Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně utahaný a nepřesvědčivý western, bez špetky napětí, akce, lásky, překvapivých zvratů a Indiánů. Dobře, tak špetka od každého by tu byla, ale to je fakt málo. A taky bych rád zmínil tu ženskou, ta mi opravdu k srdci nepřirostla. :-) Jediné, co se mi líbilo, bylo to, že ti dva se zdáli být fakt kámoši. 35% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Konverzační western, který se v druhé půlce láme v něco, co začne nebezpečně připomínat telenovelu z Divokého západu. Film láká na herecké obsazení, které naštěstí nezklamalo a je tím hlavním (a bohužel i jediným), co film táhne kupředu. Tedy až na nesmírně otravnou postavu herecky nevýrazné Reneé Zellweger, kterou navíc nemám rád. Nudný a slaboduchý western, který bude zapomenut dříve, než nad saloonem opět vyjde slunce. 50% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Western bez střílečky je jako kovboj bez koltu a že se jimi tady až na vzácné výjimky šetří, to by snad ani nevadilo. Horší je, že v tomto až příliš pozvolném vyprávění chybí napětí (a z banálních dialogů ho těžko vykřešete), které by tento příběh posouvalo více kupředu a učinilo ho poutavějším. Ed Harris coby scenárista a režisér vysloveně nezklamal, ale ani nenadchnul. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na filmu se hodně podepisuje fakt, že westerny zas tak v lásce nemám, jenže dvojku Harris, Mortensen jsem si ve filmu docela oblíbil, kámen úrazu přichází ve chvíli, kdy se na scéně objeví příšerně otravná Renée Zellweger. Ta ženská kam příjde, tam to zkazí, až na vyjímku (Návrat do Cold Mountain, což do teď nechápu) tady s tím upnutým korzetem a s kozama velkejma až na podlahu si možná získá lásku Eda Harrise, ale pro mě ten film ztratí to kouzlo westernu a originálních přestřelek, kde strach se mísí s napětím, a nemůžu si pomoct, ale měl jsem z toho při sledování těch přestřelek zvláštní, napjatej pocit, takové to vnitřní ticho před bouří, jenže bouře po příchodu Renée odešla a přivál se závan deště, který do konce ne a ne ustát. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Mortensenem a Harrisem funguje výtečně, samotný drsňák Harris je pak bezesporu nejsilnějším žolíkem jinak průměrného westernu. Ženský element zcela zbytečný a některé scény velice uměle vykonstruované. Potěší tak snad jen a pouze syrové a velmi rychlé přestřelky bez sebemenší špetky patosu. Jinak ale relativně zbytečná záležitost. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Ed Harris původně chtěl, aby jeho postava měla vlasy. Vybral si paruku a dělal s ní kamerové zkoušky, ovšem nakonec se rozhodl raději hrát holohlavý. (HappySmile)
  • Ed Harris kromě hlavní role, režie a scénáře, nazpíval i píseň v závěrečných titulcích. (bearmeedek)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama