Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taký ten typ zaujímavého trileru s myšlienkou, ktorému by viac prospel menej predvídateľný scenár, dlhšia stopáž, lepšie pohrávanie si s divákom a viac emócií. Nehovoriac o finále, ktoré príde tak znenazdajky, že sa snáď jedná o nejakú scenáristickú inováciu (bohužial asi skôr došiel rozpočet). Chápem, že sa takáto herecká elita nechala do podobného projektu naverbovať, možno to znelo sľubne na papieri, ale keďže na Harlina sa už dlho nedá spolahnúť, buďme radi, že je z toho aspoň priemer. Chcem tým povedať, že Čistič je dosť smutný film o ľudských stratách a zametaní po mŕtvolách nielen po fyzickej stránke a ústrednej štvorke postáv nie je vôbec čo závidieť. Vzhľadom na rádoby cool krimi trilerový kabát si to možno ani neuvedomíte a bola by to škoda. Herci totiž majú čo hrať. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Ať vás ani nenapadne podívat se dolu na obsazení, na skvostné obsazení neuvěřitelně podprůměrné detektivky, kde lahodí oku solidní kamera a známé tváře!! Film neni špatně natočený, to snad Harlin ani neumí, v posledních několika letech, ale bere práci béčkovou a ke kloudnému scénaři (...kloudné akci... ) se ne a ne dohrabat!! Fandim mu, držim palce, zavírám oči, ale nadprůměr se ještě nekoná!! Scénaristická blamáž se všim všudy!! Jednou větou: Pěkný vizuál neni vše, dobří herci nestačí...co se asi pokazilo??...možná scénář bude mimo...!! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát ma to veľmi bavilo a preto ani po rokoch neznížim hodnotenie, hoci samozrejme ten pohľad je dnes už iný. Každopádne kvalitná, skôr pomalšia detektívna dráma, u ktorej sa zdá uhádnutie chystaného zvratu ako veľmi ľahké, ale nakoniec sa to všetko pomieša tak, že možno niektorých koniec aj prekvapí. Samuel L. Jackson je dnes už etalónom skvelého herectva, v podstate si nepamätám ani jeden film, kde by on bol slabinou. On má totiž svoje slabiny pod kontrolou na rozdiel od slovenského predsedu parlamentu a jeho konkubín typu Fabušová, čo si chodia pri zákaze vychádzania spité za volantom a ešte majú tú smolu, že im bezďáci urobia monokel pri kontajneroch. Príbeh Miroslavy Fabušovej by inak bol tiež naozaj hodný sfilmovania. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Harlin ještě umí točit, ale s tímhle scénářem moc velkou šanci neměl. Zoufale obehrané zvraty a předem odhadnutelné postavy jenom podtrhují vyčpělost zápletky, která je podobná tuctu jiných filmů. Herci působí, jako by si jenom přišli vydělat na nájem (obzvlášť Harrisova poloha "poldy, co ví, jak to chodí" začíná být obehraná) a Sam L. Jackson není cool, jenom prostě je. Harlinův velký comeback se tedy nekoná a v sobotu večer na Nově tomuhle filmu bude asi nejlíp. 5/10 P.S. Nejvíc ruluje Samova dcerka, která řeší flustraci ze smrti matky tím, že po nocích kouká na klasiky s Carym Grantem. Alespoň něčím mě scenárista příjemně překvapil :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Často se odchyluji od názoru většiny uživatelů, v tomto případě mám ale z filmu podobné pocity jako celá řada dalších diváků. Snímek měl výborný rozjezd, po němž jsem se těšil na postupnou gradaci děje, jenže pak mi došlo, že to nejlepší jsem už viděl, příběh postupně ztrácel tempo a nepřekvapil mě ničím novým. Ne, že bych se nebavil, jen jsem si po skvělém úvodu říkal, že to bude pecka. Nebyla a je to škoda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Keď Tom hovorí Eddiemu o knihe úplatných policajtov, je možné vidieť pilier, na ktorom je nastriekaný názov hlavného mesta Fínska, Helsinky, čo je odkaz na osobu Rennyho Harlina, ktorý sa vo Fínsku narodil. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. januára do 15. marca 2007 v Louisiane, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama