Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vždy dokonalá Carolyn McDuffy a její sestry mají plán - chtějí vyhrát Charitativní cenu roku tím, že budou trénovat mentálně postižené atlety a připraví je na účast v regionálních sportovních hrách. Carolyn dostane na starost Pumpkina Romanoffa. Nejprve je z něho zděšená, ale záhy zjišťuje, že mladík v sobě má něco, co doposud u nikoho nepoznala: něhu, lidskost, poctivost a vnitřní čistotu, které ji hluboce citově zasáhnou. Ke zděšení svých přátel i Pumpkinovy matky, která svého syna úporně brání před celým světem, se Carolyn do svého chráněnce zamiluje. A zatímco dívčin dosavadní perfektní život se rozpadá, Pumpkin ji naučí, že to, co se zdá dokonalé, ve skutečnosti dokonalé být nemusí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film má zaujímavý a silný námet. Povrchná stredoškolská kráska zahorí láskou k ľahko retardovanému chlapcovi, ktorého v rámci patronátu dostala na starosť. Občas sú k videniu zaujímavé a pôsobivé momenty. A tým končí výpočet kladov. Sú tu herecké výkony, kedy niektorí, ako napríklad Christina Ricci, či predstaviteľ hlavnej úlohy Hank Harris hrajú veľmi slušne. Naopak ich kolegovia, priatelia, spolužiaci, či rodina oscilujú od prehrávania až k trápnosti. Scény sú tiež úplne nevyrovnané, chvíľu máte pocit, že ide o komédiu, za chvíľu sa zmietame v drsnej dráme preliatej slzami, akoby každý z režisérov točil vlastný film a potom to zlepili dohromady. Tiež logickosť deja je tragická. Čisto priemerná snímka. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rodící se lásku hlavní hrdinky k retardovanému svěřenci jsem brala se značnou rezervou, pobavený úsměšek však mizel po přehoupnutí příběhu do druhé poloviny, kdy jsem pojala podezření, že se Carolyn ze svého bizarního snu musí každou chvíli probudit, ještě později jsem doufala, že se probudím já a pak jsem to konečně pochopila - je to parodie! Na všechny ty filmy, kde se vyskytují praštěné americké vysokoškolačky, hezouni, vedoucí své týmy k vítězství i jejich rodiče a profesoři se svou falešnou morálkou. Jenže se stala ta chyba, že jsem se podívala do tv programu, abych se dozvěděla, že moje zjištění nekoresponduje s uvedeným žánrem, a tím je romantické drama! Tak kdo je tady potom hňup?? (V případě, že jím nejsem já, jsem se bavila) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Alga Omega Pí(čovina) . . . Svatá prostoto! Co je tohle za >retardovaný< film? Něco tak imbecilně laciného snad ani z tuzemských pisskulturně říčných proudů nevytryskne. Stupidně přehrávající herecké kreace hrdinů hlavních i vedlejších, pokryté patetickou hudbou, mající za účel asi zakrýt celé to ukoptěné NIC... :-( . . . A ten finiš!!! :-o - Vytrerndovaný chlapec Kent coby jasný záporák padá s ve vzduchu(!) vybuchujícím a hořícím autem ze skály, aby záhy promlouval z lůžka ve špitále a poté jakože - s p r a v e d l i v ě - skončil na vozejku a jím ubližovaný klaďák retard Pumpkin mu donese kytičky a poté poplácají se po ramenou a...(!!!) ...nemá smysl dál už ani popel... 8--/ . . . Chvílemi jsem měl až pocit, že si pánové Abrams s Broderem tak trochu dělají prdel, ale bohužel tomu tak asi fakt nebylo. Lze tedy upřimě doufat, že touto pseudohumanistickou křečí oba >umělci< v branži (viz filmografie) skončli. I u >nezávislého< filmu, vyrobeného (možná) s dobrými úmysly není d.m.s.n. místo pro sračkaře a jejich výpotky. - - - P.S. Tak jsem se po dvou dnech od zhlédnutí kouknul na zde přibyvší komentáře a fakt mě to nutí zamyslet se, proč si někteří jedinci tolik snaží vsugerovat, že šlo o parodii a poté tuto tezi i ventilovat bez nějakého relevantního doložení i ostatním. No, snad tomu nakonec i věří... Já tedy subjektivně sebe sama považuju ve svém věku za už trošku ostříleného diváka a s čistým svědomím říkám: "PRAVÁ BLONDÝNA" JE SKVĚLOU PARODIÍ - či spíše satirou na provařená americká témata (tam to zase kupodivu pochopil málokdo (?) ;-), tento film však je bohužel jen citově podbízivou a co se týče invence tvůrců lacině vyžvejkanou nepovedenou srajdou. Tu jednu hvězdičku jsem dal opravdu jen s obrovským sebezapřením, snad jen za ten (jak chci sám věřit!) původně v principu dobře myšlený námět... - - - - - (Poprvé viděno 23.7.2008 na ČT2, komentář zde jako desátý - 23.7.2008, P.S. přidáno 25.7.2008) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak napsali Paldini a Jossie. Pokud je to parodie, je to v pořádku a hodnocení leze hodně nahoru. Pokud je to však bráno vážně, je to špatně a hodnocení strmě klesá dolů. Existuje pár filmů, z nichž, respektive z jejích obsahu, či z toho, jak jsou podány, se mi dělá fyzicky i psychicky nevolno (patří k nim např. Americká krása). U tohohle filmu se mi chtělo zvracet nepřetržitě již prvních osm minut. A každou další minutu to nebylo o nic lepší. Aneb svým způsobem hodně nechutný film o tom, když normální lidé jsou mnohem větší dementi než lidé, jež jsou za dementy obvykle považováni. Jako poměrně pozitivně cynické parodii tomu klidně dám 4*, jako vážně se beroucímu filmu tak 1,5* (a to ještě hodně jen za Christinu Ricci a mou oblíbenkyni Dominique Swain, kvůli které jsem se na film koukal). Pevně doufám v první možnost, přesto se radši budu držet při zemi. ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem si tenhle film pustila v telce a ač neplánovaně jsem se začala koukat.Zezačátku to vypadalo jako jedna z mnoha komédijí ze střední školy až asi v pulce jsem se začala rozčilovat.Né nad tím že jsem si sedla k takovému filmu,začala jsem se rozčilovat nad sobectvím,povrchností a tím jak lidi dokážou být zlí.Vím je to jenom film ale každý film z něčeho pramení a i když tohle bralo hodně lidí jako nadsázku takové věci jsou ve světě na denním pořádku a i když filmaři za každou cenu nacpali do konce filmu happyend dobrý pocit jsem z toho teda neměla žádný. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama