyslieť, kde je chyba. V tomto filme je to v SCENÁRI!!! Bohužiaľ . . . ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film "23" vznikol v roku 2007 a trvá 95 minút. 2+0+0+7+9+5=23. bububububu ...keď si sčítate písmená Joel Schumacher Jim Carrey, aké neočakávané číslo vám výjde? žeby 23? bububububu 92:4 sa rovná 23 bububububu 23.1=23 bububububu!!! Film 23 funguje čisto na podprahových podnetoch a snaží sa tváriť ohromne mysteriózne. V globále je to dosť nemožný film v lesklom pozlátku - kombinácia J.Schumachera a J.Carryho..aj keď mu nemožno odoprieť kvalitnú vizuálnu stránku, kameru, efekty. Scenár je neskutočne príšerný a konkuruje béčkových thrillerom. Film hodnotím 23 percentami, bububububu.... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mezi 16.červencem 23:00 hod. a 23.červencem jsem se byl 23-krát vymočit. No řekněte, není to krajně podezřelé?? Přímo šokující!!!......Ne, teď vážně. Jim Carrey nečte scenáře, než podepíše smlouvu?? Joel Schumacher definitivné zblnul?? Ten je ale, i díky občas pěknému vizuálu, v tom myslím nevinně. Jenom ten scenář je strašná zhovadilost. Tady nejde ani tak o tu posedlost číslem (pár lidí ve svém okolí nemocných obsedantní poruchou znám, takže vím, co to je za peklo) a základní idea snímku není vůbec špatná. Ale způsob, jak je to odvyprávěno, vypointováno a zahráno (Carreymu ty kérky sice strašně seknou, ale jinak tady zahrál asi nejhůř co jsem viděl), to je prostě divácké utrpení. Nejhloupější film (nejen) tohoto roku. Tady se, dámy a pánové, navzdory silné konkurence LaButeho ´Rituálu´ budou na konci roku rozdávat Zlaté maliny!!! PS: Jim Carrey by se měl 23-krát pomodlit otčenáš, aby mu filmový bůh a jeho štěstěna prominuli.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Číslo knihkupectví, kde Agatha Sparrow (Virginia Madsen) najde knihu Číslo 23, je 599. 5+9+9=23. (rafix)
  • 11.9.2001: 9+11+2+0+0+1=23 (Siriuss)
  • Poznávací značka auta Waltera Sparrowa (Jim Carrey) má číslo 906 8TC (9+0+6+8=23. T je v abecedě 20. a C 3. písmeno – 20+3=23). (Okurka89)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama