Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Davies182 

všechny recenze uživatele

S Penelope to bylo trošku jako na kolotoči: začátek se nese ve velmi zběsilém, rychlém, a hlavně ztřeštěném pohádkovém tempu. Ten pak vystřídá poklidné a romantické vyprávění s velmi dobrými herci, a ke konci se pak nelze zbavit pocitu, že je celý snímek poměrně natahován. Já osobně bych závěrečné titulky uvítal tak o deset minut dříve. Vše ale nakonec zachraňuje dojemná, zamyšleníhodná scéna na oslavě - nijak zvlášť neokouzlila, ale jako důstojný konec po těch několika dlouhých minutách ke konci je osvěžující a pěkná. Christina Ricci dokazuje, jak lehké je pro ni vymanit se z dávné role temné holčiny z Adamsovy rodiny, a nenechá nikoho na pochybách, že ač velmi výrazná, přeci jen to byla "jedna" role z jejího jinak širokého repertoáru. McAvoy pak zklamat ani nemohl a upřímně se nedivím statisícům dívek, které mají jeho obličejem vytapetovaný pokojíček: je to nejen charismatický sympaťák, ale i zdařilý herec. Vzhledem k tomu, že jsem před shlédnutím filmu neprozkoumával anotaci a herce, dost mne překvapila Reese Witherspoon. Naštěstí se ani zdaleka nekonala neskutečně otravná role podobná z její "blonďaté duologie" - naopak. Hezká herečka navzdory svému krátkému výstupu filmu ostudu neudělala. Vcelku se tak jedná o milou moderní pohádku s mírně podivným začátkem, na druhou stranu jsem ale dostal přesně to, co jsem čekal... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantická pohádka o dívce s prasečím nosem a ušima, která je v první polovině fakt zábavná, příjemná, milá a i ve všech ostatních směrech výborná, i když možná trošku přitažená za vlasy, co se týká chování postav, ale tak je to pohádka, takže to ani nevadí. Druhá půlka už je sice trošku slabší a konec nic novýho pod sluncem, ale stejně se mi to hodně líbilo a Christina Ricci je tady i s prasečím nosem fakt super. ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná žánrová jednohubka, v ktorej všetko funguje s presnosťou švajčiarskych hodiniek a preto ju môžem s čistým svedomím označiť za ideálnu odpočinkovú zábavu. Jemný britský humor sa krásne dopĺňa s rozprávkovými motívmi a tie, v kombinácii s vizuálnymi nápadmi (toho Burtona tam je skutočne cítiť), dotvárajú pozitívnu atmosféru, ktorá sa šíri počas celého filmu. Herecké obsadenie je rozmanité, Christina je na zjedenie s nosom či bez nosa, skvelý je pre mňa zatiaľ absolútne neznámy McAvoy či jednooký lilipután Peter Dinklage. Reese sa objaví len v poslednej polhodinke a manželské duo, hysterická Catherine O´Hara a neprehliadnuteľný Richard E. Grant taktiež veľa priestoru nedostalo, čo je hlavne v prípade toho druhého celkom škoda. No ale myslím si, že najdôležitejším faktorom tejto snímky je to, že splnila svoj účel a naviac, v súčasnom mori trápnych romantických snímok, je skutočne osviežujúcim počinom. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leslie Caveny .. Zapomeňte na Burtona (nikoliv, že by byl horší - to v žádném případě) resp. přirovnávání k němu, ten je v hodně rozličné a mnohdy morbidní sféře. Mark Palansky jde jinou cestou, tak berte tuto svéráznou pohádku v producentské záštitě Reese Witherspoon takovou, jaká je. Kouzelná s hravou atmosférou, až fantaskně kýčovitou, zasazenou v barvitém Londýně, který ač moderní má příjemnou, hřejivě barevnou patinu a romantický náboj, kde setinové zvíře hledá svého krasavce. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Moc silné kakao, na můj vkus. Moc ladné, moc hezké, moc smířlivé a moc průhledné, přestože to tak Palansky určitě točil schválně. Ricci je tady obzvlášť rozkošná a větší část partu odtáhne na těch svých oříškových kukadlech (tím rozhodně nechci říct, že jinými částmi těla hrát neumí) Fakt , že před ní muži utíkají kvůli vlastně docela mile působícímů rypáčku, sám o sobě posouvá realitu příběhu do oblasti pohádky :) I McAvoy (jehož postava, projev i vizáž v mnohém připomíná rané role Hugha Granta) je jako 'zchudlý princ, se srdcem na pravém místě' ideální castingový tah - a půjde teď z role do role, jestli se nepletu... Ještě jednou tedy - velice příjemná hodinka a půl, která pobavila i rozesmála (v tomhle ohledu je nepřekonatelná scéna nasávající Penelope u baru), aby však zasáhla můj terč přesněji, muselo by to mléko v kakau kapánek zkysnout... víte-li, co tím myslím. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Christina Ricci nemusela prejsť castingom. Oslovila ju Reese Witherspoon. (ladko)
  • Film se natáčel v Londýně, především ve čtvrti Soho. (simply)
  • Rusko byla první země, kde se film objevil ve videopůjčovnách. (Dlee)

Reklama

Reklama