Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Němý hrdina hovoří zásadně hlasem vypravěče a opakovaně je při tom zabíraný spíše v celcích a méně v detailech, jako by nadhled, který nad sebou jako glosátor sama sebe drží, přiblížení znemožňoval. Pouze v momentě, kdy čte prostitutka jeho báseň a přebírá tak hlas vypravěče, nám kamera může poskytnout hrdinovu tvář zblízka, a tím i pohnutky, které se v ní odrážejí. Aby tedy mohl film vyjádřit hlubší duševní rozpoložení němého, musí nejprve přepnout na jinou postavu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nemůžu sice říct, že by to bylo přesně moje kafe, ale jistou sílu to mělo. Jde prostě o jiné vyjádření lásky. Občas jsem se musela smát, protože hlavně ze začátku tu bylo několik nenásilně vtipných momentů a výborné byly taky myšlenky hlavního hrdiny. Ha Kyun Shin je pro podobné role asi stvořený, ale už bych ho taky ráda viděla v něčem normálnějším. 3*, ale průměr to není. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Přesto, že v žánrovém rozdělení "No Mercy for the Rude" nenajdete slovo komedie, já byla pobavená a s klidem bych pro tento snímek vytvořila subžánr, a to úsměvné akční drama:-). Asijská poetická romantika, dva sympaťáci nezvyklého povolání, překrásná hudba, skvělý vizuál, stylem trochu Kusturica, trochu Tarantino... hmm,hmm a já držela palce dobrému konci, jenže, byl to korejský film... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dva mrštní a sympatičtí hitmani, osudová žena, dítě, všudypřítomné melancholično a zážitek, při kterém jsem seděl od začátku do konce v křesle jako zařezaný, zároveň se pobavil u několika skvěle vypointovaných scén a přitom nepokrytě fandil nemluvnému Shin Ha-kyunovi ve výtečně zvládnuté roli zabijáka z rodu Renova Leona. Stylovka, pocitově mi tolik připomínající jeden z nejsilnějších filmů loňského roku, One Nite in Mongkok . ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Cheol-hie Park .. Už jsem myslel, že korejskému filmu došel dech - jenže tento excelentně zábavný, stylově drsný a srdceryvný snímek vyvedl z krátkodobého omylu. Tamní tvůrci (někteří) zkrátka pořád umí. Je to obvyklý mix několika žánrů, které ovšem do sebe krásně zapadají a navzájem se zvýrazňují. Samotný Ha-kyun Shin a jeho trefné monology nemají chybu a působí brilantně, jako nějaké speciální koření. Po dlouhé době 100%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama