Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tom ako si dá človek "za sebou" štyri filmy zo série Halloween s vraždiacim maniakom Michaelom Myersom je toto ako film z iného sveta:))) Nesmierne milý a príjemný snímok, nenásilne vtipný, rodiný bez prehnaných sentimentalít... a aj vhodná štipka drámy sa primiešala. Oceňujem vynikajúci casting, predovšetkým Juliette bola (ako vždy) trefa do čierneho... Ideálny film pre chvíle pohodičky a relaxu... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám stejný problém jako s Láskou nebeskou. Oba snímky hrají těžce na city, v obou je plno otravných klišoidních záležitostí, ale z nějakého neznámého důvodu mi oba blokují můj vrozený cynismus. Nebýt toho, že mě tady po celou dobu štvala všechna děcka (hlavně ta promluva k otci těsně před závěrem byla k zblití), možná bych tam plácnul i ten pátý kousek. Hlavně proto, že jsem právě u tohoto filmu poprvé zjistil, že má Steve Carell na víc, než jen na komedie (leckdy pochybné kvality). ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost, která mi ale celá připadala tak nějak nedotažená a o něco ochuzená, prostě jsem nedokázala uvěřit, že by se do sebe Steve s Juliette za tak krátkou dobu tak strašně zamilovali, aniž by se mezi nimi cokoli zásadního odehrálo. Civilní Juliette se mi líbila, ale zásadní scéna filmu mě zanechala na rozpacích, to Juliette opravdu tak zvlhly spoďáry z toho, že jí Steve vyznal lásku tím nejfalešnějším zpěvem, jaký jsem měla v poslední době čest slyšet (Superstar nesleduju)? Asi to mělo být dojímavé, či humorné, ale mě ta scéna spíš nutila schovávat hlavu pod polštář, jak mi bylo za oba hrdiny trapně.... Jináč se ale rozhodně jedná o lepší průměr, u kterého jsem se párkrát od srdce zasmála a v němž považuji za vrchol Emily Blunt a její uchvatné kroucení zadkem. Já být v tu chvíli Juliette, vykašlu se na všechny chlapy a bez váhání beru tuhle dancing queen. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jde se na křížkovku! - Dan osiřel – Bingooo! - Dan osiřel - Bum prásk, všichni do hajan! - Dan osiřel ... --- Člověk má dojem, že hnedka ví, s kym má co dočinění. Asociální samotář. Jenže to je právě ono: postava Dana tomuhle popisu ani zdaleka neodpovídá. Je mnohem komplikovanější; a z mýho pohledu taky jaksi překombinovaná. Inteligentní kecálek, co absolutně netuší jak ventilovat a usměrňovat emoce? To ještě dejme tomu. Ale autor rodinných sloupků, jehož komunikace s dcerkama je přinejlepšim brutálně nemotorná? To už né! --- Bejt Danův charakter paradoxně plošnější a tim pádem pro mě uchopitelnější, zřejmě neváhám a jdu na plnej počet; takhle mi něco málo brání. Každopádně ... jedna z nejbarevnějších chemických reakcí filmovýho plátna - velký plus, scéna ve sprše stejně tak a casting? Bez sebemenší chybičky. Carell opět potvrdil, že když chce (a má), umí zahrát neuvěřitelně sympaticky. --- "Love is not a felling. It's an ability." ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že tyto rádoby poučné slaďáky nebudou nic pro mě. Ne, že bych nesoucítil s postavami nebo byl uplně chladný, ale nevidím v těchto filmech nic, co by mě zaujalo. Maximálně si říkám, proč se kdo a jak chová a jak bych se choval já, ale to je asi tak všechno. Stejně se každý zachováme jinak, podle toho jací jsme v reálném životě. Každý jsme jiný, jenže na tomto filmu jiný život nevidím...;-) 35% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)

Reklama

Reklama