Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Silně děsný a děsně silný téma hodně sráží do průměru evidentní snaha vyvolat v divákovi ty správný emoce. Podle mě tenhle příběh nepotřeboval tolik tlačit na pilu, pro mě by to víc fungovalo v trochu civilnější podobě, takhle melodramaticky a polopatě to paradoxně trochu ztrácí sílu a hudba tomu škodí úplně nejvíc. Tak špatně použitou muziku aby pohledal, teda až na úvodní song, kterej je naopak skvělej. No za tři, ale jen díky silnýmu tématu. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Syrový film o obchodu s bílým masem na mexicko-americkém pomezí s velmi tíživou atmosférou hustou tak, že by se dala krájet. Jen jsem nějak postrádal drive, takový ten tah na branku. Přidat po špetce svižnosti, akčnosti a celkového spádu, tak by to u mě bylo za plný počet bodů. Takhle mi to přijde dost "pomalé". Sice i tak velice kvalitní a záživné, alě "zrychlením" by film dostal ty správné grády. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Nenálezáme oběti, které jsou proti své vuli převáděny do USA, protože je ani nehledáme." ( až 1 milión celosvetovo ROČNE!!). Keby to nebolo o tomto, bol by to priemerný film. Ale pre mňa to bola sila, hnus a poučenie zároveň. Nad touto témou som až doteraz nikdy neuvažoval. Takže u mňa film splnil svoj osvetový účel. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Od začátku hodně drsný film, chvílemi jsem byl opravdu rozhozen z toho, co jsem viděl. Napřídkad scéna v obilí. Pokud by byl film trochu jinak zakončen, dal bych jistě plný počet. Cesar Ramos sice není herec k pohledání, jeho herecké nadání je nic moc, zato charismatický Kevin Kline mne dostal. Ve zkratce velmi dobrý film, který má své mouchy, ale také má své šokující momenty, kterými vás chtě nechtě dostene, protože nikdo normální se asi necítí dobře, když se dívá na utrpení malých slečen a dívek. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Téma více než zajímavé, řemeslnost na výši, suprová kamera a slušná hudba. Jenže tvůrci se až příliš usilovně vyhýbají akci, jednoduché dramatičnosti a spádu a na závěr to pošlou do pekla stereotypním happyendem, sorry tomu říkám silně nedotažný, ač dobře rozjetý, projekt (přitom některé scény mají strašnou sílu). Kevin hrát umí, mexická část obsazení taky nezklamala, takže jde o škodu dvojnásobnou. Jorge má rád svoji sestru, setra je unesena, Jorge jí vyráží hledat, bude to dlouhá cesta - po všech směrech... 50% ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama