Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejluxusnější soutěž v dějinách, předčící i Pevnost Boyard, Hry bez hranic, Survivor... prostě všechny. Toto je královna všech soutěží. A přesně jak říká larelay, v amerických soutěžích stojí za to se i jen zůčastnit... Ale pouze koncept a polovina řad je amerických, je několik z jihoameriky (myslim že Brazílie) a v Asii taky točí vlastní. Pro zajímavost, některé díly měli i české etapy. A nová T.A.M.A. China Rush se namísto po světě má odehrávat "pouze"(přecejen je velká) v různých městech Číny. Každopádně by nebylo špatné, kdyby někdo uspořádal něco podobného v ČR lokálního a nebo kdyby byla čistě (středo)evropská ()

casef 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Závodit po celým světě, plnit úkoly, poznat, jak to chodí jinde a pokud jste opravdu dobří, přisbůsobivý, rozhodní a máte i potřebný kousek štěstí, můžete vyhrát 1000000$. Každý, kdo to někdy sledoval, by si to chtěl zkusit a zažít. Ze začátku každé serie, je to vždy trochu zmatek, než se zorientujete, kdo je kdo a kdo ke komu patří, ale velmi brzy si najdete své favority a držíte jim palce, aby chytli správného řidiče taxíku a vyhráli zasloužený mega. Musim ještě zmínit moderátora nebo lépe řečeno průvodce Phila Keoghana, který k této reality-show přirostl a pasuje sem jak zadek na hrnec. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Reality show moc nesleduji, ale tohle je výjimka. Žádná reality show se této zatím nevyrovnala (z těch co jsem viděla), myslím, že naprostým právem vyhrála už tolik cen Emmy za nejlepší televizní show. Sleduji poctivě každou sérii a zatím nebyla snad žádná, která by mě zklamala, (nejslabší byla možná série, kde soutěžily rodiny). Napětí od začátku do konce, skvěle vymyšlená show. Škoda, že se asi tato show nikdy neobjeví v našich končinách. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to určitě úžasně chytlavá hra, která má navíc i poměrně silnou dokumentární a edukativní hodnotu. Jakmile začnu nějakou sezónu sledovat, musím ji dokoukat okamžitě. Ovšem tahle hra má od základu své velké mouchy a prakticky za všechny může CBS, protože to vymýšlí tak, že si žádný tým prakticky nemůže vybudovat rozhodující náskok.. CBS schválně dělá soutěž tak, aby začátky etap vyšly na brzké ráno, aby všechno bylo zavřené, aby se všechny týmy zase srazily. Naprostá většina věcí se rozhoduje na letišti, to je alfa a omega, protože intervaly mezi letadly jsou dlouhé. Takže na letišti se to buď všechno sešrocuje do jednoho letadla bez ohledu na předchozí pořadí a rozdíly a vše, co jste doposud v díle viděli, bylo jen ztrátou času (potom o pořadí rozhodují ty zdánlivě nejdůležitější věci jako úkoly a rychlost), nebo se to nějakou strašnou náhodou totálně a do konce etapy nevratně rozdělí. O ničem. Měli by to vymyslet nějak líp. Pokaždé si přeji, aby si nějaký tým vybudoval obrovský náskok, který by dokázal udržet déle jak jednu dvě etapy. Kašlu na to, že by to nebylo napínavé, ale začal bych téhle soutěži víc věřit, že není totálně zmanipulovaná tím, jak ty úkoly CBS vymýšlí a že je aspoň trochu fér. Protože ačkoliv se těžko může stát, že by celou soutěž vyhrál někdo, kdo je opravdu slabý, v rámci nějakých prvních tří až pěti nejlepších týmů je vždycky výhra 95% otázkou štěstěny. To je z velké části zapřičiněno i tím, že závěr celé soutěže často následuje téměř okamžitě poté, co přiletí na cílové místo. Maximálně je tam jeden roadblock, který všechno rozhodne. Zároveň je velmi okatá snaha střihačů vykreslit charaktery velmi jednobarevně a už je také velmi okoukaná snaha vytvářet pseudonapětí před koncem etapy tím, že simultánně zabírají dva týmy jedoucí v autě, aniž by bylo zřejmé, který zrovna vede, ačkoliv v reálu je mezi nimi klidně rozdíl mnoha desítek minut. Ubohé. Hodnocení dosud viděných řad - S01: 85%, S02: 80%, S03: 70%, S04: 60%, S05: 90%, S06: 80%, S07: 85%, S08: 60%, S09: 90%, S10: 80%. Nejoblíbenější týmy Rob & Amber, Bill & Joe a Colin & Christie (spíš teda hlavně ten Colin), BJ & Tyler, Dustin & Candice Ale samozřejmě, vše ovlivněno editem CBS. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Amazing Race se rozhoně řadí mezi nejlepší reality show, které kdy byly odvysílány. Nejenom že je show neskutečným způsobem dech beroucí a nervy drásající, ale i se díky ní můžete podívat do různých koutů světa a vidět tamější kulturu. Občas jede Amazing Race takovým tempem až se mi z něj točí hlava (rychle rezervovat a koupit letenky, jet na letiště, odletět do nového města, soutěž..). Doporučuji koukat na Amazing Race s někým dalším. Ne jednou jsem byla svědkem hádky typu: „Jéé, ten je tak hodnej, že jí nevynadal za to, že nechala mapu na benzínce.“ „No já bych jí zabil!“. A máte zaděláno na oheň na střeše. Dokonalost pořadu spočívá v tom, že celou soutěž může vyhrát i pár, který se vždy pohyboval na předposledních místech jednotlivých etap. Dvojice, které na sebe řvou všemi možnými nadávkami a na konci etapy se objímají a vyznávají lásku, patří k těm nejlepším. Byla jsem strašně zvědavá na 15. řadu, kde byla jednou ze zastávek Praha a ČR opět nezklamala - zácpa na Evropský a „skvělá“ domluva angličtinou. I v největších prdelích světa se soutěžící domluvili stokrát líp. Úkoly typu najdi jehlu v kupce sena (a to fakt doslova) trvají klidně i 20 hodin a přesně ty dělají Amazing Race něčím neuvěřitelným. Už se mi několikrát zdálo, že se závodu účastním, ale upřímně ani za mák bych to nedala. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Colin a Christie z páté sezony se měly objevit v 11. sezoně, tzv All Stars Edition. Nakonec se tak však nestalo, protože Christie otěhotněla. (KucC)
  • Derek a Drew se stali první dvojicí v historii, která i přesto, že dorazila na 11. místě, nebyla vyloučena. (KucC)
  • „The Amazing Race: All-Stars“ byla první sezónou, která postrádala dvojci rodič a dítě. (KucC)

Reklama

Reklama