Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Přišla ta neznámá, sdílet můj pokoj v domě. Byla tak divná, s šílenstvím ptačím, posedlá přišla se světlem šalebným skrz pružnou zeď, oblohou posetý a světlem jejích paží sťatý, já konečně teď vím, že beztrestně smím strpět ten pohled na hvězd závoj zlatý." - Z příběhu téměř baladického, protkávaného poezií Dylana Thomase s velmi silnými momenty jsem byla nadšená a nechápu tak nízké hodnocení ostatních. K tomu vynikající herecké výkony v čele s krásnou Keirou, s kterou souhlasím, že "život není jenom o slovíčkách a příbězích". A pro nás, pro většinu asi platí i slova Williama: "Vy všichni, co vy víte o válce........?". ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecké výkony a hodně silné a prokreslené postavy a jejich vztahy dělají z tohoto filmu docela silný zážitek, který i přes pomalý rozjezd nakonec pořádně upoutá pozornost. Čím více si Keiru uvědomuji jako dobrou herečku, tím méně mě fyzicky přitahuje. Sienna by v tomto souboji vyhrála na celé čáře. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Neoslovilo mě to a že jsem to viděla jsem si vybavila až teď, po týdnu. Děj je rozplizlý, dialogy kýčovité, skoro jako kdyby se paní scénáristka pokoušela napodobit mluvu poválečných filmů, herci z valné většiny jaksi netuší, co mají hrát - jestli tu má někdo slušně napsanou roli, je to Matthew Rhys aka Dylan Thomas, který si taky jediný zasloužil honorář v plné výši. Sienna Miller doháněla selhání scénáristky seč jí síly stačily svou živočišností, chudák Cillian Murphy, obvykle super herec, se v tom potácel stejně jako jeho debilní postava, a nevidět Keiru Knightley v jiných filmech, mám silné podezření, že vůbec neumí hrát, ale jen rozkošně pomžikávat řasama a špulit pusu - bohužel nejsem chlap, takže to na mě jaksi nepůsobilo tak, jak asi zamýšlela. Nějak nechápu, proč tenhle film vůbec někdo natočil, a srovnání s Pokáním považuju za urážku jak autora, tak i režiséra a všech zúčastněných, včetně diváků. Nikdy více! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na hranici priemeru a dobrého filmu, na hranici straty času a jeho príjemného strávenia. Ak vidím výborný film, pamätám si ho aj po dvoch rokoch. Toľko uplynulo, čo som videl The edge of love a ani neviem, že som niečo videl. Ako jednohubka po nedelňajšom obede je to fajn, za návštevu kina, alebo požičanie (nehovoriac o kúpe) dvd tento film asi nestojí. Možno pre niektoré špeciálne romantické ženské duše. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Přes všechny poměrně zásadní věci, kterými se film zaobírá, mě nakonec celé dílo nechalo překvapivě dost chladnou. Příběh se zaplétá pomalu a nezajímavě, což už se mu v závěru, kdy to nabírá grády, nepodaří příliš napravit, a různé vizuální a stylistické hračičky tady taky nepůsobí tak, jak by asi měly. Pochválit ale rozhodně musím zajímavé herecké obsazení. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Do role Caitlin byla původně obsazena Lindsay Lohan, ale krátce před natáčením projekt opustila. (Morien)
  • Scénáristka Sharman Macdonald napsala roli Caitlin na tělo Keiry Knightley, ale Keira se rozhodla pro roli Very. (Morien)

Reklama

Reklama