Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V království lidí panuje král Jaroslav (J. Dvořák) s královnou Annou (Z. Vejvodová). Na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné. Jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra (P. Motloch). Místem, v němž platí zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice (K. Brtníková) zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince (J. Vondráček). Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco – Pavučinec si přece jen svou oběť vybere. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorsich pohadek, co jsem kdy videla. Herecke vykony se ani zdaleka nedaji nazvat hereckymi. Naprosto otresne zahrane, naprosto otresna kamera. Jedine, co je tam vylozene nadherne je zamek a okolni krajina. Coz ovsem neni objektivni, jelikoz tam bydlim a na zamek Nachod se divam primo z okna. Teplicko-Adrspachske skaly jsou unikatni a Broumovske jakbysmet, ale ty uz byly v mnoha pohadkach. Krajina uzasna, pohadka priserna. Dve hvezdy jsou pouze za pribeh, ktery se mi jevi jako opravdu pohadkovy a vicemene pekny, ovsem to by to do ruky museli vzit odbornici a ne odpornici :) .. vsichni herci vypadaji jako z ustavu pro labilne chore. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se vlekoucí báchorka, která mohla být klidně dvacetiminutovou jednohubkou. Modernizace v podobě "monitorové" studánky, nehezká dcera štolby a necharismatický princ Jaroslav s jedním přihlouplým výrazem a interaktivní mapou a pak povídání, povídání, povídání...potěšitelné jsou snad jen exteriéry, protože do interiérů nás filmaři nevzali, kromě jedné místnosti na Novém Hradě. Zajímavé taktéž je, že se nekoná pohádkový konec. ()

Reklama

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Když tak koukám na zdejší hodnocení, tak jsem asi viděl jinou pohádku, nebo už jsem tak hladový po nových dobrých českých pohádkách, že mě okouzlilo už i tohle. Nicméně, po dlouhé době jsem viděl novou pohádku, kde byly jednoduché písničky, které si zapamatují i děti, zajímavé efekty při kouzlení, netradiční pohádkové propriet, jak vystřižené ze Zeměplochy a jasný nekomplikovaný přímočarý děj stvořený akorát pro ty nejmenší. Zkrátka, klidně bych to shlédl znovu, protože Vondráčkovi ta role víc, než sedla. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak musím říci, že ta pohádka sice nebyla nic zvláštního, ale přesto jsem uvažoval až o čtyřech hvězdách, protože Pavučinec a jeho dva sluhové jsou opravdu k popukání, zvlášť mne zaujaly ty Pavučincovy tanečky. Dost mi tam ovšem vadil ten vypravěč, takové věci do dnešních pohádek nepatří, to si mohla dovolit možná Štěpánka Haničincová, ale dnes je to už přežitek, zvlášť u "výpravné" pohádky by vyprávění nemělo nahrazovat děj. ()

jjituska 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych od toho něco čekala. Scénář je i na pohádku až k uzoufání předvídatelný a režijní zpracování je dost chabé. Spíš mě zajímaly herecké výkony. Musím uznat, že Jiřímu Dvořákovi i Braňovi to v divadle sedne lépe. A na Vondráčkovo herectví mám bohužel kopřivku. Na všední den dopoledne se ta pohádka ještě snese. Hlavně aby nikoho nenapadlo dát jí na Jedničce v neděli po obědě... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když Klárka (Tereza Hladišová) ke konci filmu tančí před Pavučincem s rukama nad hlavou, má v jednom podpaží velkou díru, ve druhém ne. (Clar)
  • Když pronásleduje družina krále Jaroslava (Jiří Dvořák) bílého jelena, dostane král do ruky kuši. V dalších záběrech už ale kuši nikde nemá. (rakovnik)

Reklama

Reklama