Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nestava sa casto, aby mimozemstan pristal na nasej planete pocas doby zeleznej. No a bohuzial nepristal sam ale aj s nejakym dalsim smejdom z vesmiru. Nastastie sa nas hrdina spriateli s Vikingami a tak môze zacat hon na priseru. Vysledkom je zvlastny mix zanrov. Nieco ako votrelec v dobe zeleznej. Ale celkom to funguje. Film kazia len 2 veci. Slabsie triky a neprehladne bojove sceny. Takze aj ked su bitky krvave, tak su slabinou filmu. Nastastie ma film slusnu atmosferu a sympaticke postavy, takze sa to da v pohode vydrzat. Ale s lepsou technickou strankou to mohla byt ovela väcsia pecka. 6/10. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jednorázová záležitost, jejíž originální námět se ztratil ve víru stereotypního příběhu a laciných triků. Rkový rating potěší, hlavní hrdina neurazí. Ironií je, že mi na celém filmu nejvíce vadil vzhled Moorwena, jehož celková vizáž a chování až moc připomíná Vetřelce. Vypadat jako skutečný drak, určitě budu v hodnocení schovívavější. I přesto bych se nebál Outlander doporučit. Jako nenáročný zabiják času funguje bezchybně. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Podle popisu to vypadalo jako sci-fi zkombinované s historickým období Vikingů, přesně takový styl, jaký jsem měl kdysi hodně rád. Abych řekl pravdu, tak film mé očekávání nedokázal naplnit. Je tu mnohem více akce než sci-fi základů (nebo jakýchkoliv jiných myšlenek a vysvětlení), hodně se to podobá Vikingům (13th Warrior) a vlastně i celková invence je prakticky nulová. Ale k dobru se dá připočíst, že se na Outlandera celkem dobře dívá, utíká to a pokud vypnete mozek, tak se pobavíte a odpočinete si. Akční béčko, které na první pohled vypadalo, že má navíc, na druhý zase není tak špatné, aby upadlo v zapomnění. That...is not a bear. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takéto cestovanie v čase. Príbehom je to daľší BEOWULF (tak ako pôvodní VIKINGOVIA), ale má to skôr bližšie k béčkvej verzii s Christopherom Lambertom. Vikingovia nemajú charizmu ani nepôsobia dostatočne drsne, Caviezel sa tam len potuluje, vzťahy medzi postavami nulové... Vôbec ma to nevtiahlo do deja, aj keď atmosféra občas ušla... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bylo tam něco jako princezna, tak k tomu napíšu něco jako komentář. Co jsem hlavně nepobrala, byla ta potřeba tvůrců narvat tam toho Vetřelce a kosmické lodě. Ze všech bojů jediný dobrý byl ten lidí s lidmi. Výprava, atmosféra, postavy a figurky, vztahy mezi postavami, všechno dobré, jen pak tam z jiného filmu a jiného světa přicválala příšera a celé se to zhroutilo a já si šla do mazáku pro špenát, abych měla něco studeného na hlavu. Špenát nebyl, ale mražené řízky posloužily stejně, navíc jsem na konci filmu vypadala jako jedna z těch rozložených mrtvol v obludově spižírně, což mému filmovému prožitku dodalo hloubku a já měla pocit regulérní 4D projekce. Proč Vikingové II? Proč ne E.T. versus Alien? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Neuvědomělou změnou maskérů prochází Boromirovo (Cliff Saunders) tetování, když scénu od scény mění vzhled z medvědího obličeje na medvědí pracku. (Conspi)
  • Se jménem Boromir se diváci mohli setkat ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001), kde roli Boromira, staršího ze synů Denethora II., majordoma Gondoru, ztvárnil Sean Bean, jemuž byla před natáčením filmu přisuzována role Kainana. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy se Kainan (Jim Caviezel) loučí se svojí rodinou a z okolí se ozývají hlášení v jejich rodné řeči, mluví on i jeho manželka anglicky, tedy jazykem, který se Kainan "naučil" až po ztroskotání jeho lodi na Zemi. (Richie666)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama