foto

Anne Dudek

  • nar. 22.3.1975 (42 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anne Louis Dudek se narodila do rodiny polského původu v Bostonu. Vystudovala Northwestern university, kde navštěvovala univerzitní divadlo. Za divadelní roli v Chicagu získala cenu Josepha E. Callowaye a objevila se v Americkém Divadelní časopisu, jako jedna z deseti mladých, divadelních hvězd. Poté se objevila v roce 2000 v Brodwayském debutu Wrong Mountain. Získala cenu Connecticut Critics Circle Award za výborný herecký výkon ve hře Glass Menagerie.

Po jejích úspěších v divadle se v roce 2002 přesunula na televizní obrazovku, kde si zahrála v komediálním seriálu THE BOOK GROUP. Objevila se také v seriálech: ZOUFALÉ MANŽELKY, HOW I MET YOUR MOTHER, PŘÁTELÉ, ZÁKON A POŘÁDEK, SBĚRATELÉ KOSTÍ a dalších. Její nejznámější seriálovou rolí je role v DR. HOUSE, kde si zahrála Dr. Amber Volakis. Objevila se také v několika filmech. Její první filmová role byla ve filmu LIDSKÁ SKVRNA si zahrála po boku Anthonyho Hopkinse a Nicole Kidman, rok na to si zahrála Tiffany Wilsonovou ve filmu NĚKDO TO RÁD BLOND a v roce 2006 se objevila v její zatím poslední filmové roli Lorraine, ve filmu 10 POLOŽEK A MÉNĚ.

Svou hereckou kariéru přerušila kvůli narození jejího prvního dítěte, které má společně s malířem Matthewem Hellerem. 14. prosince 2008 se jim narodil syn Akiva.

Venda.c

Herecká filmografie

Filmy

2016 House by the Lake
Middle Man
Poslední vůle
The Good Neighbor
2013 Door, The
Santa Switch (TV film)
2006 Park
10 položek a méně
2005 Coat of Snow, A
2004 Někdo to rád blond
2003 Lidská skvrna

TV seriály

2017 The Magicians (TV seriál)
Hotel Spa Potions (S02E02)
The Flash (TV seriál)
Cause and Effect (S03E21)
I Know Who You Are (S03E20)
2016 Aquarius (TV seriál)
Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (S02E05)
The Magicians (TV seriál)
Remedial Battle Magic (S01E11)
The Strangled Heart (S01E08)
Consequences of Advanced Spellcasting (S01E03)
další epizody (4)
Longmire (TV seriál)
Chrysalis (S05E03)
2015 The Devil You Know (TV seriál)
2014 Those Who Kill (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Kdysi jsme byli bohové (S03E15)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Exkurze (S07E03)
2013 Masters of Sex (TV seriál)
Fallout (S01E10)
2012 Doteky osudu (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Drifting Back (S05E21)
2011 Velká láska (TV seriál)
Jistí chudí pastýři (S05E03)
Zima (S05E01)
2010 V utajení (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Letní muž (S04E08)
Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Pod jednou střechou (S04E06)
další epizody (5)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Řekni sýr (S05E18)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Před úsvitem (S03E09)
Dárek na památku (S03E08)
Dvacátého třetího sedmý (S03E07)
další epizody (4)
Velká láska (TV seriál)
Svátost (S03E10)
Temnota (S03E09)
Na hraně (S03E08)
další epizody (7)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Meditace ve stavu nouze (S02E13)
Let č. 1 (S02E02)
Pro mladé duchem (S02E01)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Kolo (S01E13)
Babí léto (S01E11)
Pozor, vyletí ptáček! (S01E09)
další epizody (7)
Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Jsem, jaká jsem (S02E11)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
další epizody (4)
Vražedná čísla (TV seriál)
Devět manželek (S03E12)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Big Day (TV seriál)
2005 Inside, The (TV seriál)
Invaze (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Košile se vrací (S01E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mumie ve zdi (S01E06)
Muž v autě (S01E02)
2004 Dr. House (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Soumrak (S03E12)
Přátelé (TV seriál)
Když si Joey a Rachel dali pusu (S10E01)
2002 For the People (TV seriál)
Less Than Perfect (TV seriál)
2001 The Book Group (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace