Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film má úžasný námet další obstojný s tej hŕby námetov , ktoré sú nezaujímavé a musím skonštatovať, že ani náhodou není natočený tak ako mohol byť ALE je tu pár kladov, ktoré stoja za to. Zo všetkého najviac , musím pochváliť Martina Freemena ktorý je strašný sympaťák a dokáže utiahnúť aj celý film. Z vedlajších postáv určite si zasluhuje pochvalu Cruzová a Pegg. peggov humor je trefný a hrá tu nesympatického sympaťáka a Cruzová ako famme fatale hlavného hrdinu je skrátka božská, trochu ma zamrzela účasť Gambona, ktorý sa objavil v jednej scéne a paltrowa sa sem nehodila a DeVito má už zlaté časy v herectve za sebou. Krásne natočený filmík, v ktorom sa stratíte v poznávaní čo je skutočnosť a čo realita a to je aj úlohou tohoto filmu a ja mam skrátka filmy ó ľudoch ktorý potrebujú zmenu a snažia sa o ňu rád preto som pridal jeden bod navyše aj keď je to zrejme priemer ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Spousta herců, ale k čemu? Penelope opět v roli sexy svůdné éterické bytosti, mámící hlavního hrdinu do světů snů, k nimž utíká na úkor světa reálného, stejně jako reálné přítelkyně (Gwyneth, kterou téměř nelze poznat, tu teda moc svůdnou a sexy neudělali). Průvodcem v těchto únicích je Danny DeVito, značný podivín. No, nakonec, i když už to tak nevypadá, vše dopadne dobře, ale že měl hrdina nahnáno...Ale ono by se asi nic nestalo! Ten film je o ničem, tak si jaksi podivně plyne, přeskakuje z jednoho světa do druhého, a to je asi tak vše. Komedie to určitě není a romantiky bych v tom taky moc nehledala. Takže nevím. Jen kvůli hereckému obsazení dvě hvězdičky, a to ještě přidávám... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Také si myslím, že sposta lidí film nechytla zrovna moc za srdce. O snění se také zajímám, tudíž pro mě to bylo zároveň poučné. Film bratra Gwyneth, nedopadl ale podle představ mnohých a od nejpropagovanějšího filmu MFF v Karlových Varech bych čekal mnohem více. Ale čtvrtou hvězdičku si u mě vybojoval výborný Martin Freeman v roli Garyh, Dany de Vito jako Mel, který se ve snech vyzná a Penelope Cruz jako Anna ve snech a pak jako modelka ( jako modelka se mi líbila více ). Naopak od Gwyneth jako Dory jsem čekal více hraní než hysterčení. A ke konci filmu jsem měl málem srdeční zástavu při jedné scéně na kterou jsem nebyl vůbec připravený. Celkově ale těsně vydřených 4 ****. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jsem si dal zejména proto. abych měl po jeho skončení hezké sny, třeba lezbi show mezi Gwyneth Paltrow a Penélope Cruz, ale nakonec se mě zdálo uplný hovno, nicméně pořád lepší, než kdyby se mě zdálo o homo show mezi Martinem Freemanem a Danny DeVitem, to by na mě totiž působilo mnohem hůř, než tento fim. Samozřejmě jsem velmi rád, že jsem viděl další variaci na téma manželské odcizení. Jenže já jsem chytrej kluk a odkoukám tyhle film dřív, než budu manžel. Ona totiž manželská krize může vzniknout i z toho, že jeden z manželů se neustále kouká na filmy o manželské krizi. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Tak zajímavý film se hledá velmi obtížně! Filmů věnovaných snění je hodně, možná většina, ale filmů věnovaných lucidnímu snění mnoho není! :) Martin Freeman dává zapomenout Pánu prstenů a hraje si přesně to co se mu líbí a co ho viditelně baví. Ruku na srdce, ono hrát s Penélope Cruz musí být zážitek... ;-) Milý a příjemný film, kde se možná najdete. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama