Reklama

Reklama

5 centimetrů za sekundu

(festivalový název)
  • Japonsko Bjósoku 5 centimeter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři volně propojené příběhy vyprávějí o vztahu chlapce Takakiho a dívky Akari. Na škole si byli blízcí, a i když se museli odstěhovat daleko jeden od druhého, i nadále udržovali vzájemný vztah, psali si dopisy a drželi se myšlenky, že se jednoho dne opět setkají. Tak nejdříve sledujeme Takakiho, cestujícího na schůzku s Akari, poté vidíme Takakiho očima zamilované spolužačky Kanae, nakonec se opět k vyprávění dostává Takaki, tentokrát už jako mladý muž. Celým filmem, který si kompletně naanimoval Makoto Shinkai sám na počítači, proplouvají pomalým tempem ozvěny lásky, které nebylo souzeno se naplnit. (Natascha)

(více)

Recenze (209)

FandaF 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být docela hezké animované podívání, ale dávám ze svého hodnocení dolu minimálně 2* za extrémně zprasený střih. Měl jsem co dělat, abych to dokoukal... Nedokážu ale s jistotou určit, jestli se jedná o záměr tvůrců, nebo to byla nějaká dojebaná verze na netu. Nechce se mi však věřit, že by desítky, či stovky prostřihů dělal někdo jen tak. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Krásný pomalý film plný emocí, u kterého si prostě odpočinete. Dějová linka je zajímavá, hlavně protože nemá jasný směr - snaha o podobně přesné zachycení reality se v anime nevidí často. 7.4/10 ()

Wasp_cz 

všechny recenze uživatele

Toto je minifilm, který si naprosto jistě může řikat emoční. Není mnoho filmů po jejichž závěru byste si odnesli tak silné dojmy a pocity a vzpomněli si na ně kdykoliv, když uvidíte název filmů. Tenhle patří mezi tu malou skupinku filmů a společně s Voices of a distant star taktéž od Shinkaie zůstane zarytý hodně hluboko. Kdybych mohl dát 6 hvězdiček, tak je zcela jistě dám. ()

ocelotak112 

všechny recenze uživatele

pekne moc pekne skvele napsane skvela animace jsou tam uzasne propracovany zbytecne detaily davam 4* za obcas trosku vlekle a tempo a par scen bez kterych by se to obeslo ()

Hadascz 

všechny recenze uživatele

Když skončil první příběh měl jsem pocit, že už to sleduji hodinu a nikoli 25min. Tak okouzlen vizuální stránkou, která je zde vykreslena zcela překrásně s velkým smyslem pro detail okamžiku, že jsem přestal vnímat obyčejný čas, ale ponořil se do pomalého plynutí toku filmového času. ()

Simononer77 

všechny recenze uživatele

Ona ho miluje a On miluje inú, ktorú už dlho nevidel, až nakoniec dospeje a zabudne na nu. Pozoruhodný prepletenec ukážok prostredia na zvýraznenie ludských citov. ()

Katcha_89 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalý příběh plný emocí, který vás na začátku chytne a do konce vás nepustí a vy pořád jen doufáte, že to dopadne jinak...jen závěrečný song mi tam nějak nezapadl... ()

juluch 

všechny recenze uživatele

kusok od 5 hviezdiciek, na nenaplnenost lasky "dojizdi" aj nenaplnenost a troska prazdny pocit z filmu, inak velka pocitovka, naladovka, nesentimentalna teenage reflexia, tak ako to len japonci vedia. parada. ()

Fun1k 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu chtěl dát "jen" ****, ale on je to zvláštní film. Japonská story o lásce z dětství, která ale zůstala nenaplněna je jednoduchá, ale čím více na to vzpomínám, tím silněji to na mě působí. A ear-worm "One more time, one more chance" je něco, co vám tento film vždy připomene. ()

ssamo 

všechny recenze uživatele

neskutočne prekrásna animácia (aj keď nie každému musí sadnúť), krásny príbeh bez otrepaného happy endu, úžasná celková atmosféra a pofilmový pocit... takmer zbytočnosti všetkého. pre mňa úžas :) ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Vizuálně určitě krásné, ale možná až příliš poetické na úkor děje. Na konci jsme s mojí polovičkou měli takový ten pocit "a vo co tam vlastně go?" Takže za mě nic moc - akorát ta první část nám přišla dobrá. ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Nádherné! Tento film mě nejen rozbrečel, obměkčil, ale také ve mně něco zanechal. Dohromady pouze 3 hlavní postavy, které stačí k vytvoření dokonalého snímku. Nejhorší jsou ty konce... a v tomhle případě je konec opravdu něco, přes co se těžko přenáší... Tak se pozná mistrovské dílo. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Za první část 5 hvězd, ale nakonec musím ubrat - v druhé a třetí půlce už to sklouzlo lehce až do kýče a ten konec byl nějaký uspěchaný a trochu ztratil smysl. ()

joho55555 

všechny recenze uživatele

Este hodinu po filme som ostal sediet v kresle, cumiac na zobrazovaciu jednotku, o co tu vlastne ide..... Nie ze by som dej filmu nepochopil, samotny zaver som tiez pochopil velmi dobre. Islo tu skor o rozmyslanie nad tym ako dokazali stvorit takuto genialitu. Do 62 minut sa podarilo vtesnat to, co mi nedaju kdeake ine filmy. U mna absotne najlepsi animak roka, ktory predcil vsetky moje ocakavania a o zlomok aj Toki wo kakeru shôjo. Bravo! ()

Roper 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, ze okrem audio-vizualnej stranky vo filme nebolo nic, co by ma uputalo... Detske rozpravanie o laske a pateticka tretia kapitola vo mne evokovali skvor neprijemne pocity po skonceni filmu... Film si ale 50 percent zasluzi za naozaj prekrasnu animaciu :-) ()

karhy 

všechny recenze uživatele

Úžasný poetický zážitok!!! Nečakal som tolko vykreslených emócii. Makoto si dal teda skutočne zaležať: Príbeh, farby, myšlienky,spomienky....pocity.Páčilo sa mi,že Shinkai zakomponoval do deja aj krátke scénky.Výborne zapadli a dodali filmu intenzitu. Hoci to bolo krátke, určite necítim sklamanie. ()

Mat5 

všechny recenze uživatele

A napokon neni s nikdo s nikým. Toto je príbeh o pohľadoch do duší zachytení brilantou prácou Makota Shinkaioho a výsledok veru stojí za to. ()

Kritak 

všechny recenze uživatele

Děj mě strhnul hned na začátku a vezl sem se s hlavním hrdinou až dokonce vspomíky co jsem se snažil zastrkovat do kouta své paměti opět vyplouvali a já chápal jak se hlavní hrdina cítí a proto je tento film pro mě tak živí a dojemní až k slzám. Chci žít vtom světe chci bít kreslena postavička a mít každí den nad hlavou tak krásné nebe. ()

Reklama

Reklama