Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je žiadna vodná príšera ani kúzla. Je len smrť, vojna a ľudia, ktorí robia šialené veci.“ Na nový film režiséra Jaya Russella (hasičský OKRSOK 49) som sa tešil, pretože ma fascinuje legenda menom Nessie a páčil sa mi jeho predchádzajúci film, nenápadná retro melodráma MÔJ PES SKIP. I teraz autor siahol po príbehu chlapca, ktorého zviera naučí plnohodnotne žiť. Bohužiaľ, JA A MOJA PRÍŠERA obsahuje mimoriadne domrvený scenár (o žiadnej postave sa nedozvieme, ako skončila), ktorý je taký zlý, že dokáže do veľkej miery sabotovať i nádhernú škótsku výpravu (nakrútenú na Novom Zélande), originálnu zápletku (známa legenda zasadená do netradičného vojnového obdobia) a známe herecké obsadenie (Watsonová, Cox, Chaplin). Veľmi ma to mrzí, pretože ak tento film niečo – okrem zlého scenára – má, určite je to ustráchané, divo bijúce srdiečko. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/177980/Ja-a-moja-prisera-60.html ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $40,946,255Tržby Celosvetovo $103,071,443Tržby za predaj DVD v USA $30,485,382 //počet predaných kusov 1,600,262║ Je to fajn oddychovka ale potenciál by to malo na omnoho viac, triky na úrovni, zasedenie deja do obdobia 2.svetovej vojny bol dobrý nápad, všetky postavy mi prišli také bez citu, chladné, strohé, čo je fakt škoda, a aj preto ma dej až tak nevtiahol aby som mohol uveriť v nejaké kúzlo filmu. /60%/ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení lochneské legendy a druhé světové války funguje stoprocentně. Film je dobrodružný, napínavý, triky jsou vydařené a herci hvězdní. Co ale nefunguje, je scénář. Některé dialogy jsou nelogické a občas se charakter postav mžikem mění podle toho, jak to scénárista právě potřeboval. Obzvlášť násilný a nepřesvědčivý zvrat musela předvést postava hraná D. Morisseyem, který je téměř celý film za nafoukaného panáka, aby na konci z ničeho nic začal vystupovat jako klaďas, který pomáhá hlavnímu hrdinovi i jeho příšeře. /27. 6. 13./ ()

katasta 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu rozhodně nikdo nevymyslel nic nového. Celá první polovina je až nechutně předvídatelná, nic vás tam nepřekvapí a jen se každých pět minut musíte smát, protože už jste posté uhodli, co se další scénu přesně bude dít. Druhá polovina už je sice o něco lepší, i když stále předvídatelná, jen už ne tak nechutně. Zcela to ale vyvážila svou podobností se Zachraňte Willyho. Hezká na tom byla snad jen ta příšera, i když stejná jako všechny ostatní "hodné" příšery z fantasy filmů pro děti. Jinak film docela nuda, člověk se baví spíš sám, z nutnosti. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je tu příšerka, která je ve své poťouchlosti a zvířátkovosti zábavná, taky je tu slušné herecké obsazení, solidní triková výbava a nevyzpytatelná vojenská linka. Jenže pak z ničeho nic přijde sladkobolné finále, skok alá Zachraňte Willyho a jásající lidičkové, kteří si ještě pár minut předtím šli hnedle po krku. Téměř to vypadá, jako by se tvůrci podívali na hodinky a řekli si: "Fajn, už se blížíme ke dvěma hodinám stopáže, musíme to fofrem skončit!" Bylo mi líto ambiciózního vojenského podkresu i všech dospělých postav, u kterých dlouho nebylo jasné, jakým směrem se budou vyvíjet, protože se nakonec nevyvinuli nikam a padli za oběť průměrnosti. Škoda, jelikož je to jinak vcelku dobrá rodinná podívaná, oblečená do slušivého mýtusu o Lochnesské příšeře. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)
  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno