Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Orloff .. Michael Winterbottom opět přestřelil! Zatímco jeho předešlý film Tristram Shandy měl hodně do sebe, A Mighty Heart je dílko ploché, beztvaré a nudné podobně jako Code 46. Pro určitou část světa jistě významný a důležitý film, ale mě nijak neoslovil. Protahované je rýpáni se v politicko-novinářských okolnostech únosu Pearla v okupovaném Karáčí a zabírá většinu děje. Ani doplňkové sledování emocionálního rozkladu jeho ženy, kterou ztvárnila Angelina Jolie, snímek nevytrhne. Angelina, pro mnoho lidí vzor ženské krásy, mě v tomto směru spolehlivě míjí a nechává chladným. S připočtením průměrných hereckých schopností prostě nemá na to „udělat“ sama film. Téma zvolila jistě silné - tvůrčím i hereckým zpracováním bohužel krutě nezajímavé. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechcel som verit podla tychto slabych hodnoteni, ze by bol ten film naozaj az taky slaby, ale po zhliadnuti filmu musim uznat, ze reziser to nenatocil tak, ako by som si zelal alebo predstavoval. Nie ze by som bol lahostajny voci unosu Daniela Pearla, ale patranie po teroristoch a spravanie sa celkovo vsetkych postav ma nedokazalo vtiahnut do deja, alebo to bolo jednoducho nudne. Skor som ocakaval, ze ukazu samotneho Daniela v zajati teroristov, ale tvorcovia neukazali vobec nic, alebo len to, co je uz zname z medii. Jedine na konci filmu boli chvilu emotivne sceny, ale inac nic moc, co je skoda... 19.09.2008 _______ Angelina Jolie - (Mariane Pearl) +++ Dan Futterman - (Daniel Pearl) +++ Archie Panjabi - (Asra) +++ Will Patton - (Randall Bennett) +++ Hudba: Harry Escott, Molly Nyman +++ Producenti: Brad Pitt, Andrew Eaton +++ ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Proti gustu žádný dišputát - každý má jiný vkus a každému se líbí něco jiného a já říkám, že mě se tenhle film fakt líbil. Je sice fakt, že scénář má trochu díry, je místy zmatený a místy jsem se ztrácela, ale je to dobře odvedená práce s malým plus. Plus dobrý výkon Angeliny - nevím, jak jinak si Payushka představuje zoufalý výkřik těhotné manželky, která se právě dozví, že jí podřízli manžela - ale mě při té scéně naskočila husí kůže. Je to asi věc názoru. No a jinak - atmosféra, prostředí a ta bída, co na vás dýchne z obrazovky (nebo z plátna). Myslím si, že 3 a půl si ten film zaslouží. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy založené na skutečných událostech to mají nejtěžší v tom, že divák ví jak skončí. A pokud se jedná o drama všichni víme, že to nejpíše nedopadne dobře. Stejně jako v tomto případě. Ale i tak pokud je schopný režisér, dokáže se z takové filmu stát silný a v některých případech dokonce nezapomenutelný zážitek. Avšak zde se tak nestalo. Celý film mi přišel moc chladný a po pravdě řečeno i nezáživný. Angelina Jolie zde sice zkouší hrát "normální" ženu v krajní situaci ale i když její výkon není špatný je to role, ve které by se jistě vyjímala nějaká "civilnější" herečka. Tudíž tento film opravdu není o skvělých hereckých výkonech a ani režisér nám nepřichystá žádné překvapení. Celý film plyne velice pomalu a není zde jediná scéna, která by mi utkvěla v paměti. Takže i když se jedná o velice silné téma, film mě nechal chladným a určitě by se více vyjímal na televizní obrazovce než na velkém plátně. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Človek niekedy stráca niť, že čo sa vlastne práve deje...Dosť neprehľadné, škoda, mohla to byť slušná dráma...avšak takto ostáva len šedinký priemer bez veľkých emócií (jediný svetlý okamžik - keď sa mužské osadenstvo díva na kazetu, táto scénka je z celého filmu najlepšia...)s priemernou Angelinou (čakala som viac, keď už si ulovila fešáka Brada Pitta, ktorý tento film aj produkoval...) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Bollywoodský herec Irrfan Khan (kapitán) měl velké problémy s tím, aby dostal vízum do Pákistánu. (HappySmile)
  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)

Reklama

Reklama