Reklama

Reklama

Hitlerova kariéra

  • Česko Adolf Hitler - Vzestup a pád vůdce zla (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét muže, který před 70 lety rozpoutal II. světovou válku.  Když byl tento film poprvé promítán, vyvolal řadu protichůdných názorů. Smyslem tohoto filmu není popisovat dějiny Třetí říše. Pojednává o vztahu Adolfa Hitlera k německému národu, o okolnostech, které Hitlera formovaly a umožnily mu vzestup - i o jeho přívržencích. Kolik lidí jej vlastně podporovalo? K činům, které neměly obdoby, bral Hitler odvahu z pocitu shody s vlastním národem. Proč zakrývat, že většina Němců dávala Hitlerovi za pravdu a že se s ním ztotožňovala? Film chce ukázat, jakými prostředky se toto soužití realizovalo a kolik zaslepenosti v něm bylo obsaženo. Cena, kterou si to vyžádalo, je všeobecně známa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je ani tak historickym dokumentom, ako zozbieranim povodnych zaberov, na ktorych je zachyteny Hitler. Tieto su okomentovane, avsak nie historicky trivialnym sposobom, skor naopak. Pre cloveka, ktoremu 2. svetova vojna, ale predovsetkym nacizmus ako taky a osoby stojace v jeho pozadi, nie su dostatocne zname, bude sledovanie tohto filmu absolutne zbytocne. Film sleduje vzostup a pad Hitlera ako cloveka vyuzivajuceho kazdu sancu na svoje zviditelnenie a este preciznejsie uchopenie moci. ()

Hightower 

všechny recenze uživatele

Jelikož některé komentáře (Matty+jeho odkazy) vystihují přesně to, co bych asi o tomto snímku napsal, nebudu psáti komentář o dokumentu. Napíši jen své dojmy o Hitlerovi z toho dokumentu.. Předně musím napsat, že samotné projevy na mě působili bezobsažně; zkátka prázdné fráze. Žádné pádné argumenty. Spíše jsme měl strach z jeho fanatisujícíh řečí. Nejspíše bych byl mezi prvními, kdo by ze země utíkali, jen co by se Hitler stal říšským kancléřem. A to proto, abych se potom mohl postavit Hitlerovi na odpor. Nevěřím v mystično (neboť téměř vše se dá vysvětlit vědecky; co neumíme vysvětlit, příští generace jasně osvětlí). A pak já žiji teď, a ne v minulosti nebo minulostí. Tím, že jsem kdysi byl v říši, mě nijak nepovznáší. Proto si myslím, že působil na záměrně na nevzdělaná nebo polovzdělané masy. Ony se neptají, chtějí jen jednoduše ukazovat, kam se mají vydat. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument o Hitlerovi, který kdy byl natočen. Hitler je zde hodnocen nikoliv pouze zaběhnutou šablonou coby tyran, ale také jako člověk, který to Německo měl skutečně rád a věřil, že to, co dělá, dělá pro něj. Je pochopitelně popsán i jako sebestředný despota a psychicky nevyrovnaný člověk, ale tenhle popis není primární. Další věcí, která mohla vzbudit kontroverzi, je přístup tehdejších Němců. Po válce vládla představa, a namlouvali si jí i sami Němci, že Hitler rozséval a navodil takovou atmosféru strachu, že se lidé se báli cokoliv podniknout k jeho svržení i přesto, že většina Němců byla protinacisticky naladěna. Dokument říká, že to není pravda a celkem důvěryhodně to ukazuje. Dalším velikým plusem jsou nepoužité záběry ať už z Hitlerových "spanilých jízd", projevů nebo soukromí. Němci předvedli skvěou sebereflxi, ke které jsme se my, 22. let po pádu železné opony, ještě neodhodlali. 100% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dal-li si dokument Hitlerova kariéra za cíl vykreslit osobnost Vůdce, pak trestuhodně selhal. Snahu skrz naskrz očernit člověka zodpovědného za jedny z nejhorších zločinů v historii lidstva sice lidsky chápu, přesto ji však považuji za kontraproduktivní. Nezdráhám se označit Adolfa Hitlera za zrůdu, ovšem zrůdu, jež měla řadu pozitivních, někdy až obdivuhodných vlastností, ale i vlastností morálně indiferentních. Nic z toho nezmenšuje jeho zodpovědnost. Tvůrci dokumentu o jeho povaze nám nemají tyto složky jeho duše zamlčovat, jinak nikdy nepoznáme náznaky pana Vlka, jak si občas nechal říkat, v možných epigonech. Bez úplného obrazu nelze chápat, proč byl následován i milován. +++++ Hitlerova kariéra vykládá každý Hitlerův čin jako projev jeho zkaženosti, tu malosti, jindy strachu, ondy megalománie a pak zase dalších špatností. Drze překrucuje události jeho života tak, aby zapadly do již předem tvůrci přijatého obrazu. Opomíjí řadu fakt, účelově si vybírá, překrucuje, beze smyslu pro humor zesměšňuje, dezinterpretuje. Obraz Hitlera z "Kariéry" je monstrum, které by se dobře vyjímalo v pohádce, ale v dokumentu musí povstat člověk z masa a kostí. Přesvědčený vegetarián, který objedná kamarádovi vepřové, velký ochránce zvířat, statečný voják 1. světové války, fatalista, nadšenec do aut, téměř abstinent, muž, co se dokáže silně zamilovat, jenž umí vyjádřit svůj obdiv k druhým... a samozřejmě nic z toho nezabránilo, aby se z něj stal masový vrah. Ale dělá to z něj člověka! Žádnou trapnou karikaturu. +++++ Mohl bych se však na Hitlerovu kariéru dívat jako na prosté zorbrazení jeho reakcí na události. Dezinterpretační komentář bych si trochu odfiltroval a získal bych povídání o jednom vzestupu a pádu, v jehož druhé půli se na něm podílí celé Německo. Povídání urychlené, ošizené, pokřivené téměř stejně. Jsou lepší dokumenty o Hitlerovi, jsou lepší dokumenty o nacismu, jsou lepší dokumenty o druhé světové válce. ()

Monka03 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů o Hitlerovi a potažmo Hitlerovském Německu, který jsem kdy viděla. Záběry hystericky plačících německých dívek a žen matek, které vzhlížejí k Hitlerovi jako k modle a nedlouho na to záběry s židovského ghetta odkud jsou židovské dívky a ženy matky s dětmi odváděny do transportu mi tuhla krev v žilách a tak se ptám, podobně jako autoři tohoto díla na konci filmu, jsou skutečně všechny nacistické bludy zapomenuty a symboly zničeny? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama