Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek, jehož režisérem, scénáristou, hlavní hereckou hvězdou a dokonce i autorem hudby je sir Anthony Hopkins. Film vypráví příběh scénaristy, pracujícího na snímku jménem Slipstream (sic!), jemuž se náhle začne dějová linka právě psaného díla podezřele proplétat s osobním životem: filmové postavy se objevují v reálných situacích a hlavní hrdina (a společně s ním i divák) si nemůže být jistý vůbec ničím. Ve vedlejších rolích filmu, který lze přirovnat k režisérskému stylu Davida Lynche, jsou ze známějších herců k vidění například Christian Slater nebo John Torturro. (curfew77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

juta odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost!!! Nikdy bych si nepomyslel, že uvidím takovou hroznou blbost, která se snad ani nemůže nazývat filmem. Vůbec netuším o co tam šlo. Už od prvních minut bylo zřejmé, že půjde o hnědou tekutinu. Příšerný střih a vše co vyšlo z úst herců byla totální blbost. Jednoduše dokonale nesmyslné ... všechno!!! Podle všeho to bude nejhorší film, co jsem doposud viděl. Třeba Závada Blair Witch tomuhle nesahá ani po kotníky. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

K Anthonymu Hopkinsovi mám jednu prosbu: Sire, držte se raději své herecké profese, protože Slipstream nesvědčí o tom, že byste jako scénárista a režisér mohl uspět. Slipstream vypadá spíš jako dílko mladého tvůrce hudebních videoklipů, který zhlédl několik slavných Lynchových filmů a řekl si, že to není nic těžkého a zkusí to taky. Vizuálně a obsahově to sice Lynchovy úlety připomíná, ale ta příznačná surreálnost a hypnotická atmosféra Lynchových děl je tatam. Přibyl zběsilý střih a spousta samoúčelných "vychytávek", kterými Lynch obratně manipuluje s divákem, ale tady se za nimi evidentně neskrývá žádný význam. Tohle je případ snímku, kterého jsem za pět minut měl plné zuby, ale protože mi bylo hloupé vypořádat se s ním tak rychle, trpěl jsem další desítky minut, aby se můj názor nezměnil. Snad jen některé scény jsou tak nechtěně pitomé, až jsou úsměvné. Po všech stránkách jde o nepovedený experiment. Celkový dojem: několikanásobně podtržená nula. Možno doporučit intelektuálně zaměřeným snobům a masochistům... ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Smysl a ucel filmu jsem zcela pochopila, neprijde mi to az tak slozite, jak tu nekteri proklamuji. Akorat to "vysvetleni" vam dojde v poslednich minutach, do te doby se jen nudite, nadavate, co je to za ptakovinu, a proklinate Hopkinse. Jeho hlavni hrdina je vytizeny scenarista, jenz trpi silnou schizofrenii. Ano, proto nam vsem vadi ty strihy, proto nestihame kontext, proto se jeho film promita do skutecnosti (nebo naopak?). Prijde mi to zajimave, akorat dej nebyl nic extra. Mohlo to byt lepsi, skoda. ()

ywo666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozerateľné. Neviem, či niekto iný pri tomto filme pociťoval zábavu, ale z našej skupiny, čo sme to pezerali (a to maáme skoro všetci rôzne chute aj názory na filmy) nikto. Film sa snaží byť zložitý ťažký zaujímavý, ale v skutočnosti je to absolútny nezmysel, ktorý je stratou času. Je pravda, že som ho nedopozeral do konca, ale utrpenie bolo obrovské. Neodporúčam nikomu, kto nie je pod silným vplyvom tvrdých drog a aj ten by to mal dva krát zvážiť. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Právě sedím s otevřenou pusou a říkám si " O čem to vlastně bylo ?" A nejak nemohu naléz rozumnou odpověď. Ze začátku filmu se mi prostřihování obrazu a umělé zasekávání zdálo docela originální, v polovině jsem již zýval a ke konci už jsem chvílemi i odvracel zrak. Jednu hvězdu dávám jako rezervu pro případ kdybych zjistil že mi ve filmu něco uniklo nebo jsem něco nepochopil. Anthonyho Hopkinse si tímto jako herce rozhodně vážit nepřestanu, ale jako jako režisér a scénárista u mě neuspěl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Anthony Hopkins nosil v hlavě příběh již dlouho, k napsání scénáře se ale odhodlal až po menším postrčením své třetí ženy Stelly Arroyavé, která se jej zeptala: „Proč nenapíšeš scénář?' Scénář poté napsal a poslal Stevenu Spielbergovi, který jej považoval za dokonalý americký dialog napsaný Angličanem a Anthonymu řekl, ať snímek natočí. Sám se k filmu ale nepřidal. (popos)
  • Anthony Hopkins chtěl vždy natáčet na poušti. Právě proto se tak ve snímku objevily scény z pouště. (popos)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance roku 2007 (Terva)

Reklama

Reklama