Reklama

Reklama

Hedvábná cesta

  • Kanada Silk (více)
Trailer

Psala se tehdy šedesátá léta 19. století a šarmantní francouzský bohatý syn starosty Hervé Joncour v podání Michaela Pitta měl všechno, o čem ostatní muži sní. Výnosnou práci, luxusní hřejivý domov a v něm především čarokrásnou milující ženu s tváří Keiry Knightleyové. A přesto nebyl zcela spokojený. Chyběly mu totiž životní výzvy. I z toho důvodu se nakonec vydal do Japonska, v té době téměř nepřístupného cizincům, aby jednal s tamějšími hedvábnými magnáty o možnostech interkontinentální spolupráce a pokusil se zařídit obchod snů. Nakonec ale v zemi vycházejícího slunce nalezl mnohem víc, přičemž možnost propašovat zapovězené hedvábné červy do Evropy byla tím nejmenším. Japonsko nabídlo svému hostu především lásku dívky, konkubíny, jejímuž půvabu navzdory všem kulturním a společenským překážkám Joncour okamžitě propadl. Tím se ale dostal před nevyhnutelnou volbu. Vynikající kamerou a hudební složkou, z pera Ryuichiho Sakamota, působící obrazové romantické drama natočil v roce 2007 kanadský režisér François Girard, jehož unikátní smysl pro poetiku mohlo české publikum ocenit již v roce 1998 v nezapomenutelných Krvavých houslích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi do rukou dostalo čistě náhodou, když sem místo toho chtěl získat horor se stejným názvem, ale tak sem to skouknul už jen kvůli zatim vysokýmu hodnocení a dobrýmu hereckýmu zastoupení. Nicméně se u mě rozhodně nedostavily nějaký krásný pocity nebo okouzlení z přírodních scenérií, jak sem se tady moh dočíst, pro mě to bylo naprosto tuctový, přírody sem si prakticky skoro nevšim, herci nic moc a příběh mdlej, solidní byla akorát pěkná hudba a kostýmy. Na to aby to mělo na diváka nějak emocionální dopad, na což asi film hrál, tak by se muselo daleko víc přitlačit na pilu a ne jen tak pořád chodit kolem horký kaše. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu působila velmi ponuře. Téměř všechno se odehrávalo v pološeru a zvláštní hudba děj působivě dokreslovala. Obzvlášť vesnice v zimní krajině působila až pohádkově. Rozpolcenost hlavního hrdiny jsem nechápala, zřejmě pramenila víc z jeho neklidné povahy, než ze zážitků z cest, které pro diváka nebyby příliš přesvědčivé. Myslím si, že námět tady nebyl zcela využitý, vyzněl téměž do prázdna a největším kladem tu zůstávají pouze scenérie, nádherná hudba a výkon hlavní hrdinky, kterou ztvárnila Keira Knightley. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Presne z takýchto dôvodov radšej pozerám filmy, na ktoré mám chuť a náladu. Hodvábnu cestu sme začali pozerať náhodne a veru som sa dosť nudila. Za iných okolností by som si možno užívala jej poetiku, zábery na prírodu a éterické ženské bytosti... Ale nejako to nevyšlo a minula sa účinkom. Je to pekný životný príbeh a príjemný melodramatický opus, ale nijako ma nezasiahol. A Michael Pitt si nevedel získať moje sympatie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu padne otázka: "Proč vám tenhle příběh vůbec vypravovat?"? Po jeho skončení si divák položí jinou: "No dobře, ale proč zrovna takhle?!" Tedy nevzrušivě, odtažitě, unyle. Obrázky jsou to sice pěkné, A. Molina předvede několik mistrovských kulečníkových šťouchů, ale jinak vám tahle cesta tam a zase zpátky (to celé natřikrát) rychle vypadne z hlavy (srdce se totiž nedotkne). ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Hedvábná cesta je lehce cestovatelsko-romantické drama o muži, který nakupuje v Japonsku vajíčka bource morušového a přitom poznává tamní kulturu a i jednu ženu, a to ve Francii na něho čeká jeho krásná manželka:). Keira Knightley a Sei Ashina jsou krásné ženy a je těžké si mezi nimi vybrat pro hlavní postavu. Pokud máte rádi pomalé záběry krajiny a zasněžené Japonsko, tak doporučuji. Příběh mě docela zaujal, že si asi přečtu i knihu od Alessandra Baricca: Hedvábí. 80 %. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • První zmínky o chovu bource morušového spadají už do 3. tisíciletí př. n. l. Výrobní monopol na hedvábí držela Čína až do 6. století (n. l.), pokus o vývoz technologie se trestal smrtí. (formelin)
  • Film je natočen podle románu Alessandra Baricca, který v ČR vyšel pod názvem Hedvábí. (Yardak)

Reklama

Reklama