Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Znáte to, stane se nehoda (vražda, sebevražda) a po odjezdu státních složek (záchranka, policie) zůstává na místě činu pěknej borčus - kaluže krve, kusy těl a tak. A kdo by se s tím uklízel, když existuje specializovaná firma, které šéfuje Tom Cutler (Samuel L. Jackson). Po jedné zakázce ale zjišťuje, že jej (a jeho firmu) někdo zneužil k úklidu místa činu, aby vlastní akt zamaskoval. Tom Cutler se s Annou Norcutovou (manželkou onoho zavražděného a uklizeného) a s přítelem policistou Eddiem Lorenzem (Ed Harris) snaží přijít, jak to vše souvisí s odhalením korupce v nejvyšších složkách policie ... Z filmu jsem kapku rozpačitý. Když jsem viděl cca prvních 30 minut, tak jsem byl úplně nadšenej - dokonalý námět i zápletka. Jenže, scénáristům přišel pak film asi příliš krátký (nebo jednoduchý), tak k tomu připsali korupci v policejních řadách, která nejenže s hlavní zápletkou skoro nesouvisí, ale navíc film zbytečně komplikuje - měli zůstat v základní linii, a bylo by to možná i na 5*. Výběr herců se taky podařil, hlavně Samuel L. Jackson je skvělý v roli chlapíka, který se kromě pracovních problémů musí vyrovnat s výchovou své dospívající dcery. Eda Harrise můžu kdykoliv, ten nikdy nezklame. Eva Mendes je tady jen naokrasu a ostatní jsou tam už jen do počtu ... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Již několiráte omílané téma, založené na vraždě, vyšetřování a korupci. V tomto případě z neobvyklého pohledu "uklízeče sraček", jehož kůži si vyzkoušel jindy vynikající S.L. Jackson. Né, že by zde byl až tak špatný, ale ačkoliv se snaží, co mu síli stačí, sám stupidní scénář zachránít nemůže. A zde bych zdůraznil největší kámen úrazu a to příběh, který je až na efektní "uklízení" nudný. Jojo, je to nuda...:-( 40% ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Kdo uklidí, když někdo umře nebo se stane vražda no přece firma Terry Clean . V hlavních rolích Samuel L. Jackson, Ed Harris a další herci. Začátek měl tak nádherně našlápnuto aspoň na 4*, ale asi nikdy nepochopím jak takový námět mohli zprznit . René Harlin měl vzít na scénaristu nějaký bičík a popravdě i ty herecké výkony ochabovaly.Tak tomuhle se říká zničená naděje na trhák. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Cleaner sľuboval veľa, ako neotrelým námetom, tak hereckou zostavou, v konečnom zúčtovaní je len denifinívnym potvrdením, že Harlin už nie je to, čo býval. Hoci z tak chatrnej zápletky, v ktorej ešte aj dramatická línia funguje lepšie ako kriminálna (a pritom obe ponúkajú málo), sa veľa vyťažiť nedalo a body má aspoň za snahu. Zapamätania hodný moment v podstate žiadny a ani kvalitná herecká zostava nezakryje fakt, že tento po takmer všetkých stránkach priemerný kúsok by sa ďaleko lepšie vynímal na videu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po prima začátku, který rozhodně není pro slabší nátury film sklouzl do průměrného thrilleru. Jackson i Harris byli fajn, ale konec snímku mne nijak nepřekvapil a pointa mi byla jasná už od poloviny. Škoda, ten námět byl zajímavý a rozhodně v podobném duchu šel udělat celej film. Tady se dá říci, že jakmile se přestalo čistit, přestal film odsýpat... Dávám tři lahve Listerine (toho modrýho původního, né ty oranžový :-) * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 25 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Keď Tom hovorí Eddiemu o knihe úplatných policajtov, je možné vidieť pilier, na ktorom je nastriekaný názov hlavného mesta Fínska, Helsinky, čo je odkaz na osobu Rennyho Harlina, ktorý sa vo Fínsku narodil. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama