Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

dANo 

všechny recenze uživatele

Niekedy je strašne fajn si pozrieť nejaký ľahší film, nezávislého charakteru, ktorý sa na nič nehrá... A toto je veľmi vhodný tip. V podstate sú v ňom len 2 postavy a myslím, že obe potešia diváka svojim spôsobom. Morgan Freeman svojou otvorenosťou a charizmou ovplyvňuje celé svoje okolie a Paz Vega je zase veľmi sympatická a sexi, takže spolu tvoria zvláštne zaujímavú dvojicu, ktorá predvádza skvelé dialógy. Veru, príjemný oddych s krátkou stopážou. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Na startovní čáře Morgan Freeman který se rozhodne v rámci výzkumu k novému filmu navštívit supermarket nad jehož činností by nějaké dozorové orgány kroutily hlavou.Nákupní centrum kde zvoní telefony a nikdo je nezvedá,kde si sedící dívky navzájem pletou copy,kde si jedna pokladní lakuje nehty zatímco druhá na pokladně DESET POLOŽEK A MÉNĚ kmitá a obsluhuje jako blesk a ještě k tomu na pokladně z roku raz dva.Snaživá pokladní se jménem Scarlet zaujme Morgana Freemana svou pohotovostí a rychlým odbavením zákazníků a tak se s ní při vykládání nákupu z košíku dá u pokladny do řeči.Moc se mi líbil jejich rozhovor taková ta první přátelská "jiskra":Scarlet:,,Vím kdo jste,hrál jste ve filmu s Ashley Judd".Morgan:,,Viděla jste ho"?Scarlet:,,Támhle je videokoutek,jen samé sračky"...Takže ten pověstný první dojem prodavačka zvládla bravůrně.Spolu pak odjeli ze supermarketu a vydali se do nějaké firmy kde měla Scarlet domluvený pohovor na novou práci sekretářky.Během cesty se Scarlet a Morgan Freeman vzájemně poznávají,on jí radí co si vzít na sebe a jak vystupovat aby udělala u pohovoru dojem.Nedivím se že chtěla změnit práci.Když občas zavítám do supermarketu a v provozu je jen jedna pokladna u které je nekonečná fronta tak se ozve z rozhlasu ta velmi známá věta:,,VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI,NÁKUP DO DESETI POLOŽEK MŮŽETE PLATIT TAKÉ NA INFORMACÍCH".Prvních 23 minut filmu je hodně komediálních,ale pak jako by si režisér odskočil domů na oběd a zbytek natáčení svěřil nějaké maskérce,prostě to ztratí svůj počáteční šmrnc. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Přívětivá konverzačka na nezávazné téma. Freeman svého moudrého černého dědečka hraje s přesvědčivou nonšalancí a dává dospělému divákovi široký prostor (asi to bude taky prostotou scénáře) pro ztotožnění. Pravda, některé hyperpozitivně naladěné situace jdou už trochu přes míru, ale řekněme, že by si stárnoucí známý komediant mohl dovolit i to, s čím by našinec od hispánských obyvatel amerického předměstí koupil leda jednu do rozkroku. Postava Scarlet je dokonale civilní a Paz Vega doslova na ničem postavila charakter horkokrevné nepřístupné nepříliš vzdělané paničky, jejíž ledová krusta postupně taje - tak jak to my sokolíci máme rádi. A že jí to sekne. Celkově to poselství, že na sebe můžeme být hodní i tam, kde to jinak vypadá beznadějně, bylo šité na míru americkému předměstí, ale s dostatečnou mírou vkusu na to, aby si toho člověk ani moc nevšiml. Zdá se to příliš banální? Taky je. Ale při dívání se budete celou dobu usmívat, a to se počítá. Pátou hvězdičku přidávám navíc - za to, že si Silberling nehonil triko a sestříhal to na hodinu a čtvrt. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Pokus Hollywoodu nějak vybočit z žumpy hoven, v kteréžto se nachází již minimálně 30 let, opět nevyšel. Paz Vega je velmi uvěřitelná jako hispánská prodavačka, však Freeman jako vlezlý negr nad hrobem opět selhává. Selhává příběh, selhává scénář i režie. Nudné pasáže se zpěvy, hloupé žvanění řidiče, narážky na sex ze strany sotva se pohybujícího černocha-vyznívají trapně americky atd. Jen Paz to jaksi dost obhájila a asi 2 věty z tohoto paskvilu byly moudré a lidské, proto 2*. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vzít jedno z nejvšednějších povolání současnosti a následně ukázat, jak zajímavý a lidsky komplikovaný je číkoliv život, tedy i ženy za kasou v supermarketu. Brad Silberling (výtečná Řada nešťastných příhod) rezignoval na jakékoliv dějové složitosti a do jednoho dne vměstnal povídání dvou lidí, kouzelné právě svou jednoduchostí. Vždy mne potěší, když při brázdění vodami americké kinematografie narazím na film natočený očividně jen tak, pro radost. V prvé řadě pro radost koprodukujícího, opět jinak a opět zábavně mentorujícího Morgana Freemana (vsadím se, že tentokrát ani nemusel moc hrát), ale při empatickém přístupu stejně dobře pro radost divákovu. Jiskřička, jistě i zásluhou Paz Vegy, přeskočila, pročež mi ani moc nevadilo, nakolik obehrané poselství scénář servíruje a jak okatě bezdějovými sekvencemi režisér ředí „desetipoložkovou“ délku. Když už nic jiného, hudba to jistí. Prostě moc pěkný film. Apendix: cigaretový kouř, arogance, snobismus, náboženský fanatismus, kvap, čekání, pomluvy, telenovely, konzum a vlastní lenost (desítku těch pozitivních si zatím nechám pro sebe :-) 75% Zajímavé komentáře: Rob Roy, Nathalie, genetique, Flipper ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama